Εθνική Ελλάδας: Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, μόνο αν προσπαθήσεις σκληρά. Αυτό δείχνει και η περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη. Ο «Kill Bill» δεν κατέκτησε απλώς τις κορυφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά έκανε πράξη όσα σκεφτόταν ως μικρό παιδί στη Λάρισσα. Έκανε την κάψα του επάγγελμα, έγινε ένας από τους κορυφαίους του αθλήματος και τώρα ακόμη μια πρόκληση τον...συνάντησε. Αυτή του ''στρατηγού'' της εθνικής ομάδας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Στο νέο του εγχείρημα θα σμίξει με την παλιά φρουρά που...επανέρχεται με φόρα. Νίκος Ζήσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και φυσικά το ''alter ego'' του: ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Αυτοί θα συμβάλουν, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο αναλόγως του πόστου τους, στην προσπάθεια του Σπανούλη στον ηλεκτρικό πάγκο όπου πρόκειται να καθίσει. Δύο χρόνια θα ισχύσει η συνεργασία. Διάστημα αρκετό για να δείξει ο κόουτς αν θα αναγεννήσει την εθνική Ελλάδας ή αν δεν είναι ούτε αυτός το ''γιατρικό''.

Για να μπορέσει, όμως, η θεραπεία να λειτουργήσει χρειάζεται τους κατάλληλους ανθρώπους. Στην πλαισίωση του περιβάλλοντος της ΕΟΚ το θέμα είναι λυμένο, το αναφέραμε και πιο πάνω. Σημαντικό ζήτημα είναι οι πρωταγωνιστές. Οι άνθρωποι που μες το παρκέ θα κάνουν τη δουλειά και θα πετύχουν τους στόχους. Εκεί καμία βεβαιότητα δεν υπάρχει, όμως η αισιοδοξία είναι διάχυτη. Ο λόγος; Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να αποτελέσει τον ''μαγνήτη'' για να...είναι όλοι τους εκεί. Ο Γιάννης, ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης.

Ο Σπανούλης ως ''πόλος έλξης'' για τους παίκτες

Ήδη ο φιλόδοξος τεχνικός αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφή με 10-12 παίκτες και έκανε ειδική μνεία στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δήλωσε ότι η επικοινωνία τους ήταν καλή και τόνισε ότι έχει φλογερή θέληση να βοηθήσει την Ελλάδα, όπως πάντα κάνει όποτε είναι διαθέσιμος. Τι άλλο χρειάζεται, ώστε να έρθει η διάκριση; Πιάσαμε το στελεχειακό δυναμικό στην ομοσπονδία, τους αθλητές. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τους άμεσους συνεργάτες του «Kill Bill», τους ανθρώπους που θα τον στηρίζουν στη διαμόρφωση της αγωνιστικής στρατηγικής και στη λήψη αποφάσεων.

Οι...''άνθρωποι του Σπανούλη''

Κι εδώ μπαίνουν δύο ονόματα με ''γαλανόλευκο'' παρελθόν, ήτοι Ηλίας Καντζούρης και Γιώργος Λιμνιάτης. Ο πρώτος είναι τεχνικός της Λιμόζ και πέρυσι ήταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας των εφήβων και το 2013 ήταν στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι. Εκεί ήταν και ο Λιμνιάτης, δύο ''κρίκοι'' που μπορούν να στηρίξουν καταλυτικά στην ομαλή λειτουργία της αλυσίδας. Ο άνθρωπος του Σπανούλη, πάντως, θα είναι ο Αντρέας Γκατζούλης. Χρόνια γυμναστής στις ομάδες του σπουδαίου μπασκετμπολίστα και οσονούπω στέλεχος της εθνικής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλό πρόβλημα για Μπαρτζώκα, δώρο σε Αταμάν - Φήμες για Τσαλμπούρη στο ΣΕΦ - Μπαμ με πρώην του ΠΑΟ!