Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Διέλυσε κάθε άμυνα ο Σλούκας - Ο καλύτερος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να..."
Μπάσκετ
| 2023-05-10 15:47:00

"Διέλυσε κάθε άμυνα ο Σλούκας - Ο καλύτερος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να..."

του Γιώργου Κτενά

Το σχέδιο Μπαρτζώκα και οι φυσικοί ηγέτες των Πειραιωτών. Πώς... κατάπιαν τη Φενέρ στο ΣΕΦ, η βοήθεια του κόσμου και η τρομερή βραδιά των Σλούκα, Παπαπνικολάου, Βεζένκοφ. Ο ΝΝίκος Λινάρδος αναλύει στο Sportdog.gr

Ολυμπιακός: Την πρόκριση στο Final 4 τού Κάουνας εξασφάλισαν οι Πειραιώτες με τη νίκη τους εναντίον της Φενέρ, στο ΣΕΦ, κυρίως μέσω της καταπληκτικής άμυνάς αλλά και της εμφάνισης του Κώστα Σλούκα, που έβγαλε μάτια για ακόμα μια φορά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Λινάρδο, παλαίμαχο διεθνή άσο και προπονητή, πο γνωρίζει άριστα το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, προκειμένου να σχολιάσει τι κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι στη σειρά με τη Φενέρ. Αλλά και τι να περιμένουμε από την παρουσία τους στο Κάουνας.

"Η καλύτερη ομάδα - Για αυτό δεν έβγαζε τον Κάνααν ο Μπαρτζώκας"

"Από την άμυνα ξεκίνησε τη νίκη ο Ολυμπιακός. Η εμφάνισή του ήταν μετουσίωση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια, έδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, έβγαλε ο,τι καλύτερο είχε σε άμυνα και επίθεση. Προσπάθησε να μην χάνει τα επιθετικά ριμπάουντ, κι όσες φορές μπορούσε έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Ευτυχησε να έχει Παπανικολάου, Σλούκα και Βεζένκοφ σε πολύ καλή επιθετική μέρα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Ν. Λινάρδος.

Πώς είδατε τον Μπαρτζώκα;

"Ήρεμος, κουμάνταρε καλά την ομάδα, επέμενε σε ένα σχήμα με Κάνααν αμυντικά, που έπαιξε πολύ καλή αμυνα, ναι μεν δεν σκοράρει αλλά τον άφηνε μέσα γιατί έβγαλε τα συκώτια σε όποιον μάρκαρε. Του βγήκαν όλες οι αλλαγές του Μπαρτζώκα χθες".

"Διέλυσε κάθε άμυνα ο Σλούκας - Δικό του το φεγγάρι - Φυσικός ηγέτης ο Παπανικολάου"

Η εμφάνιση του Σλούκα;

"Διέλυσε κάθε άμυνα και κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής του, έφτανε εύκολα στο λέι απ, και έβαλε μεγάλα σουτ. Άξιζε να πάει στο Final 4 ο Ολυμπιακός γιατί όλη την χρονιά ήταν η πιο καλή ομάδα. Ο Σλούκας είναι ηγέτης τού Ολυμπιακού και όσες φορές δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Ολυμπιακός υπέφερε. Είναι ευχής έργο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και το επόμενο 15ήμερο, γιατί μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα. Το φεγγάρι είναι του Σλούκα τώρα".

Άλλος που ξεχώρισε;

"Ο Παπανικολάου ερχόμενος από 1/12 τρίποντα στα προηγουμενα ματς, άφησε πίσω αυτή την εικόνα. Έδειξε ότι μαζί με τον Σλούκα είναι φυσικός ηγέτης της ομάδας, έδωσε έναυσμα και είχε καλή μέρα σε άμυνα και επίθεση. Και ο Βεζενκoφ πήγε καλά".

"25% πιθανότητες να πάρει την Ευρωλίγκα - Αυτοί βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό"

Τι θα κάνει στο Κάουνας ο Ολυμπιακός;

'Έχει το 25% για να σηκώσει το Κύπελλο, όπως όλες οι ομάδες. Αλλά όταν είσαι ο καλύτερος παίζεις με όποιον σου έρθει. Αν εξαιρέσουμε την Μπαρτσελόνα λόγω μπάτζετ, που είναι πιο ισχυρή ομάδα μέσα και έξω από το καλάθι, ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για να φτάσει στον τελικό - Αλλά είναι ήδη επιτυχία μόνο και μόνο ότι έφτασε μέχρι εδώ".

Πυλώνας το ΣΕΦ στην πρόκριση;

"Οι οπαδοί έπαιξαν σπουδαίο ρόλο, βοήθησαν πολύ την ομάδα του Ολυμπιακού, ακόμα κι όταν πλησίασε η φενέρ και πέρασε μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να αυξάνει τη διαφορά και, αν τη χάσει, έχει την δυνατότητα να κάνει ντεμαράζ και να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όνειρο ζουν στον Ολυμπιακό - "Θρύλος της Ευρώπης - Ισοπέδωσε τον προκλητικό Ιτούδη ο Μπαρτζώκας - Λάβα ως το Κάουνας"! (pics-vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags