Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέα υπέρβαση Αγγελόπουλων με κορυφαίο όνομα - Υπέγραψαν ήδη 4 παίκτες, σκάει αποχώρηση έκπληξη!
Μπάσκετ
| 2023-06-16 10:00:00

Νέα υπέρβαση Αγγελόπουλων με κορυφαίο όνομα - Υπέγραψαν ήδη 4 παίκτες, σκάει αποχώρηση έκπληξη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέα υπέρβαση Αγγελόπουλων με κορυφαίο όνομα - Υπέγραψαν ήδη 4 παίκτες, σκάει αποχώρηση έκπληξη!

Η υπόσχεση μετά τον τίτλο και οι πρώτες αλλαγές στο ρόστερ. Στο Λιμάνι ξεκίνησαν ήδη να σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν, με την διοίκηση να έχει δεσμευτεί πως θα δώσει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ. Ποιοι παίκτες ανανεώνουν, ποιοι βρίσκονται στον αέρα και ποιοι αποχωρούν

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης την σχεδόν τέλεια χρονιά του και ήδη ξεκινάει από… σήμερα το πρωί κιόλας, να τρέχει να διευθετήσει τις πολύ σημαντικές εκκρεμότητες ενόψει της νέας χρονιάς.

Και εάν αυτή του Σάσα Βεζένκοφ δεν εξαρτάται από τους Πειραιώτες, αυτές των Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου αφορούν ξεκάθαρα τους Πειραιώτες και υπάρχει μεγάλη αγωνία για να δούμε τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις. Εξάλλου, είναι τα πιο... καυτά συμβόλαια, αφού αυτά των Μπλακ και Μπολομπόι περνούν σίγουρα σε δεύτερη μοίρα και ενώ είναι δεδομένα απίθανο να μείνουν και οι 2, ενώ δεν αποκλείεται να φύγουν και οι δύο.

Από εκεί και πέρα, ο Αζάια Κάνααν όπως όλα δείχνουν θα μείνει με μια μικρή μείωση αποδοχών, ενώ μόνο δεδομένη δεν είναι η παραμονή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει ένα καλύτερο οικονομικά συμβόλαιο από αυτό που λαμβάνει τώρα στους ερυθρολεύκους. 

Πάντως, οι Αγγελόπουλοι είχαν φροντίσει έχουν εξασφαλιστεί με τους Γουόκαπ, Φαλ και Μακίσικ, να τους έχουν τουλάχιστον μέχρι το 2025. Ενώ από εκεί και πέρα και ο Πίτερς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, ωστόσο είναι απίθανο να μείνει στην ομάδα και τη νέα χρονιά, αφού δεν προσέφερε αυτά που έψαχνε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Οπότε ενώ εκκρεμεί το τι θα αποφασίσει ο Σάσα Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός θα ψάξει σίγουρα μια εξαιρετική λύση στη θέση 5, ένα δεύτερο 4άρι και μια εξαιρετική λύση στα γκαρντ!

Η υπόθεση του Βούλγαρου σταρ πάντως δεν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που υπάρχει buy out για το NBA, όποιο και αν είναι αυτό, εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη, την απόφαση που θα πάρει και από την ομάδα, δηλαδή τους Σακραμέντο Κινγκς, η οποία έχει τα δικαιώματά του στην Αμερική.

Όταν σε αυτήν τη θέση είναι ο καλύτερός σου παίκτης και περιουσιακά στοιχείο και ταυτόχρονα ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας, μόνο σε επίπεδο προεργασίας μπορείς να δουλεύεις. Και μάλιστα, για να είμαστε ειλικρινείς, επειδή η απώλεια θα είναι τεράστια και πρέπει να καλυφθεί ανάλογα, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται, σχεδόν από την αρχή της φετινής χρονιάς για αυτήν την απώλεια. Οπότε, αν βρεθεί ένας παίκτης στη διάρκεια ή στο τέλος αυτής της χρονιάς, όπως ο Μίροτιτς, θα κάνουν την οικονομική υπέρβαση.

Εν κατακλείδι, ακούγεται πάρα πολύ καιρό, με την πιθανή απόκτηση του Μιλουτίνοφ και με ενδιαφέρον για παίκτες, όπως ο Μίροτιτς (και αρκετοί ακόμα αυτού του επιπέδου Ευρωλίγκας) φαίνεται, ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, θέλουν παρά τα αντιθέτως γραφόμενα, να χτυπήσουν και να κατακτήσουν αυτό που έχασαν τα δύο προηγούμενα χρόνια στις λεπτομέρειες.

Τα συμβόλαια των ξένων:

Τόμας Γουόκαπ έως το 2027

Μουστάφα Φαλ έως το 2025

Σακίλ ΜακΚίσικ έως το 2025

Αϊζέια Κάναν έως το 2024

Άλεκ Πίτερς έως το 2024

Τζόελ Μπόλομποϊ έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Ταρίκ Μπλακ έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Τα συμβόλαια των Ελλήνων:

Σάσα Βεζένκοβ έως το 2025

Ιωσήφ Κολοβέρος έως το 2025

Αλέξανδρος Νικολαΐδης έως το 2025

Παναγιώτης Τσάμης έως το 2025

Μιχάλης Λούντζης έως το 2024

Τζορτζ Πάπας έως το 2024

Γιαννούλης Λαρεντζάκης έως το 2024

Κώστας Σλούκας έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Κώστας Παπανικολάου έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη στη λίστα Μπαρτζώκα για σέντερ - Ματσάρα ως αντίπαλος με Ιτούδη - "Ζόρια" για Βεζένκοφ (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags