Facebook Pixel Έκανε το χρέος του ο Παναθηναϊκός - Με σούπερ Αγραβάνη - Γκριγκόνις στους τελικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-30 21:13:00

Έκανε το χρέος του ο Παναθηναϊκός - Με σούπερ Αγραβάνη - Γκριγκόνις στους τελικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Χρήστου Δημόπουλου
Έκανε το χρέος του ο Παναθηναϊκός - Με σούπερ Αγραβάνη - Γκριγκόνις στους τελικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν άφησε το περιθώριο στο Περιστέρι να πιστέψει ότι μπορεί την υπέρβαση, κάνοντας ολοκληρωτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και πανηγυρίζοντας εύκολα εν τέλει τη νίκη στο Game 5 του ΟΑΚΑ με 81-67, η οποία τον στέλνει στους τελικούς της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό. Την καλύτερή του εμφάνιση με τα πράσινα έκανε ο Δημήτρης Αγραβάνης (15π., 4ρ.), εξαιρετικός και ο Μάριους Γκριγκόνις (16π., 4ασ., 2ρ.).

Το ματς

Με Παναθηναϊκό και Περιστέρι να βρίσκονται κοντά στο σκορ ξεκίνησε το Game 5 των ημιτελικών της Basket League στο ΟΑΚΑ. Πρώτος που πάτησε "γκάζι" στη συνάντηση ήταν ο Εξάστερος, που χάρη σε τρίποντο του Μαντζούκα από τη γωνία έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (14-6). Η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά και πάλι το Τριφύλλι έβρισκε λύσεις για ν' ανέβει αυτή τη φορά στο +9 (19-10 από το γκολ-φάουλ του Γκουντάιτις).

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τότε ξεκινούν οι τελικοί με τον Ολυμπιακό

Ο αγώνας είχε έντονα τα στοιχεία του ντέρμπι, με τις σκληρές άμυνες να κυριαρχούν και να ξεφεύγουν και κάποιες φορές, όπως χαρακτηριστικά συνέβη στο αντιαθλητικό φάουλ του Μαντζούκα στον Φρανσίσκο (23-17), από το οποίο διαμορφώθηκε κιόλας το σκορ της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε δύο διαστήματα. Το πρώτο, όπου ο Παναθηναϊκός με "αιχμή του δόρατος" τον Γκριγκόνις κυριάρχησε, παγιώνοντας διαφορές 10-12 πόντων σταθερά. Εκείνος που κρατούσε τη διαφορά να μην ανεβαίνει κι άλλο ήταν αποκλειστικά και μόνο ο Φρανσίσκο, ο οποίος την ώρα που ο ίδιος είχε 3/3 τρίποντα και 13 πόντους, κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν ξεπερνούσε αντίστοιχα τους 4 πόντους!

Απ' όταν όμως ο Γκριγκόνις έκατσε να πάρει κάποιες ανάσες, οι Πράσινοι υπέστησαν καθίζηση. Δέχθηκαν επιμέρους 9-0 από το Περιστέρι, έχασαν 4 συνεχόμενα καλάθια κυριολεκτικά μόνοι τους κάτω από το καλάθι(!) και μοιραία, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με μόλις 41-39 εις βάρος της. Ένα σκορ, δηλαδή, που άφηνε τα πάντα ανοικτά για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Με την επιστροφή στο παρκέ για το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος. Έγινε πιο σκληρός στην άμυνα, έβρισκε ξανά λύσεις στην επίθεση και με σερί 9-0, το οποίο ολοκλήρωσε με τρίποντο ο εξαιρετικός Γκριγκόνις, ανέβηκε εκ νέου σε διψήφια διαφορά (50-39, +11).

Τα εύστοχα σουτ τριών πόντων κατά σειρά και των Πονίτκα - Αγραβάνη απέσπασαν για πρώτη φορά στο ματς το Τριφύλλι στο +15 (56-41), δείχνοντας πλέον η ομάδα του Χρήστου Σερέλη να ελέγχει απόλυτα τον ημιτελικό. Ο Αγραβάνης πραγματοποιούσε την μακράν καλύτερή του εμφάνιση με τα πράσινα, κάνοντας με κάρφωμα στο ανοικτό γήπεδο μετά από κλέψιμο το 60-44 (+16)! Το φινάλε στο τρίτο δεκάλεπτο αποτύπωσε και στο σκορ την πλήρη υπεροχή των γηπεδούχων (64-48, +16). 

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, καθώς ο Παναθηναϊκός 4:41 πριν τη λήξη με τρίποντο του Λι είχε φτάσει στο +21 (74-52) και η πρόκριση, οριστικά πια, είχε κριθεί. Με σκορ 81-67 λοιπόν το Τριφύλλι νίκησε το Περιστέρι Game 5 του ΟΑΚΑ, έκανε το 3-2 και πήρε το εισιτήριο για τους μεγάλους τελικούς της Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67.

 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags