Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την χρονιά καθώς έχει πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν κάτι εκτός προγράμματος, αλλά οι «πράσινοι» είναι πολύ πιο δυνατοί φέτος και εμφανίζονταν απειλητικοί σε αυτούς τους δύο αγώνες.

Οι Πειραιώτες, όμως, τα κατάφεραν και έτσι μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν. Παράλληλα, όμως, έχουν και θέματα να τους ταλαιπωρούν. Τα βασικά έχουν να κάνουν με τους πολλούς τραυματισμούς, που έχουν προκύψει.

ΜακΚίσικ και Σίκμα έχουν τεθεί νοκ-άουτ για αρκετό διάστημα, ο Φαλ με τον Ουίλιαμς-Γκος είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Το άλλο θέμα αφορά στον Σίκμα. Τώρα είναι τραυματίας, αλλά γενικά δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου ο 34χρονος πάουερ-φόργουορντ να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά ο τραυματισμός, που ήρθε τώρα, καθυστερεί τα πράγματα. Και μάλιστα ο Σίκμα είναι στην φροντ-λάιν του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως ποσοτικά είναι αδύναμη. Ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα της Ευρώπης, αλλά δεν υπάρχει τρίτος κλασικός σέντερ. Και αν σε κάποιο ματς δεν παίζει ο Μιλουτίνοφ ή ο Φαλ, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Σκεφτείτε βέβαια να λείψουν και οι δύο ταυτοχρόνως, πόσο μεγάλο θα είναι το πρόβλημα.

Ο Σίκμα είναι αυτός, που προορίζεται για τρίτος ψηλός, αλλά προς το παρόν φαίνεται μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ τώρα τραυματίστηκε κιόλας. Ο Μπαρτζώκας έχει συνηθίσει να «μεταμορφώνει» παίκτες και μένει να φανεί αν θα το κάνει και τώρα με τον Σίκμα. Πάντως, άμεσα δεν υπάρχει ενδεχόμενο προσθήκης ενός ακόμη ψηλού.

Κάπου μέσα στο καλοκαίρι έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο τέτοιας μεταγραφής, αλλά το θέμα δεν προχώρησε καθώς έφυγαν ο Σλούκας με τον Βεζένκοφ. Και έπρεπε να αποκτηθούν ξένοι παίκτες σε άλλες θέσεις από αυτή του τρίτου σέντερ.

Σε βάθος χρόνου, πάντως, δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να πάει να κάνει προσθήκη. Από τον Γενάρη, δηλαδή, του 2024 και μετά. Και αυτό γιατί φαίνεται πολύ δύσκολο να βγει η χρονιά με Φαλ, Μιλουτίνοφ και τρίτο ψηλό τον Σίκμα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα, που θέλει να πάρει την Ευρωλίγκα, ειδάλλως δεν θα γινόταν συζήτηση αν θα πρέπει να αποκτήσει, δηλαδή, έναν ακόμη ψηλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικός ο Λαρεντζάκης! Ατάκες για την αποχώρηση Σλούκα - Αυτό άλλαξε στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)