Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κερδίζοντας εύκολα τον Παναθηναϊκό με 75-52 και κάνοντας το 2-1. Ετσι είναι πλέον είναι μία ανάσα από τον τίτλο με το επόμενο παιχνίδι να είναι την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους θα τα δώσουν όλα για να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, που θα γίνει στο ΣΕΦ. Και με τα τωρινά δεδομένο αυτό το πέμπτο παιχνίδι θα γίνει χωρίς κόσμο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στον στόχο του, καθώς θύμισε την ομάδα, που στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν έπαιζε σπουδαίο μπάσκετ και επικρατούσε με επιβλητικότητα των περισσότερων αντιπάλων του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, ενώ στην επίθεση είχε την τύχη να πάρει πράγματα από πολλούς παίκτες του. Με τον Λούντζη να είναι το «κλειδί» με 9 πόντους και πολύ καλή άμυνα. Ετσι ο 25χρονος γκαρντ απάντησε στην όχι καλή εμφάνιση, που είχε κάνει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό ώστε να κάνει εύκολα τα πράγματα η επιστροφή του Κώστα Σλούκα. Ο διεθνής γκαρντ είχε απουσιάσει από το δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ λόγω γαστρεντερίτιδας αλλά το βράδυ της Κυριακής επέστρεψε και ήταν καταλυτικός με 14 πόντους και 7 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν «ακούμπησε» καν. Μόνο ο Πάρις Λι προσπάθησε κάτι να κάνει, αλλά ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο κόσμος της ομάδας είναι έτοιμος να γεμίσει το ΟΑΚΑ και αν γίνει το 2-2, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν και είναι το φαβορί καθώς και καλύτερη ομάδα έχει, έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.

Και την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ συν τοις άλλοις θα είναι πιο ετοιμοπόλεμος ο Βεζένκοφ, ο οποίος έπαιξε στον τρίτο τελικό αλλά δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βράζουν στον ΠΑΟ: "Ντροπή για Μπαρτζώκα, Παπανικολάου - Έρχεται Γιαννακόπουλος" - Δείτε τη φάση! (Vid)