Facebook Pixel Τουρκία: "Σφαλιάρα" Εφές στον Ιτούδη και επική πρόκριση στους τελικούς - Σόου Αταμάν, ξέσπασμα και... επεισόδια! (Vid)
| 2023-06-09 22:26:00

"Σφαλιάρα" Εφές στον Ιτούδη και επική πρόκριση στους τελικούς - Σόου Αταμάν, ξέσπασμα και... επεισόδια! (Vid)

Sportdog Team
"Σφαλιάρα" Εφές στον Ιτούδη και επική πρόκριση στους τελικούς - Σόου Αταμάν, ξέσπασμα και... επεισόδια! (Vid)

Ο Τούρκος προπονητής θέλει να αποχωρήσει ως πρωταθλητής από την Εφές προτού μετακομίσει στον ΠΑΟ και πλέον είναι πολύ κοντά στο να το πετύχει!

Το έκανε ξανά: η Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν πέρασε για 4η σερί φορά στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος! Ο Ελάιζα Μπράιαντ ήταν... όλα τα λεφτά στο 87-78 επί της Φενέρμπαχτσε, που σήμανε το 3-1 στα ημιτελικά και την πρόκριση της Εφές.

Ο Αταμάν ήθελε να φύγει τροπαιούχος από την Εφές για τον Παναθηναϊκό και σε αυτόν τον δρόμο... οδεύει. Απέκλεισε τη Φενέρ και στους τελικούς θα παλέψει απέναντι σε Τουρκ Τέλεκομ ή Πινάρ Καρσίγιακα για τον τρίτο της πρωτάθλημα από το 2018-19, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη παρέδωσε τα σκήπτρα της. Ο Μπράιαντ ήταν καθοριστικός με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 27 πόντους, μοιράζοντας και 6 ασίστ. Για τη Φενέρ ο Σκότι Ουίλμπεκιν έβαλε 18 πόντους, ο Μάρκο Γκούντουριτς 16, όσους είχε και ο Τζόναθαν Μότλεϊ.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Φενέρ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι ο συνδυασμός της δυνατής της άμυνας, αλλά και ο επιθετικός οίστρος του Ουίλμπεκιν (11π.) ήταν μπροστά με 16-18. Η Εφές όμως ήταν πάντα κοντά στο σκορ και με τους Μίσιτς-Μπράιαντ έτρεξαν σερί 8-0 για το 24-20, φτάνοντας στη συνέχεια ως το 36-23.  Σταδιακά η Φενέρ ψαλίδισε τη διαφορά και με ένα απίθανο buzzer beater του Γκούντουριτς πίσω από το κέντρο έγινε το 45-41 του ημιχρόνου.

O Σέρβος φόργουορντ ήταν αυτός που έδωσε μάλιστα εκ νέου το προβάδισμα στη Φενέρ με κλέψιμο και λέι απ (49-51), όμως ο Λάρκιν με προσωπικές ενέργειες, σκορ και δημιουργία, ώθησε την ομάδα του στο 65-61 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. 
Ο Μπράιαντ βέβαια ήταν... on fire και με πέντε σερί δικούς του πόντους η Εφές ξέφυγε με 76-66 στο 34', οι Γκούντουριτς-Μαχμούτογλου κράτησαν ζωντανή τη Φενέρ από τα 6,75 μ., αλλά ο Αμερικανός ήταν... πανταχού παρών, κάνοντας το 81-72.

Παρ' όλα αυτά ο Μαχμούτογλου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ακόμα δύο τρίποντα έκανε το ματς πάλι ντέρμπι (81-78 στο 38'). Το κρίσιμο όμως λάθος του Γκούντουριτς και το ακόμα πιο κομβικό καλάθι του Μπράιαντ διαμόρφωσαν το +5 για την Εφές. O Oυίλμπεκιν αστόχησε και ο Μίσιτς από τις βολές έγραψε το 85-78

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 45-41, 65-61, 87-78

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανατροπή στον ΠΑΟ λόγω Εφές - "Χαλάνε" τα σχέδια Αταμάν - Όλα τούμπα με τον... τελειωμένο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags