Παναθηναϊκός: Τον Λούκα Σάμανιτς έχει βάλει στο μάτι ο Εργκίν Αταμάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον 23χρονο Κροάτη ο οποίος έχει συμβόλαιο με τους Γιούτα Τζαζ, όμως δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί. Ο Τούρκος προπονητής έχει ζητήσει να παρακολουθείται η περίπτωσή του προκειμένου μόλις βρεθεί η ευκαιρία να κατατεθεί πρόταση.

Ο Σάμανιτς έχει ύψος 2.08μ. και ήταν επιλογή πρώτου γύρου από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο ντραφτ του 2019 (νούμερο 19). Μπορεί να απειλήσει με συνέπεια από μέση και μακρινή απόσταση, ωστόσο δεν είναι γνήσιος σουτέρ τύπου Φώτση ή Μπέρτανς.

Το συν στην περίπτωσή του είναι ότι εκτός από "4" έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί στην Ευρώπη και στη θέση "5", κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλείδα για τον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση που ναυαγήσει οριστικά η προσπάθεια παραμονής του Γιώργου Παπαγιάννη.

Αυτή την περίοδο ο Σάμανιτς συμμετέχει στο Summer League του ΝΒΑ, πραγματοποιώντας ενθαρρυντικές εμφανίσεις. Μετράει ήδη τρία παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας παράλληλα πολυδιάστατη παρουσία. Απέναντι στους Τίμπεργουλβς είχε 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

"Δεν έχει βρει τον δρόμο του - Χωρίς ρόλο στο ΝΒΑ - Για αυτό κατανοεί καλύτερα το μπάσκετ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Τόλη Κοτζιά, που γνωρίζει άριστα το μπάσκετ στο ΝΒΑ και είναι κατάλληλα ενημερωμένος, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον 23χρονο άσο και την πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα.

"Όπως ανέφερα και στο podcast ο Σάμανιτς έχει κάποιες πιθανότητες για να έρθει στην Ευρώπη, αν και δεν είναι εύκολο. Βρίσκεται στην Αμερική από το 2019, ήταν πολύ ψηλά στο ντραφτ (Νο19), πολύ μεγάλο ταλέντο αλλά μέχρι στιγμής στο ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Δεν είναι μεγάλος, είναι 23 ετών, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο του - Ήταν στους Σπερς, φέτος ήταν στους Γιούτα Τζαζ με τους οποίους έκανε κάποια πολύ καλά παιχνίδια στην τελική ευθεία της σεζόν αλλά γενικά στα χρόνια που είναι στο ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει να έχει έναν ρόλο".

Τι άλλο θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε για εκείνον

"Είναι από μπασκετική οικογένεια, ο πατέρας του Μάρκο Σάμανιτς είχε παίξει για χρόνια στην Ευρώπη - Είχε παίξει και στην Ευρωλίγκα με την Κρκα, ήταν συμπαίκτης με τον Γιάκα Λάκοβιτς, και είχε κάνει συμπαθητική πορεία στην Ευρώπη, αλλά ο γιος είναι άλλη ποιότητα, είναι παίκτης με τρομερά χαρακτηριστικά. Ξέρει πάρα πολύ καλά το μπάσκετ - Έπαιζε μικρός ποδόσφαιρο και τον βοήθησε αυτό ώστε να έχει καλύτερη κατανόηση του μπάσκετ".

"Τρομερό σουτ στα 8 μέτρα - Παίζει θέση 3, 4, 5 - Ταιριάζει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό"

Τα καλά του στοιχεία;

"Έχει τρομερό σου, στα 8 μέτρα, μπορεί να παίξει τόσο στη θέση 3 όσο και στη θέση 4, στο Summer League του Λας Βέγκας, τώρα, τον βάζουν και 5. Ήταν τόσο μεγάλο ταλέντο που όταν ήταν μικρός, στα 17 τον είχε πάρει η Μπαρτσελόνα - Μετά έπαιξε στην Ολίμπια και μετά πήγε στο ΝΒΑ το 2019 που δεν έχει καταφέρει να βρει έναν ρόλο".

Μπορεί να φύγει από το ΝΒΑ για την Ευρωλίγκα;

"Αν έρθει στην Ευρώπη, που αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά υπάρχει ένα παράθυρο, σίγουρα θα γίνει ανάρπαστος γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει πολύ υψηλή ποιότητα αλλά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές στη θέση 4. Θα μπορούσε να είναι ένας παίκτης που θα ταίριαζε και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό εύκολα, από τη στιγμή υπάρχει και ο Πίτερς ως κάλυψη και στον Παναθηναϊκό ο Μαντζούκας και ο Μήτογλου. Συν τοις άλλοις μπορεί να παίξει και στη θέση 3, αφού παρά το μεγάλο ύψους του μπορεί να βάλει κάτω την μπάλα στο παρκέ".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν είναι Σπανούλης ο Σλούκας, 3 εκατ. για Λάρκιν - Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Μίροτιτς - Θέλει 4 top class ο Αταμάν"