Facebook Pixel Νίκος Λινάρδος: "Άξιζε την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός! Στους 5 τελικούς με ΠΑΟ – Θέλει… Μιλουτίνοφ, θα βρει λύση με Βεζένκοφ"
| 2023-05-22 19:37:00

"Άξιζε την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός! Στους 5 τελικούς με ΠΑΟ – Θέλει… Μιλουτίνοφ, θα βρει λύση με Βεζένκοφ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ο Νίκος Λινάρδος μιλά στο Sportdog για την απώλεια της Ευρωλίγκα στο Κάουνας. Τί λέει για Σλούκα-Βεζένκοφ, τους τελικούς της Α1 και την επόμενη μέρα.

Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός έχασε την Ευρωλίγκα από τη Ρεάλ σε μικρές λεπτομέρειες και πως πρέπει να απαλύνει την πίκρα του στους τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Νίκος Λινάρδος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για την εμφάνιση της ομάδας του Πειραιά στο Κάουνας, δικαιώνει τον Σλούκα για το τελευταίο σουτ, το μέλλον του Βεζένκοφ και αναφέρεται στην επόμενη μέρα των «ερυθρόλευκων», η οποία όπως υπογραμμίζει πρέπει να είναι με ελληνικό κόρμο και μία δυνατή προσθήκη στη θέση «5».

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τί έφτιαξε στον Ολυμπιακό στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Τίποτα δεν έφταιξε. Γιατί να βρούμε πάντα κάτι να φταίει; Απλώς έβαλε ένα μεγάλο σουτ ο Γιουλ, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις αναμετρήσεις. Αυτά τα ματς κρίνονται είτε σε μία επίθεση είτε σε μία άμυνα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τυχερός αυτήν τη φορά να περάσει τη Ρεάλ. Αν πούμε ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να παίξει άμυνα, το μόνο που μπορούσε, να κάνει είναι να παίξει περισσότερο πιεστική άμυνα επάνω στον Γιουλ. Έμεινε η αλλαγή του Φαλ πάνω στον Γιουλ, ο τελευταίος μπόρεσε και τον έπαιξε στα πόδια, έκανε βήμα πίσω (step back) και το έβαλε. Αυτή είναι η ικανότητα του μεγάλου παίκτη».

Πολύς κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι θεωρεί, ότι φάνηκε πως θα παγιδευτεί ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που δεν μεγάλωσε τη διαφορά που είχε πάρει στο σκορ. Συμφωνείτε;

«Ο Ολυμπιακός ήταν πόντο-πόντο, μπάλα-μπάλα, κατοχή-κατοχή. Ίσως οι 7 πόντοι δεν έπρεπε να καλυφθούν γρήγορα και να χάσει το προβάδισμα. Νομίζω, ότι ο Ολυμπιακός  άξιζε να πάρει την Ευρωλίγκα απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλά διαβασμένη. Η Ρεάλ είχε ξεκούραστους τους μεγάλους, σε ηλικία, παίκτες με τη ζώνη που έπαιξε, την οποία περιέργως την κράταγε συνέχεια, παρότι ξέφυγε ο Ολυμπιακός με 7 πόντους στο τέλος. Επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε η ισπανική ομάδα. Ένα σουτ δικαίωσε τη Ρεάλ. Εγώ δεν μπορώ να πω τί έφτιαξε. Απλώς ο Ολυμπιακός είχε τη διαφορά, την οποία μπορούσε να την χτίσει και να τη διατηρήσει στο τέλος. Έχασε εύκολα τη διαφορά των εφτά πόντων στο κρίσιμο σημείο της τελευταίας περιόδου. Εκεί ίσως έπρεπε να παίξει λίγο πιο ορθολογικά, επιθετικά τουλάχιστον. Έδωσε μία βοήθεια που δεν χρειαζόταν με τον Φαλ στους ψηλούς».

Ο Σλούκας ήταν ο μοιραίος παίκτης στο τέλος με το σουτ που δεν μπήκε. Ομολογουμένως δεν ήταν σε καλή μέρα. Εσείς πως είδατε την εμφάνισή του;

«Δεν ήταν ο Σλούκας που ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Το κενό όμως κάλυψε ο Βεζένκοφ με τους 29 πόντους και ο Κάναν. Σίγουρα θα ήθελε ο Ολυμπιακός έναν καλύτερο Σλούκα σε αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσε όμως καλύτερος να ήταν και ο Παπανικολάου, όπως ήταν στο προηγούμενο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι τη νίκη στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών με τη Φενέρ ο Ολυμπιακός την πήρε από τον Σλούκα. Η επιλογή του Σλούκα να πάρει το τελευταίο σουτ ήταν σωστή. Απλώς ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη με το μέρος του στα τελευταία δύο λεπτά. Πραγματικά, η μπάλα έκαιγε. Το περιμέναμε να κάνει την επίθεση ένας μεγάλος παίκτης όπως ο Γιουλ».

Έρχονται οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό. Πόσο εύκολο είναι ανασυνταχθεί μία ομάδα μετά την απώλεια της Ευρωλίγκα;

«Ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα μία απογοήτευση. Γιατί, όταν πας σε ένα Final 4  και στον τελικό και είσαι το φαβορί, όταν δεν παίρνεις την κούπα, τότε σίγουρα απογοητεύεσαι. Ο Ολυμπιακός έχει πληθώρα παικτών. Έχει ποιότητα στον πάγκο, για να ξεπεράσει εύκολα την απογοήτευση το ότι δεν κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Πρέπει να κοιτάξει την εγχώρια μάχη με τον Παναθηναϊκό που είναι ένα ιντριγκαδόρικο ζευγάρι. Νομίζω, ότι ο Ολυμπιακός, για να απαλύνει την πικρία του απέναντι στους φιλάθλους για την απώλεια της Ευρωλίγκα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι το φαβορί. Ο ΠΑΟ παρουσιάζει τρομερή κοιλιά εκτός ΟΑΚΑ με αποκορύφωμα την πρόσφατη κακή εμφάνιση στο Περιστέρι. Αν και εφόσον περάσει το Περιστέρι, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, σίγουρα με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αφήσει την πίκρα της Ευρωλίγκα, κατακτώντας τον τίτλο. Αυτός θα είναι ο στόχος. Μακάρι για όλον τον μπασκετικό κόσμο να φτάσουμε στους 5 τελικούς. Θα είναι ωραία να έχουμε πολλά παιχνίδια. Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Βέβαια δεν πρέπει να υποτιμάμε και το Περιστέρι, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η ομάδα των δυτικών προαστίων στο ΟΑΚΑ».

Επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Πώς θεωρείτε ότι θα χτιστεί η ομάδα;

«Ο Ολυμπιακός κρατά το ρόστερ που τον έχει οδηγήσει στην επιτυχία. Ίσως να προστεθεί ένας ποιοτικός σέντερ με μεγαλύτερη εμπειρία στα διεθνή παιχνίδια. Ο Φαλ είναι ένα παιδί που μπορεί να παίξει ως μπακ-απ ενός μεγάλου σέντερ. Ήδη συζητιέται το όνομα του Μιλουτίνοφ. Θέλει ένα σέντερ που να έχει παίξει και να έχει πάρει τίτλους. Εκεί θα είναι ασυναγώνιστος ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα είναι ερωτηματικό τί θα κάνει με Βεζένκοφ. Το αν θα μείνει ο παίκτης δεν είναι πρόβλημα του Ολυμπιακού, αλλά πόσο θα δελεαστεί από το ΝΒΑ και αν θα αποφασίσει να φύγει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Εδώ είναι πρώτος ανάμεσα στους πρώτους ανάμεσα στους πρώτους, εκεί όμως όχι. Θα είναι όμως ένα μεγάλο βήμα για το παιδί, μία δικαίωση. Νομίζω, ότι αν φύγει, ο οργανισμός του Ολυμπιακού θα βρει τη λύση να τον αντικαταστήσει. Οι πρόεδροι και ο Γιώργος Μπατζώκας θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ομάδα, για να φτάσει στα ψηλότερα σαλόνια της Ευρώπης. Οπότε θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος. Φυσικά στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να σκέφτονται τη φυγή του Βεζένκοφ. Θα ήθελαν να παραμείνει όπως έχει ο κορμός. Ένα-δύο Αμερικάνοι σίγουρα θα αλλάξουν. Δηλαδή ο Μπολομπόι, ο Μπλακ, ο Πίτερς είναι τρία παιδιά για τα οποία μπορεί να σκεφτούν την αντικατάστασή τους. Ο Ελληνικός κορμός σίγουρα πρέπει να παραμείνει».

Ο Νίκος Λινάρδος, κάθε καλοκαίρι, διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας, μπασκετικό καμπ για παιδιά με στόχο την ατομική βελτίωση. Πρόκειται για μία τρομερή εμπειρία σε ένα πανέμορφο μέρος που περιλαμβάνει κλειστό γήπεδο μπάσκετ, 4 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου, αίθουσα με βάρη, δύο πισίνες και 24ωρο ιατρείο.

Για δήλωση συμμετοχών πατήστε στον σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags