Βασίλης Σπανούλης: Εξαιρετική σεζόν διένυσε πέρσι το Περιστέρι, για τα δεδομένα του συλλόγου, και ο λόγος δεν είναι άλλος από την παρουσία τού V-Span στην άκρη τού πάγκου.

Αρχικά, κατάφερε με καλό μπάσκετ να συνδυάσει εξαιρετική ελληνική και ευρωπαϊκή παρουσία, δεδομένου ότι έφτασε να παίζει μέχρι τα μέσα Γενάρη στο BCL, καθώς αποκλείστηκε από την Ντιζόν στη μάχη για την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Στην Ελλάδα όλοι θυμόμαστε ότι πριν από λίγο καιρό η ομάδα των δυτικών Προαστίων έφτασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου (ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό), ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Γιατί προφανώς η παρουσία τού V-Span ήταν καταλυτική τόσο στον σχεδιασμό τής ομάδας όσο, φυσικά, και στο να εμπνεύσει παίκτες και συνεργάτες, προκειμένου το Περιστέρι να κάνει ένα ιστορικό step up στην μπασκετική του διαδρομή.

Κάπου εδώ είχε φτάσει στα αυτιά τού sportdog μια πληροφορία από την μπασκετική πιάτσα, που ήθελε τον Βασίλη Σπανούλη να μην συνέχιζε στον πάγκο του Περιστερίου! Όχι γιατί δεν είναι ικανοποιημένος κ.λπ., αλλά γιατί έχει σχέδια για την προπονητική του καριέρα.

Εν μέρει κάποια από αυτά τα σχέδια, καλύφθηκαν με την έλευσή του στην Εθνική - Μεγάλη τιμή, ανάλογη που είχε βιώσει (αμέσως μετά τη λήξη της καριέρας του ως αθλητής) μόνο ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Είναι όμως μόνο αυτό που θέλει ο Βασίλης;

Γιατί το περασμένο καλοκαίρι η Βαλένθια είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για να τον πάρει στην άκρη τού πάγκου της, αλλά ο Βασίλης δεν είχε ενδώσει. Ίσως γιατί έβλεπε την προοπτική που μπορούσε να ανοίξει στην Εθνική ομάδα και δεν ήθελε να φορτώσει άμεσα με μεγάλα καρπούζια και τις δύο μασχάλες.

Ας μην αμφιβάλλει κανείς, πάντως, ότι ο V-Span από την ερχόμενη χρονιά ο Βασίλης θα είναι προπονητής σε ομάδα τής Ευρωλίγκας και, φυσικά, μαζί θα έχει το τιμ του και στην Εθνική ομάδα. Τα φτερά του είναι μεγάλα, το έχει αποδείξει. Τώρα έφτασε η ώρα για να τα ανοίξει ξανά...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκασμένος" Αταμάν, τρέχει για μεταγραφή λόγω Παπαπέτρου - Ζήτησε παίκτη σταρ, πληρώνει ο Γιαννακόπουλος!