Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Κίνηση ματ Γιαννακόπουλου - Φέρνει πολλά εκατομμύρια στα Πράσινα ταμεία - Συμφωνία με εταιρεία-κολοσσό!
Μπάσκετ
| 2023-05-05 18:33:00

Κίνηση ματ Γιαννακόπουλου - Φέρνει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία - Ενδιαφέρον από εταιρεία-κολοσσό!

Sportdog Team
Κίνηση ματ Γιαννακόπουλου - Φέρνει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία - Ενδιαφέρον από εταιρεία-κολοσσό!

Στην αγορά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για εμπλοκή στη συνολική επένδυση του ΟΑΚΑ, με την ονοματοδοσία να φέρνει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στον σύλλογο.

Η στιγμή που τόσο περίμεναν άπαντες στον Παναθηναϊκό έφτασε, καθώς μετά και το οριστικό "ΟΚ" από το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, οι Πράσινοι πήραν αμετάκλητα το κλειστό μαζί με το πάρκινγκ ​για τα επόμενα 49 χρόνια, σε μία συμφωνία που θα επικυρωθεί προσεχώς με τις τελικές υπογραφές.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πλήρης δικαίωση του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Στην ουσία, αυτό που είχε ενοχλήσει και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο και συνολικά τον οργανισμό του Τριφυλλιού, ήταν η προσπάθεια να μην πάρει ο Παναθηναϊκός κάτι που αποτελούσε νόμο του κράτους. Άλλο πράγμα να μην ήθελε εξ αρχής η Πολιτεία να παραχωρήσει το πάρκινγκ (κάτι που θα άλλαζε βέβαια όλη τη διαπραγμάτευση) και άλλο να προσπαθεί να το βγάλει από το πρότζεκτ, ενώ είχε υπερψηφιστεί κανονικά αυτό πριν στη Βουλή. Η επιμονή λοιπόν του Γιαννακόπουλου να τηρηθεί η αρχική συμφωνία, τον κατέστησε νικητή σ' αυτό το άτυπο μπρα ντε φερ.

Και τώρα, μπαίνουμε στη φάση που το ΟΑΚΑ θα γίνει... καταπράσινο!  Το πλάνο της ΚΑΕ ορίζει τη μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ με το τέλος των φετινών υποχρεώσεων της ομάδας, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για τη νέα σεζόν. Η μεταμόρφωση αυτή σε πρώτη φάση αφορά την τοποθέτηση πράσινων καθισμάτων σε όλο το γήπεδο, ώστε να θυμίζει πέρα για πέρα Παναθηναϊκό, καθώς και την κατασκευή μερικών σουιτών στο χώρο πίσω από το ύψος που βρίσκονται τα επίσημα. Το κόστος υπολογιζόταν περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το ύψος συνολικά της υποχρεωτικής επένδυσης για τη 12ετία φτάνει στα 3 εκατ. ευρώ.

Κάτι τελευταίο και σημαντικό, όσον αφορά την ονοματοδοσία. Στην αγορά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για εμπλοκή στη συνολική επένδυση του ΟΑΚΑ. Η ονοματοδοσία είναι από τα πράγματα που θα προχωρήσουν σίγουρα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το κλειστό, με την προσδοκώμενη συμφωνία να φέρνει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα Πράσινα ταμεία. Χρήματα, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μάλιστα, ήδη, ακούγεται έντονα ότι εταιρεία-κολοσσός από τον αραβικό κόσμο, έχει ενδιαφερθεί να δώσει το όνομά της στην Αρένα του ΟΑΚΑ!

Αναλυτικά όσα ορίζει η σύμβαση παραχώρησης που θα υπογραφεί:

  • H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτίρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλαμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαϊκών αγώνων.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μίλησαν και οι μουγγοί" με τα… πιστόλια στο Άρης-ΑΕΚ! Γνωρίζει ο Αλαφούζος το βρώμικο παιχνίδι εντός ΠΑΟ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags