Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η απογοήτευση που προήλθε από την αποτυχία στο Final-4 του Κάουνας, εκεί όπου η ομάδα αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό, ώθησε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου σε αποφάσεις.
Αρχικά, είχε συζητηθεί ότι ο προϋπολογισμός να περικοπεί κατά 10-15% περίπου. Ωστόσο, φαίνεται πως η τελική μείωση πιθανότατα θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 25%. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο προηγούμενος προϋπολογισμός για το μπάσκετ της Μπάρτσα ήταν περίπου 44 εκατ. ευρώ, ο αθλητικός διευθυντής Χουάν Κάρλος Ναβάρο, θα πρέπει να υποστεί μια μείωση περίπου 8-11 εκατ. ευρώ!
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εξοικονομήσεων αναμένεται να προέλθει από τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Θα αποτελέσει πρόκληση για το τμήμα να εφαρμόσει μια τόσο σημαντική περικοπή, ειδικά από τη στιγμή που μόνο τέσσερα από τα 16 συμβόλαια της ομάδας λήγουν στις 30 Ιουνίου. Τα συμβόλαια αυτά είναι των Κούριτς, Σανλί, Τόμπεϊ, καθώς φυσικά και του Σάρας, ο οποίος δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο των Μπλαουγκράνα.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο
