Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Draft NBA για Πλέι-Μέικερ - Ενδιαφέρον για Μάικ Τζέιμς
Μπάσκετ
| 2023-06-03 22:52:00

Το Νο5 του draft του NBA για ΠΑΟ- Πλέι-μέικερ που παίζει άμυνα, "απογείωση" με Ζοτς- Φουλ και για Τζέιμς!

του Pick n' Scroll

Ο... εκλεκτός του Ομπράντοβιτς θα είναι πολυτέλεια στο ΟΑΚΑ! Οι Πράσινοι θέλουν να φέρουν πίσω τον άσο της Μονακό, ωστόσο επειδή η περίπτωσή του είναι δύσκολη, έχουν στη λίστα τους κι ένα όνομα που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε για την θέση του πλέι-μέικερ τον Φακούντο Καμπάτσο, αλλά ο Αργεντίνος έκανε αυτό, που περίμεναν οι περισσότεροι: επέστρεψε στην Ρεάλ.

Πλέον οι «πράσινοι» ρίχνουν το βάρος τους στην επιστροφή του Μάικ Τζέιμς, αλλά είναι δύσκολη περίπτωση για τον λόγο ότι ο έμπειρος γκαρντ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά με την Μονακό. Ο Παναθηναϊκός θα το παλέψει, αλλά δεν θα αφιερώσει και όλο του το καλοκαίρι για αυτό το πράγμα. Θέλει άλλωστε να κλείσει το ρόστερ του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Μία περίπτωση, που μπορεί να «παίξει» για τους «πράσινους» είναι ο Ντάντε Εξουμ. Μία περίπτωση, δηλαδή, που δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής. Οι Σέρβοι λένε ότι ο Αυστραλός γκαρντ είναι πιθανό να φύγει από την Παρτίζαν και άπαξ γίνει αυτό δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για την απόκτησή του. Ο Εξουμ δεν είναι κλασικός πλέι-μέικερ, αλλά παίζει την θέση και είναι πάνω από όλα γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ. Μπορεί να παίξει και καλή άμυνα, που π.χ. δεν μπορούν να παίξουν ο Πάντερ, ο Τζέιμς ή ο Βιλντόζα.

Ο Εξουμ έκανε καλά παιχνίδια στην Μπαρτσελόνα, αλλά φέτος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον εκτόξευσε, όπως έκανε και με άλλους παίκτες της Παρτίζαν. Όπως με τον Πάντερ, τον Λεζόρ και τον ΛεΝτέι, που πλέον είναι περιζήτητοι στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πάντως, ο Εξουμ δεν είναι τυχαίος παίκτης. Είχε επιλεγεί πριν από χρόνια στο νο5 του ντραφτ του ΝΒΑ, αλλά δεν έκανε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου την καριέρα, που θα περίμενε κάποιος. Τα προβλήματα τραυματισμών ήταν ο βασικός λόγος, που δεν του επέτρεψαν να έχει την πρέπουσα πορεία στο ΝΒΑ.

Στην Ευρώπη, όμως, ο παίκτης αυτός είναι πολυτέλεια και όλο το μέλλον μάλιστα είναι μπροστά του καθώς είναι μόλις 28 χρόνων. Και το πιο πιθανό είναι του χρόνου να βρίσκεται μακριά από το Βελιγράδι και την Παρτίζαν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags