Παναθηναϊκός: Πολύ κακή ήταν η φετινή αγωνιστική περίοδος για τους Πράσινους, καθώς η ομάδα έμεινε μακριά από τους τίτλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν κατάφερε να κάνει τίποτα που αξίζει της προσοχής - Κι όλα αυτά ενώ επενδύθηκαν χρήματα και ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής όπως ο Ράντονιτς.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, τώρα, στον Παναθηναϊκό είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ενεργοποιηθεί ξανά και θέλει να φτιάξει ένα υλικό που με τον Αταμάν μπροστάρη θα καταφέρει να προκαλέσει τριγμούς στην Ευρώπη και να πάρει ξανά τα ηνία στην Ελλάδα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Μαρίνο Πρίντεζη, δημοσιογράφο που γνωρίζει όσο λίγοι το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού, προκειμένου να σχολιάσει όσα ενδιαφέροντα υπάρχουν μπροστά για τους Πράσινους.

"Καταστροφική σεζόν για τον Παναθηναϊκό - Για αυτό υπάρχει ευφορία στην ομάδα - Αυτό θα γίνει με τον Σερέλη"

"Καταστροφική η φετινή χρονιά, προβληματική, με κακό μεταγραφικό σχεδιασμό, που ολοκληρώθηκε με εφιαλτικό τρόπο. Μετά από 27 χρόνια διαδοχικά χρόνια δεν πήρε ούτε έναν τίτλο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια προσθεσε για τον Αταμάν και την αύξηση του μπάτζετ, για τη νέα αγωνιστική περίοδο:

"Ήδη εννοείται ότι υπάρχει η ευφορία λόγω της αύξηση τους μπάτζετ και της παρουσίας του Αταμάν, που έρχεται ως πρωταθλητής Τουρκίας. Η επόμενη μέρα, πραγματικά, έχει τόνο αισιοδοξίας για να αλλάξουν πολλά, να γίνει ολικό restart. Πρώτα με το γήπεδο που θα είναι στολίδι και κόσμημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Να πούμε, επίσης, ότι ο Χρήστος Σερέλης θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα και θα βοηθήσει και στον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο".

"Έχουν τελειώσει 5+2 παίκτες - Ο Αταμάν θα αποφασίσει για Τόμας-Γκριγκόνις - Μένει ο Αγραβάνης"

Ποιοι θα φύγουν από το ρόστερ;

"Δύσκολα θα μείνει κάποιος ξένος, Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Ματέους Πονίτκα, Ντέρικ Ουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις θα αποχωρήσουν. Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει διετές κλειστό και είναι μια περίπτωση που ανήκει σε άλλη κατηγορία, θα δούμε τι θα πει και ο Αταμάν. Ο Τόμας που τον τελευταίο μήνα ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού στις προπονήσεις και σε συμπεριφορά, βοηθούσε συμπαίκτες έστω κι αν δεν αγωνιζόταν, έχει ελπίδες για να συνεχίσει. Έχει δικαίωμα να του ανανεώσει το συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά κι εδώ ο Αταμάν θα πάρει την απόφαση. Για να επιστρέψω στον Γκριγκόνις, δεν έχει και πολλές πιθανότητες για να συνεχίσει".

Από τους Έλληνες;

"Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός επενδύει στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και τον Μαντζούκα, που θα είναι στην επόμενη μέρα. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν θα συνεχίσει, όπως και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο Αγραβάνης, λογικά, θα παραμείνει στο ρόστερ, που βοήθησε αρκετά στη σειρά των πλέι οφ. Για τους Σαμαντούροφ και Αβδάλα θα δει τι θα κάνει η ομάδα - Ίσως να τους δώσει δανεικούς για να πάρουν χρόνο συμμετοχής, γιατί η ομάδα ποντάρει πολλά πάνω τους".

"Αυτή είναι η αλήθεια για τον Παπαγιάννη - Θέλει να επιστρέψει ο Χεζόνια - Μήτρου Λονγκ, Πάντερ, Λεσόρ και ΛεΝτέι"

Με τον Παπαγιάννη τι θα γίνει;

"Το θέμα του Παπαγιάννη είναι σημαντικό και ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι θέλει να τον κρατήσει και να κάνει τον στυλοβάτη της επόμενης μέρας. Του είχε κάνει τριετές συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, αλλά ο Παπαγιάννης θέλει να δει αν θα υπάρξει ένας Παναθηναϊκός καλά δομημένος γιατί φέτος δεν βοηθήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Στο μυαλο του υπάρχει μόνο το ΝΒΑ και όχι κάποια ομάδα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η επιθυμία του, είναι μια υπόθεση που ίσως να έχει αρκετά απεισόδια, αλλά είναι θέμα που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί για να το διαχειριστεί".

Τι θα γίνει με την ενίσχυση της ομάδας;

'"Εχει συμφωνήσει με τον Βιλντόζα, με τον Δημήτρη Μωραΐτη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φορέσει τα πράσινα ο Πάντερ. Από εκεί και πέρα κυνηγάει τον Χεζόνια, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα κάνει μαζί του, καθώς έχει συμβόλαιο. Ο Χεζόνια θέλει να έρθει φέτος ή του χρόνου, το έχει πει στους μάνατζέρ του. Σημασία έχει ποιος θα είναι δίπλα στον Βιλντόζα καθώς αν εξαιρέσουμε τον Μάικ Τζέιμς που έχει συμβόλαιο με την Μονακό, δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην Ευρώπη που να μπορεί να το κάνει. Για αυτό ο Παναθηναϊκός κοιτάει Αμερικανούς από το ΝΒΑ".

Άλλες περιπτώσεις;

"Του Μήτρου Λονγκ όσο δεν κλείνει αλλού: Αν πάρει διαβατήριο δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινητοποιηθεί. Για εμένα σημαντικό είναι και το 4άρι, γιατί δεν υπάρχουν πολλά καλά στην αγορά. Ο Ζακ ΛεΝτέι είναι μια καλή λύση, θα κοιτάξει για 4άρι και στο ΝΒΑ. Το θέμα είναι στη θέση 5: Την περίπτωση του Λεσόρ δεν την έχει παρατήσει και ως εναλλακτική λύση είναι του Μπράντον Ντέιβις, που δεν θα συνεχίσει στην Αρμάνι Μιλάνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο-βόμβα για Σλούκα και ΠΑΟ - Τα... σκάει χοντρά για γκαρντ ο Γιαννακόπουλος - Αποφασίζει ο Αταμάν