Facebook Pixel "Σεισμός" στην Μπαρτσελόνα μετά την αποτυχία - Μειώνεται πολύ το μπάτζετ, "χαιρετάει" ο Σάρας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-25 16:11:00

"Σεισμός" στην Μπαρτσελόνα μετά την αποτυχία - Μειώνεται πολύ το μπάτζετ, "χαιρετάει" ο Σάρας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Μετά τη νέα αποτυχία της Μπαρτσελόνα να πάρει την Ευρωλίγκα, η διοίκηση των Καταλανών πήρε την απόφαση να εφαρμόσει μια σημαντική περικοπή του μπάτζετ της για την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τον Χοσέ Ιγνάσιο Ουγκέτ της Mundo Deportivo.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η απογοήτευση που προήλθε από την αποτυχία στο Final-4 του Κάουνας, εκεί όπου η ομάδα αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό, ώθησε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου σε αποφάσεις.

Αρχικά, είχε συζητηθεί ότι ο προϋπολογισμός να περικοπεί κατά 10-15% περίπου. Ωστόσο, φαίνεται πως η τελική μείωση πιθανότατα θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 25%. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο προηγούμενος προϋπολογισμός για το μπάσκετ της Μπάρτσα ήταν περίπου 44 εκατ. ευρώ, ο αθλητικός διευθυντής Χουάν Κάρλος Ναβάρο, θα πρέπει να υποστεί μια μείωση περίπου 8-11 εκατ. ευρώ!

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εξοικονομήσεων αναμένεται να προέλθει από τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Θα αποτελέσει πρόκληση για το τμήμα να εφαρμόσει μια τόσο σημαντική περικοπή, ειδικά από τη στιγμή που μόνο τέσσερα από τα 16 συμβόλαια της ομάδας λήγουν στις 30 Ιουνίου. Τα συμβόλαια αυτά είναι των Κούριτς, Σανλί, Τόμπεϊ, καθώς φυσικά και του Σάρας, ο οποίος δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο των Μπλαουγκράνα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags