Ο Παναθηναϊκός ρίχνει το ΟΑΚΑ με την τεράστια κίνηση, που κάνει, αποκτώντας τον πρώην παίκτη του ΝΒΑ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Τους έπιασε όλους στον ύπνο ο Γιαννακόπουλος, αφού μετά το ναυάγιο με Σενγκέλια και Μίροτιτς ο κόσμος άρχισε να απογοητεύεται. Το αφεντικό της ΚΑΕ, όμως, κινούμενο έξυπνα και δίνοντας βέβαια πολλά χρήματα κατάφερε να πείσει τον Ισπανό σταρ να φορέσει την «πράσινη» φανέλα και όλοι μαζί να παλέψουν για την επάνοδο σε φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Χερνανγκόμεθ είναι παίκτης, που λύνει πολλά προβλήματα στον Αταμάν, καθώς παίζει και «3» και «4», ενώ το βασικό του χαρακτηριστικό είναι το μακρινό σουτ.

Ο Αταμάν θέλει από όλες τις θέσεις σουτ και ο Ισπανός είναι αυτό, που ακριβώς έψαχνε. Και μάλιστα είναι σε πολύ καλή ηλικία, αφού είναι 28 χρόνων και έχει κίνητρο ότι μπορεί να τα καταφέρει και στην Ευρώπη.

Ο κύκλος για τον Χερνανγκόμεθ στο ΝΒΑ έκλεισε, ένας νέος αρχίζει με τον Ισπανό να φέρνει στις μνήμες όλων το περυσινό Ευρωμπάσκετ. Εκεί, που μαζί με τον αδερφό του και τον Λορέντζο Μπράουν πρωτοστάτησαν ώστε η Ισπανία να πάρει το χρυσό.

Τώρα ο 28χρονος θα τα δώσει όλα ώστε να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρωλίγκα και να ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό.

Ο κόσμος του εξάστερου έχει ενθουσιαστεί με αυτή την μεταγραφή και ανυπομονεί να δει μία ομάδα, που θα έχει Σλούκα, Βιλντόζα, Λεζόρ, Χερνανγκόμεθ και ποιος ξέρει τι άλλο;

Θα μείνει ο Γκριγκόνις ή θα πάει να πάρει άλλον παίκτη ο Γιαννακόπουλος; Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα βρει. Αν γίνει διαθέσιμος ο Μίχαϊλιουκ, θα πάει να τον πάρει ο Παναθηναϊκός. Προς το παρόν, όμως, ο Ουκρανός μπόμπερ συνεχίζει να περιμένει πολύ καλή πρόταση από το ΝΒΑ. Και στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός «καίγεται» περιμένοντας μήπως και ο 26χρονος παίκτης αλλάξει γνώμη. Μαζί του, πάντως, «καίγεται» και ο Ολυμπιακός, που επίσης θέλει τον Ουκρανό τριποντάκια.