Ολυμπιακός: Η Πέμπτη (6/7) για τον Ολυμπιακό. Το απόγευμα αποχαιρέτησε τον Κώστα Σλούκα, λίγο πιο μετά γνωστοποίησε την σύναψη νέου συμβολαίου με τον Κώστα Παπανικολάου.

Και το μέχρι τώρα ταμείο για την ομάδα του Πειραιά λέει ότι έχασε δύο από τους καλύτερους της παίκτες, τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ, και παράλληλα δύο ελληνικά διαβατήρια. Διαβατήρια, που δεν καλύπτονται εύκολα, αφού οι διαθέσιμες επιλογές είναι ελάχιστες. Είναι ή μάλλον μπορούν να γίνουν, δηλαδή, ο Ντόρσεϊ με τον Καλάθη.

Θα μπορέσει, όμως, να πάρει κάποιον από τους δύο; Δεν είναι εύκολο. Και μόνο τον Ντόρσεϊ άλλωστε πρέπει να πάρει. Αγωνιστικά ο Καλάθης δεν του προσθέτει κάτι ιδιαίτερο του Ολυμπιακού. Είναι πάνω, κάτω ένας παίκτης ίδιος με τον Ουόκαπ, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται στην περιφέρεια έναν ακόμη δημιουργό και σκόρερ. Κάτι σαν τον Σλούκα δηλαδή.

Αν δεν πάρει τον Ντόρσεϊ η ομάδα του Πειραιά, προφανώς θα αναγκαστεί να πάει με 8 ξένους την επόμενη σεζόν. Και όπως όλα δείχνουν πάμε για 7 ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να επιτρέπεται, δηλαδή, κάθε ομάδα να έχει 7 ξένους στην δωδεκάδα κάθε ματς.

Ο Σαμπάζ Νέιπιρ της Αρμάνι θα μπορούσε να είναι μία επιλογή για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι ένας ικανότατος σκόρερ και δημιουργός. Και μέχρι τώρα δεν τα έχει βρει με τους Ιταλούς. Οι τελευταίοι έχουν στο μυαλό τους τον Κώστα Σλούκα, αλλά το πιθανότερο είναι ο Ελληνας γκαρντ να επιστρέψει στην Φενέρ.

Για την θέση «4» παραμένει φαβορί για τον Ολυμπιακό ο Νίκολα Μίροτιτς, αλλά πρέπει να αποδεσμευτεί από την Μπαρτσελόνα. Αν δεν γίνει αυτό, ο Μπαρτζώκας θα βγει και πάλι στην αγορά, η οποία, όμως, δεν έχει πολλές τέτοιες λύσεις. Είναι ο Κορνελί (φωτό), που ήταν στην Ρεάλ, ο Μπέντιλ, που ήταν στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και ο Σίκμα, που φεύγει από την Αλμπα.

Στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν καθόλου για την δύναμη, που θα έχει η ομάδα τους τη νέα χρονιά, παρά την αποχώρηση του Σλούκα και του Βεζένκοφ, δύο μεγάλων πυροβολικών. Θεωρούν ότι θα έχουν και πάλι ένα σύνολο, που θα χτυπήσει με αξιώσεις την Ευρωλίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν υπέγραφε ο Παπανικολάου, παρέμβαση Αγγελόπουλων - Πώς… τελείωσε Σλούκα ο Μπαρτζώκας