Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Από ΣΕΦ η πρώτη "μεταγραφή" Αταμάν - Ανατροπή με δύο Έλληνες - "Έξαλλος" Παπαγιάννης με... Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2023-06-05 12:30:00

Από ΣΕΦ η πρώτη "μεταγραφή" Αταμάν - Ανατροπή με 2 Έλληνες - "Έξαλλος" Παπαγιάννης με... Ολυμπιακό

του Νίκου Στεργίου
Από ΣΕΦ η πρώτη "μεταγραφή" Αταμάν - Ανατροπή με 2 Έλληνες - "Έξαλλος" Παπαγιάννης με... Ολυμπιακό

Οι πρώτες κινήσεις του ΠΑΟ και γιατί "τρελάθηκε" ο σέντερ! Οι Πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη απέναντι στους Πειραιώτες, όμως δεν αρκούσαν οι τέσσερις παίκτες που τα έδωσαν όλα. Ποιοι ξεχώρισαν και έστειλαν... μήνυμα στον επόμενο προπονητή και τι συνέβη με τον "Big Papa";

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο έδειξε να κερδίζει τις εντυπώσεις στον πρώτο τελικό της Α1 για το φετινό πρωτάθλημα.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε σίγουρα ο Παναθηναϊκός να πάρει το 120% από ορισμένους παίκτες του και εάν η προφανής απάντηση ήταν ο Παρίς Λι που τα έδωσε όλα για όλα και βρέθηκε στο παρκέ για 38΄, υπάρχουν και οι Δημήτρης Αγραβάνης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης! Το κοινό και των τριών είναι πως δεν έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στο πράσινο ρόστερ που θα φτιάξει ο Εργκίν Αταμάν, ωστόσο οι δύο τελευταίοι έχουν ως μεγάλο ατού το γεγονός ότι είναι Έλληνας.

Πάντως, ο Τούρκος προπονητής έχει σκέψεις για το εάν θα κρατήσει από τους ξένους έναν εκ των Πονίτκα και Λι και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή στο αρχικό πλάνο που τους ήθελε όλους τους ξένους εκτός ομάδας.

Ειδικά ο Αγρβάνης πρέπει να... αποθεωθεί από τους πράσινους, αφού τα νούμερα του μιλάνε από μόνα τους. Δεν είναι οι 3 πόντοι που έβαλε, αλλά είναι άξια αποθέωσης τα 7 ριμπάουντ που πήρε, οι τρομερές άμυνες που έπαιξε και το +11 που είχε το τριφύλλι για κάθε δευτερόλεπτο στο οποίο βρέθηκε στο παρκέ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως δεν δέχθηκε σουτ από τον Βεζένκοφ και αν συνεχίσει έτσι θα μείνει δεδομένα. Το θέλει, το ζει και αυτό φαίνεται και στο παρκέ.

 

Από εκεί και πέρα και ο Καλαϊτζάκης ήταν εξαιρετικός μιας και οι πράσινοι είχαν το +8 με αυτόν στο παρκέ. Όσον αφορά τον Λι τα 38΄ που έπαιξε, οι 14 πόντοι, τα 2 κλεψίματα και οι 8 ασίστ δείχνουν πως θα τα δώσει όλα για να μείνει στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, αξίζει και μια μνεία στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό περνάει πολύ δύσκολα, καθώς θεωρεί ότι οι διαιτητές δεν σφυρίζουν στον Φαλ τα επιθετικά φάουλ που του κάνει. Ο Έλληνας σέντερ έκανε τρομερή τέταρτη περίοδο και μένει να δούμε εάν θα παίξει ανάλογα την Πέμπτη, σε μεγαλύτερη διάρκεια.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Γιαννακόπουλου σε Μπαρτζώκα με… πάρκινγκ - "Προπονηταράς, αλλά πότε θα το ξεπεράσεις;"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags