Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Νίκησε τα εμπόδια ο Γιαννακόπουλος, κοινή γραμμή με Αταμάν - 2+1 κλεισμένοι Έλληνες - Ψηλά ο Χεζόνια"
Μπάσκετ
| 2023-05-28 12:32:00

"Νίκησε τα εμπόδια ο Γιαννακόπουλος, κοινή γραμμή με Αταμάν - 2+1 κλεισμένοι Έλληνες - Ψηλά ο Χεζόνια"

του Γιώργου Κτενά
"Νίκησε τα εμπόδια ο Γιαννακόπουλος, κοινή γραμμή με Αταμάν - 2+1 κλεισμένοι Έλληνες - Ψηλά ο Χεζόνια"

Η μεγάλη επένδυση στον ΠΑΟ και ποιοι μένουν από το ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός περιμένει να τελειώσει η σεζόν για να γυρίσει σελίδα και ήδη οι Πράσινοι δουλεύουν για την επόμενη ημέρα. Οι μεταγραφές που χρειάζονται και θα γίνουν, ο ελληνικός κορμός και πόσο σημαντικό είναι το ΟΑΚΑ.
 

Παναθηναϊκός: Σελίδα στην Ιστορία του ετοιμάζεται να γυρίσει το Τριφύλλι από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας.

Οι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει ήδη με τον Εργκίν Αταμάν για τη θέση του προπονητή και τον Σάνι Μπετσίροβιτς για εκείνη τού αθλητικού διευθυντή, ενώ είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που είναι τόσο ενεργή ήδη μεταγραφικά.

Όλα αυτά συνδυαστικά με τις εξελίξεις στο ΟΑΚΑ, που μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και επίσημα να περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκού, μας οδήγησε στην επικοινωνία με τον πεπειραμένο δημοσιογράφο Μαρίνο Πρίντεζη, προκειμένου να σχολιάσει όλα όσα συμβαίνουν.

"Εκτόξευση στο μπάτζετ του Παναθηναϊκού - Νίκησε τα εμπόδια ο Γιαννακόπουλος - Οικονομική τόνωση στην ΚΑΕ"

"Το μπάτζετ τού Παναθηναϊκού θα εκτοξευτεί αρκετά, κάτι που θα λύνει τα χέρια σε Αταμάν και Μπετσίροβιτς, θα θυμίζει άλλες εποχές. Δηλαδή 2009-11. Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που έχει ενεργοποιηθεί αρκετά στο μεταγραφικό κομμάτι, είναι σημαντικό ότι συνεργάζεται με τον Μπετσίροβιτς που έχει τόσες γνώσεις ως αθλητικός διευθυντής γιατί χρειαζόταν τέτοια λύση. Ο Παναθηναϊκός δίνει τα ρέστα του σε μεταγραφικές κινήσεις, το πλάνο είναι 3ετίας, ο Γιαννακοπουλος είναι αποφασισμένος να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό και το κάνει ήδη με πράξεις. Έχει τρομερή δίψα για να δει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή ξανά", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το θέμα της παραχώρησης του ΟΑΚΑ:

"Ο επιμένων νικά: Ο Γιαννακόπουλος νίκησε όποια εμπόδια μπήκαν εδώ και έναν χρόνο για το ΟΑΚΑ. Οι υπογραφές είχαν πέσει εδώ και έναν χρόνο και δεν το είχε το ΟΑΚΑ. Με την επιμονή του Γιαννακόπουλου, που είναι προσωπική δικαίωση, άλλαξε το στάτους του Παναθηναϊκού. Έπεσαν ήδη και οι υπογραφές ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΟΑΚΑ για να πάρει στα επόμενα 49 χρόνια το γήπεδο και το πάρκινγκ. Στο κομμάτι του γηπέδου περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε κάποια στιγμή το πλάνο που υπάρχει, γιατί έχουν πολλά στο μυαλό τους στον Παναθηναϊκό. Στο κομμάτι του ΟΑΚΑ θα αναλάβει ο Χρυσοχόος που θα ασχολείται αποκλειστικά με το γήπεδο, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να έχει έναν άνθρωπο με εμπειρία για να προχωρήσει σε κινήσεις. Προφανώς και θα τονώνει τον Παναθηναϊκό οικονομικά. Ένα άλλο κομμάτι που περιμένω με ανυπομονησία είναι εκείνο της ονοματοδοσίας. Συμφωνώ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλος ότι θα πρέπει να είναι "Παύλος Γιαννακόπουλος", γιατί γιγάντωσε μαζί με Θανάση και Κώστα τον Παναθηναϊκό. Το ΟΑΚΑ θα γίνει πέρα για πέρα ελκυστικό και θα κάνει επενδύσεις στο γήπεδο πάνω από δέκα εκατ. ευρώ".

"2 +1 κλεισμένοι Έλληνες - Αυτόν κρατάει από τους ξένους"

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την πρόταση προς τον Καμπάτσο;

"Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη κίνηση για τον Καμπάτσο τον περασμένο Μάρτη. Ούτε η Ρεάλ, η Μονακό ή η Εφές δεν φτάνει τα λεφτά που του δίνει ο Παναθηναϊκός. Ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, από το οποίο μπορεί ο Καμπάτσο να δώσει και στη Ρεάλ τα χρήματα που χρωστάει λόγω του μπάι άουτ. Ο Καμπάτσο είχε και έχει ως προτεραιότητα τη Ρεάλ, για οικογενειακούς λόγους. Πρόταση σαν του Παναθηναϊκού όμως δεν μπορεί να βρει αλλού, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τα ρέστα του για τον Καμπάτσο γιατί θα ήθελε να έχει αργεντίνικο δίδυμο στην ομάδα. Αν τελικά δεν έρθει ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίκτη από το ΝΒΑ".

Το ελληνικό στοιχείο;

"Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Μωραΐτη του Περιστερίου και θεωρώ ότι θα κλείσει και τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Περιμένει να δει τι θα γίνει με το θέμα του Γιώργου Παπαγιάννη, που του έχει καταθέσει πρόταση για αυξημένο συμβόλαιο τριετές, γιατί η ομάδα ποντάρει πολλά πάνω στον αρχηγό της. Προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα βρει κάποιο συμβόλαιο το προσεχές καλοκαίρι στο ΝΒΑ. Ο Παπαπέτρου έχει αλλάξει μάνατζερ, είχε μονοετές με την Παρτιζάν, προφανώς είναι στη λίστα τού Παναθηναϊκού, αλλά είναι θέμα που θα το δούμε στην πορεία. Εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό, είναι έμπειρος, αλλά μένει να δούμε τι θα προκύψει με την περίπτωσή του. Στον Παπαγιάννη έχει γίνει πρόταση ήδη πάντως, όχι στον Παπαπέτρου. Περιμένουν να δουν και το θέμα του Ντίνου Μήτογλου που τον προσεχή Ιούνιο θα εξεταστεί η τιμωρία του. Ο Αγραβάνης θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Τα αδέρφια Καλαϊτζάκη δεν ξέρω, θεωρώ ότι ένας από τους δύο μπορεί να δοθεί δανεικός. Στο ρόστερ των ξένων, ο Αταμάν έχει θετική άποψη για την παραμονή τού Πονίτκα που είχε υπογράψει μονοετές το περασμένο καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σουτέρ, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια πρόταση προς την πλευρά του Πολωνού, που για εμένα είναι από τους παίκτες κλειδιά. Το βασικό είναι ότι ξέροντας τη φιλοσοφία του Αταμάν, ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτες που έχουν σουτ. Οπότε μπορούμε να καταλάβουμε σε τι αγορά θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός".

"Η αλήθεια για την επιστροφή Χεζόνια - Δύσκολα τα παιχνίδια με το Περιστέρι"

Τι άλλο να περιμένουμε από μεγάλη μεταγραφή;

"Αφού δεν έρθει ο Καμπάτσο στον Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι το συμβόλαιο που του προσφέρει η ομάδα θα το σπάσει στα δύο για να πάρει δύο παίκτες. Περιμένουμε το ελληνικό διαβατήρια του Μήτρου Λονγκ για να τον ντύσει στα πράσινα. Στη λίστα ψηλά είναι ο Χεζόνια που από ο,τι αντιλαμβάνομαι δύσκολα θα μείνει στη Ρεάλ τη νέα σεζόν, ο Παναθηναϊκός θέλει να τον φέρει πίσω για αγωνιστικούς λόγου και επειδή κάνει γκελ στον κόσμο. Θα υπάρξει κάποια εξέλιξη αργότερα στο θέμα του Χεζόνια. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός λαμβάνει καθημερινά πολλές προτάσεις για παίκτες. Το βασικό είναι ότι όλα και όλοι σκανάρονται από τον Αταμάν, που έχει τα κλειδιά. Υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης με τον Γιαννακόπουλο, έχουν την ίδια φιλοσοφία και θα κολλήσει καλά αυτό που γίνεται".

Τελος, πες μου τι περιμένεις στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό;

"Στον Παναθηναϊκό πηγαίνουν βήμα-βήμα. Ο Σερρέλης είπε ότι ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον τίτλο, η χρονιά θα είναι προβληματική. Τον έχω σε εκτίμηση γιατί όντως βελτίωσε πράγματα στην ομάδα, άσχετα από τις ήττες. Ήταν γενναία απόφαση για τον Μπέικον, που έπρεπε να την είχαν πάρει νωρίτερα. Τι θα γίνει στου τελικούς είναι θέμα που δεν μπορούμε τώρα να πούμε με σιγουριά. Στον Παναθηναϊκό πηγαίνουν βήμα-βήμα, γιατί και τα ματς με το Περιστέρι είναι δύσκολα".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξήλωμα στον ΠΑΟ, η πρώτη αλλαγή Αταμάν - Μάχη για Τζέιμς, Πάντερ - Κόλπο με Κορκμάζ! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags