Περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Κάουνας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση / συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και των ισάριθμων αρχηγών των τεσσάρων ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της Euroleague (Ολυμπιακός, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης), στο φετινό Final 4.

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τον δρόμο για το πουλμανάκι που θα τον επέστρεφε στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η ερυθρόλευκη αποστολή, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποθεώθηκε με τους φιλάθλους να του ζητούν το «ευρωπαϊκό».

Μάλιστα, έζησε τη στιγμή ο Έλληνας προπονητής, βγάζοντας selfie με τους φίλους της ομάδας!

Μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους ο Μπαρτζώκας είπε: 

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Πάντα είναι ενθουσιώδεις οι φίλοι του Ολυμπιακού και το ίδιο είναι εδώ».

Για το πώς ζει το σύνθημα που έχουν βγάλει οι φίλοι του Ολυμπιακού με το όνομά του: «Δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ζωής μου, αλλά αισθάνομαι καλά που συμβαίνει».

Για το πώς θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι παίκτες της ομάδας στο φάιναλ φορ με όλα αυτά που συμβαίνουξ εκτός παρκέ: «Μόνο δύο παίκτες ήταν εδώ (σ.σ Παπανικολάου και Βεζένκοβ). Οι υπόλοιποι είναι στο ξενοδοχείο και έχουν την ρουτίνα τους. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι τα συνηθισμένα πράγματα. Μία ρουτίνα που έχουμε, προπόνηση, VIDEO. Ζήτησα από τους παίκτες να μην πολυασχολούτναι με τον κύκλο τους που είναι εδώ και τα ΜΜΕ. Συγγνώμη που το λέω, αλλά το να μιλάς πάρα πολύ σε δημοσιογράφους, ατζέντηδες που είναι εδώ και κάνουν την δουλειά τους, είναι έξω από το συνηθισμένο και πρέπει να το αποφύγουμε».

Μιλώντας λίγο αργότερα στη Nova, ρωτήθηκε για τον… ύπνο του και αν έχει διαταραχθεί τις τελευταίες μέρες. «Κοιμάμαι αρκετά καλά. Ίσως λίγο στη σειρά με τη Φενέρ να είχα χάσει λίγο τον ύπνο μου. Δεν νιώθω μια έξτρα πίεση ή ότι θα λυγίσουμε από αυτή. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη», απάντησε.

Όσο για το αν θεωρεί εαυτόν μέντορα του Βεζένκοφ, ξεκαθάρισε: «Μέντορας δεν είμαι. Όλη η ομάδα βοήθησε τον Σάσα με τον τρόπο που παίζει. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει, ταιριάζει και ο τρόπος που σκέφτεται το μπάσκετ με τον δικό μου. Μέντορας είναι ο πατέρας του… Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί. Μιλά τόσες γλώσσες, είναι σπάνιο να βρεις ένα παιδί με τόσο ανοιχτό μυαλό έξω από το μπάσκετ».

Τέλος, αναφορικά με τη δική του διαδρομή στην προπονητική είπε: «Ο τρόπος που έφτασα εδώ με έχει κάνει να μη θεωρώ τον εαυτό μου κάτι σημαντικό. Έχω προπονήσεις σε όλα τα επίπεδα, από το χαμηλότερο, μέχρι και εδώ. Δεν έχω τη νοοτροπία του νεόπλουτου, το απέκτησα σιγά-σιγά. Βοηθά και η αγωγή σου να καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο».

​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμήθηκε τον τίτλο του ’13 ο Μπαρτζώκας - Ατάκες για Χάινς, Σπανούλη, Πρίντεζη - "Δεν είναι αποτυχία..." (ΒΙΝΤΕΟ)