Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πράγματα και θαύματα έγιναν φέτος το καλοκαίρι στους "αιώνιους", καθώς από το Λιμάνι αποχώρησαν δύο βασικοί πυλώνες των επιτυχιών των τελευταίων ετών, οι Βεζένκοφ και Σλούκας, ενώ το Τριφύλλι έκανε άλμα ποιότητας στο ρόστερ του με πολλές και καλές μεταγραφές - Μεταξύ των οποίων και του Σλούκα που έφυγε από τον Πειραιά.

Φαίνεται, όμως, ότι ο πεπειραμένος γκαρντ παραλίγο να μην είναι ο μοναδικός που άλλαξε στρατόπεδο και φανέλα! Γιατί υπάρχει ένας παίκτης που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κυκλώσει το όνομά του στη λίστα του και περίμενε να δει τις εξελίξεις στους Πράσινους πριν κινηθεί.

Για ποιον παίκτη πρόκειται; Τον Μάριους Γκριγκόνις, που παρέμεινε στο ρόστερ τού Παναθηναϊκού γιατί δεν ήρθε ποτέ στην ομάδα ο Μίχαλιουκ! Ο διεθνής Λιθουανός άσος έχει μεγάλη θητεία στην Ευρώπη και έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει - Ειδικά όταν υπάρχει σε ένα σύνολο που είναι καλοκουρδισμένο.

Το συμβόλαιό του με τον σύλλογο είναι σε ισχύ, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε στο πρόγραμμα να το λύσει αν υπέγραφε συμβόλαιο ο Μίχαλιουκ με το κλαμπ - Αυτή την εξέλιξη ήθελε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός! Παρόλα αυτά ο Γκριγκόνις, ως άριστος επαγγελματίας, έφτασε πρώτος στην Ελλάδα (από την 1η Αυγούστου!) για να αρχίσει ατομική προετοιμασία και σε πολύ καλή κατάσταση φέτος.

 

Ο 29χρονος άσος δεν ήταν ποτέ ο μεγάλος σκόρερ, αλλά σίγουρα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια ενός προπονητή. Ειδικά ενός προπονητή όπως είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που πιστεύει πολύ στο σύνολο, στην ομάδα και όχι στα μεγάλα ονόματα που είναι πάνω από το γκρουπ. Από τη στιγμή, όμως, που ο Μίχαλιουκ δεν είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό (-για την ιστορία η υπόθεση Μίχαλιουκ δεν έχει κλείσει οριστικά για τους Πράσινους!), ο Μπαρτζώκας κατάλαβε ότι πρέπει να τον βγάλει από το μπλοκάκι του.

"Όντως τον ήθελε ο Ολυμπιακός, αλήθεια είναι. Αλλά τώρα πια, από ο,τι φαίνεται, με την άνοδο του Λούντζη, υπάρχει και ο Γκος Γουίλιαμς με τον Ουόκαπ, πηγαίνει για παίκτη στη θέση 3 ο Μπαρτζώκας", ανέφερε πολύ καλά πληροφορημένη μπασκετική πηγή στο sportdog και συμπλήρωσε: "Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Παπανικολάου δεν μπορεί να σηκώνει μόνος του το βάρος γιατί είναι 33 ετών πια, ο Γκριγκόνις θα ταίριαζε 100% σε αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι πρωταγωνιστής, έχει σουτ, στην άμυνα είναι εξαιρετικός. Έναν Γκριγκόνις ψάχνει ο Ολυμπιακός, ένα Μπραζντέικις. Αλλά δεν υπάρχει πια Γκριγκόνις για τον Ολυμπιακό, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει άλλον παίκτη".

Να πούμε εμείς κάτι τελευταίο; Όντως η περίπτωση του Μίχαλιουκ δεν έχει κλείσει για τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και παίκτη να φέρει σήμερα το Τριφύλλι όμως, ακόμα κι αν αυτός ο παίκτης είναι ο Μίχαλιουκ, τον Γκριγκόνις δεν πρόκειται να τον αφήσει ελεύθερο.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόλαβαν τον ΠΑΟ οι Αγγελόπουλοι, ανακοινώνουν μεταγραφή - Απαντάει με TOP NBAer ο Γιαννακόπουλος