Facebook Pixel Δημήτρης Ιτούδης - Εργκίν Αταμάν: Χαμός στο Εφές-Φενέρ: Με laptop στις δηλώσεις ο Ιτούδης - "Σε άλλο ματς οι διαιτητές" - Ειρωνική απάντηση Αταμάν!
| 2023-06-08 10:07:00

Χαμός στο Εφές-Φενέρ: Με laptop στις δηλώσεις ο Ιτούδης - "Σε άλλο ματς οι διαιτητές" - Ειρωνική απάντηση Αταμάν!

Sportdog Team
Χαμός στο Εφές-Φενέρ: Με laptop στις δηλώσεις ο Ιτούδης - "Σε άλλο ματς οι διαιτητές" - Ειρωνική απάντηση Αταμάν!

Τεράστια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο προπονητές, η οποία εντάθηκε μετά το 2-1 της Εφές επί της Φενέρ στους ημιτελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος.

Από την Φενέρμπαχτσε υπάρχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία, η οποία θεωρούν ότι έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Εφές, εκδίδοντας μάλιστα και ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας ντροπή τα όσα συνέβησαν.

Μάλιστα, ο τεχνικός της Φενέρ, Δημήτρης Ιτούδης ήταν έξαλλος και εμφανίστηκε στις δηλώσεις του με laptop, κάνοντας ανάλυση ορισμένων φάσεων που θεωρούσε ότι αδικήθηκε η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Οι διαιτητές είχαν διαφορετικά κριτήρια σήμερα. Σε ένα τόσο σημαντικό ματς με τόσους ποιοτικούς παίκτες, οι 32 βολές από τη μία πλευρά και οι 10 από την άλλη εγείρουν ερωτηματικά.

Θέλω να πάω πίσω στο δεύτερο ματς. Ένας παίκτης της Εφές έκανε δύο φορές χειρονομία προς την κερκίδα και δεν τιμωρήθηκε. Στο ματς με την Τόφας ο Γκούντουριτς δέχτηκε τεχνική ποινή για τη δική του χειρονομία. Υπήρχαν 0.3" μετά το τρίποντο του Κλάιμπερν και δεν μας τα έδωσαν.

Ο Εμπαγιέ ήταν στο ριμπάουντ. Ο Νάιτζελ ακουμπάει την μπάλα. Ίσως οι διαιτητές έβλεπαν άλλο παιχνίδι. Βλέπετε; Υπάρχει κάθετη κίνηση. Ποιος κρατάει το χέρι του Νάιτζελ; Ο Εμπαγιέ. Σφύριξαν αμυντικό φάουλ σε αυτή τη φάση. Το σκορ ήταν στο 93-91.

Είχα έναν παίκτη στο πλάι για αλλαγή. Δεν επέτρεψαν την αλλαγή. Δεν ήθελα να μιλήσω για τους διαιτητές, αλλά υπήρχε μεγάλη διαφορά στις βολές σήμερα. Θα υπάρξουν πολλοί που θα μας δώσουν δίκιο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μην παρεξηγήσετε αυτό που κάνω.

Συγχαρητήρια στην Εφές. Έχουν εξαιρετική ομάδα και έναν εξαιρετικό προπονητή, αλλά παίζουμε κι εμείς μπάσκετ».

Την απάντησή του στον Δημήτρη Ιτούδη έδωσε με ειρωνικό τρόπο λίγο αργότερα ο κόουτς της Εφές, Εργκίν Αταμάν.

«Συγγνώμη δεν έχω εγώ λάπτοπ, ήρθα απροετοίμαστος. Οι διαιτητές έκαναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Αν κάποιος δεχθεί τεχνική ποινή για πρώτη φορά και μετά και δεύτερη φορά τότε φεύγει από το παιχνίδι, αλλά για κάποιο λόγο αυτό δεν συνέβη τώρα.

Ξέρω τους κανόνες και εγώ πάντως και ας μην έχω λάπτοπ», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο flash interview, ο Τούρκος προπονητής, που αναμένεται να αναλάβει τον Παναθηναϊκό από τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση της Φενέρ για την διαιτησία:

«Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα δεν καθορίστηκε ούτε από την τακτική των προπονητών, ούτε από τον αγώνα των ομάδων στο γήπεδο. Αυτός ο αγώνας δόθηκε στην αντίπαλό μας, Εφές, από αυτούς τους τρεις διαιτητές που ορίστηκαν από την Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ενώ η Εφές σούταρε 32 βολές στο παιχνίδι, η ομάδα μας πήρε μόνο 12. Επιπλέον, πολύ κρίσιμα φάουλ δόθηκαν κατά μας ή δεν δόθηκαν υπέρ μας σε κομβικές στιγμές του παιχνιδιού και καθόρισαν τον νικητή του αγώνα.

Αναμένουμε επειγόντως την εξήγηση πίσω από τη στάση των διαιτητών σε αυτό το ματς, την πηγή του κινήτρου τους και το αίσχος από την Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η στάση και η απάντησή μας, ως Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ, θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή, εάν δεν διαχειριστείτε σωστά τους αγώνες που θα διεξαχθούν και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, καθορίζοντας τα αποτελέσματα με τους διαιτητές σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σημαντικές εξελίξεις με Ντόρσεϊ στην Τουρκία - Με το ένα πόδι εκτός Φενέρ - Έρχεται "καυτό" καλοκαίρι (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags