Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τρελαμένοι" οι Αγγελόπουλοι - Τα "σκάνε" για κούπα του χρόνου - Θέλει... Γιούλ ο Σλούκας!
Μπάσκετ
| 2023-05-21 22:55:00

"Τρελαμένοι" οι Αγγελόπουλοι - Τα "σκάνε" για κούπα του χρόνου - Θέλει... Γιούλ ο Σλούκας!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τρελαμένοι" οι Αγγελόπουλοι - Τα "σκάνε" για κούπα του χρόνου - Θέλει... Γιούλ ο Σλούκας!

Τι θα γίνει με Βεζένκοφ και η αντεπίθεση για να έρθει ο τίτλος! Ο Σλούκας που παραμένει ηγέτης παρά το χαμένο σουτ στο φινάλε και τι πρέπει να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι ώστε το πολυπόθητο 4ο αστέρι να ραφτεί στη φανέλα τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Μία εκπληκτική σεζόν για τον Ολυμπιακό στη φετινή Euroleague ολοκληρώθηκε με πίκρα. Σε ένα απίστευτο φινάλε που οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ, όλα κρίθηκαν από ένα λεπτό αδράνειας. Ένα «μπλακ» άουτ της ομάδας του Μπαρτζώκα την πιο κρίσιμη στιγμή, η προσωπικότητα της Ρεάλ και η κλάση του Γιούλ, στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα τρόπαιο που έμοιαζε να βρίσκεται στα χέρια του.

Και τώρα τι; Μπορεί το μεγάλο όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου να «έσβησε», αλλά οι Πειραιώτες δεν πρέπει με τίποτα να χαλάσουν τη «μαγειά» της φετινής σεζόν. Θα είναι λάθος να θεωρηθεί αποτυχημένη μία χρονιά κατά την οποία οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μία… ανάσα μακριά από την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και ενίσχυση. Ώστε το κύπελλο που χάθηκε με δραματικό τρόπο φέτος, να επιστρέψει στον Πειραιά του χρόνου!

Η δίψα της ομάδας και των αδερφών Αγγελόπουλων για να ράψουν το 4ο αστέρι είναι δεδομένη. Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργούν οι ιδιοκτήτες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η κατάληξη του φετινού τελικού δεν θα τους απογοητεύσει, αλλά θα τους πεισμώσει ακόμα περισσότερο.

Ενόψει της επόμενης σεζόν έγινε ήδη η πρώτη σημαντική κίνηση με την ανανέωση συμβολαίου του Τόμας Γουόκαπ. Από εκεί και πέρα, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι σίγουρα θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τον φετινό κορμό, κάνοντας και οικονομικές υπερβάσεις εάν χρειαστεί. Ζητούμενο είναι η παραμονή του Κώστα Σλούκα και του Σάσα Βεζένκοφ στην ομάδα, ώστε να ηγηθούν της νέας προσπάθειας, όπως έκαναν πολύ αποτελεσματικά τη φετινή σεζόν. Μην ξεγελιόμαστε από το άστοχο σουτ του Σλούκα στο φινάλε του τελικού. Είναι απλά αστείο το να υποστηρίξει κανείς ότι ο «Σλούκι Λουκ»… δεν κάνει για ηγέτης!

Ίσως πρέπει να γίνει η ανάλογη οικονομική επένδυση προκειμένου να αποκτηθεί ένας… Γιούλ για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή ένας ακόμα παίκτης με προσωπικότητα και εκτελεστική δεινότητα ώστε να «ελαφρύνει» το βάρος του Σλούκα, αναλαμβάνοντας και αυτός την ευθύνη να πάρει το τελευταίο σουτ στα κρίσιμα. Αυτός πάντως θα το αποφασίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και κανένας άλλος!

Στην περίπτωση του Βεζένκοφ τα δεδομένα είναι κάπως περίπλοκα εξαιτίας του έντονου ενδιαφέρον των Σακραμέντο Κινγκς. Ο MVP της φετινής Euroleague -και… εξηγήινος στον τελικό- γνωρίζει πως αν θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του NBA, το συγκεκριμένο timing είναι ιδανικό. Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα του καταθέσει υψηλή πρόταση ανανέωσης, αλλά ίσως να μετρήσει για τον Βούλγαρο διεθνή η επιθυμία να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να βρεθεί αντικαταστάτης από το «πάνω ράφι», αφού ενδεχόμενη απώλεια του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη θα είναι τεράστια.

Τέλος, ενδιαφέρον θα έχει η απόφαση που θα πάρουν στο Λιμάνι για τον Αϊζάια Κάνααν, μιάς και ο Αμερικάνος γκαρντ μπορεί να ήταν μέτριος κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά «μίλησε» στο φινάλε της, όντας εξαιρετικός στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε και στο Final Four.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη αντίδραση Μπαρτζώκα μετά το χαμένο τρόπαιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags