Αγχώθηκε, δυσκολεύτηκε αλλά τελικά άνοιξε λογαριασμό με τις νίκες ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν της Μπάγερν Μονάχου με 78-71. Εκπληκτικός Ματίας Λεσόρ, ο Μαντζούκας έδωσε απαντήσεις και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν καταλυτικός. Ακατανόητη επιλογή του Λάσο να εξαφανίσει στο δεύτερο ημίχρονο τον Μπολμάρο και να διατηρήσει μέσα τον μέτριο Έντουαρντς.

Χωρίς Σλούκα - Μήτογλου οι πράσινοι

Στο δεύτερο παιχνίδι της Euroleague, ο Παναθηναϊκός στερήθηκε τις υπηρεσίες των Κώστα Σλούκα και Ντίνου Μήτογλου. Ο πρώτος δεν είχε αγωνιστεί ούτε με το Μαρούσι για την Basket League και δεν τα κατάφερε ούτε απόψε, ενώ ο Μήτογλου δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Οι 12 που κατέβασε ο Αταμάν ήταν οι: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Μωραΐτης, Παπαπέτρου, Γκραντ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μαντζούκας.

Ενώ η 12άδα της Μπάγερν είχε τους: Ουέιλερ-Μπαμπ, Φρανσίσκο, Έντουαρντς, Γκιφάι, Μπονγκά, Μπολμάρο, Ομπστ, Ιμπάκα, Ουίμπεργκ, Μπράνκοβιτς, Μπούκερ, Γκιλέσπι.

Μπήκε με λύσσα, τα βρήκε σκούρα στο τέλος του 1ου ημιχρόνου

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς αποφασισμένοι να επιβάλουν το ρυθμό τους και να μην αφήσουν την Μπάγερν να ανασάνει. Κι έτσι έγινε. Το σκορ πήγε στο 10-0 με ποικιλία σκόρερ και επιθετική άμυνα στον Μπόνγκα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έβρισκε πόντους από το δίδυμο Μπολμάρο - Ομπστ και ο Παναθηναϊκός έχοντας σε εξαιρετική φόρμα τον Λούκα Βιλντόζα, έκλεισε την πρώτη περίοδο με το σκορ να είναι 23-11 υπέρ του.

Κι αν το πρώτο δεκάλεπτο έκανε τον Αταμάν χαρούμενο, το δεύτερο τον προβλημάτισε έντονα. Η πράσινη άμυνα δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στον απίστευτο Μπολμάρο, ο οποίος πήρε στις πλάτες του τους Βαυαρούς και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν τα πήγαν καλά. Ο Γκάι ήταν άστοχος σε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, ο Μπαλτσερόφσκι δεν ανταποκρίθηκε όπως ο Λεσόρ στα ανασταλτικά του καθήκοντα και η διαφορά έπεσε. Από το 30-14 στη μέση του δεκαλέπτου, το σκορ πήγε στο 34-30 και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με 37-30 χάρη σε τρίποντο του Μαντζούκα.

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν ''κάηκε''

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπάγερν Μονάχου έφτασε πάλι κοντά στην πηγή και δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να πάρει διαφορά ασφαλείας. Με βασικό όπλο το επιθετικό ριμπάουντ και αξιοποιώντας τα πολλά λάθη του Τριφυλλιού έμενε σταθερά κοντά στο σκορ. Τον Παναθηναϊκό ''ξελάσπωσε'' ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος είχε βρει τον τρόπο να κυριαρχήσει κάτω από τη ρακέτα. Η τρίτη περίοδος έληξε με 54-48 και όλα θα κρίνονταν στα τελευταία δέκα λεπτά.

Σε αυτό οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν συνταγή και συνέχισαν να μένουν ζωντανοί χάρη στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Αταμάν κράτησε στο παρκέ τον Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος έκανε πειστική εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε το γεγονός ότι ''φορτώθηκε'' από νωρίς με φάουλ η Μπάγερν και σημάδεψε αυτό το στοιχείο. Ο Έντουαρντς δεν μπορούσε να γίνει Μπολμάρο, ο Λάσο τον διατηρούσε στο παρκέ και οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν την δυστοκία των Γερμανών. Με τρίποντα από Μαντζούκα και Γκραντ έστειλαν τη διαφορά εκ νέου σε διψήφιο νούμερο και 4 λεπτά πριν το τέλος, ήταν αγκαλιά με την επικράτηση. Κι όμως η Μπάγερν με ένα εκπληκτικό σερί κατάφερε να κάνει τον αγώνα θρίλερ! Οι πράσινοι, όμως, δε λάθεψαν και νίκησαν με 78-71.