Facebook Pixel Euroleague: Σάρωσαν τα βραβεία της Ένωσης Παικτών της Euroleague Ουόκαπ και Βεζένκοφ
Μπάσκετ
| 2023-06-08 02:42:00

Σάρωσαν τα βραβεία της Ένωσης Παικτών της Euroleague Ουόκαπ και Βεζένκοφ

Sportdog Team

O ΜVP της σεζόν στη Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ, αναδείχτηκε και MVP από την Ένωση παικτών της Euroleague. 

Euroleague: O ΜVP της σεζόν στη Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ, αναδείχτηκε και MVP από την Ένωση παικτών της Euroleague. «Η καλύτερη ατομική απόδοση με τη μεγαλύτερη επίδραση στη συνολική εικόνα της ομάδας του» αναφέρει η ELPA για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του οδηγώντας την ομάδα του Πειραιά στον τελικό, στο Κάουνας, στις 21 Μαϊου. Ο Βεζένκοφ έγινε ο τρίτος κατά σειρά παίκτης του Ολυμπιακού που αναδείχτηκε νικητής σε μία κατηγορία των βραβείων της ELPA, καθώς στον Τόμας Ουόκαπ κατέληξε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε αναδειχτεί καλύτερος έκτος παίκτης. 

Αποδόθηκε, λοιπόν δικαιοσύνη... με την επιλογή του Τόμας Ουόκαπ ως του καλύτερου αμυντικού της σεζόν στη Euroleague, από την Ένωση Παικτών της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού είχε μείνει στη 2η θέση της εν λόγω κατηγορίας της ίδιας της Euroleague, με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταθλητή Ευρώπης φέτος Έντι Ταβάρες να κατακτά το βραβείο για τρίτη φορά στην καριέρα του (2019, 2021, 2023).

Ο συμπαίκτης του Ουόκαπ στον Ολυμπιακό, ο Κώστας Σλούκας, είχε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θεωρώντας πως ο Ουόκαπ είχε αδικηθεί από τους προπονητές της Euroleague, οι οποίοι ήταν και αυτοί που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία. Σήμερα, όμως οι ίδιοι οι παίκτες της Euroleague ψήφισαν τον Τόμας Ουόκαπ ως κορυφαίο αμυντικό, ο οποίος ήταν και πρώτος στα κλεψίματα. «Ο πιο κυρίαρχος αμυντικός παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του,» αναφέρει η ELPA στη σχετική ανάρτησή της στο Twitter. Η ELPA ανακοίνωσε σήμερα επίσης την ανάδειξη του Ισραηλινού Γιαμ Μαντάρ της Παρτιζάν Βελιγραδίου ως κορυφαίου νέου παίκτη. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags