Οι απουσίες έκαναν ζημιά στους ερυθρόλευκους και η Μπαρτσελόνα έφυγε με τη νίκη από το ΣΕΦ με το τελικό σκορ να είναι 68-77. Μεγάλο ματς των Άλεκ Πίτερς και Τόμας Γουόκαπ, οι οποίοι κουβάλησαν σε επίθεση και άμυνα. Ένα στα δύο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Euroleague, η οποία έκανε την πρώτη της ήττα!

Με προβλήματα Ολυμπιακός και Μπάρτσα

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από σπουδαίες νίκες στην πρεμιέρα της Euroleague, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και τους Ισπανούς να επικρατούν της Εφές εντός έδρας. Στο ματς αμφότεροι ξεκίνησαν με προβλήματα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε στη διάθεσή του τον Φαλ και τον Μπραζντέικις μεν, αλλά δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Σακίλ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι ήρθαν κι αυτοί με απουσία. Ο Μίκαελ Καϊσέδο δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, ενώ αμφίβολος ήταν ο Ζοέλ Πάρα ο οποίος τελικά κατάφερε να παίξει στην αναμέτρηση. Πριν την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για όσα τραγικά συμβαίνουν στο Ισραήλ.

Η Μπαρτσελόνα τον ''πλήγωσε'', αλλά περιόρισε την...αιμορραγία!

Αν το παιχνίδι προδιέθετε τον οποιοδήποτε ότι θα είχε υψηλό δείκτη δυσκολίας για τους Πειραιώτες, αυτό επιβεβαιώθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο. Σε αυτό οι γηπεδούχοι υπέφεραν και είχαν ξεκάθαρα θέμα συγκέντρωσης. Κάλινιτς, Βέσελι, Ντα Σίλβα πέτυχαν έξι πόντους έκαστος και η Μπάρτσα έδειξε ότι είχε βρει το ''κουμπί'' επιθετικά. 

Και αμυντικά, βέβαια, δεν πήγε πίσω. Μη επιτρέποντας στον Τόμας Γουόκαπ να δημιουργήσει, οδήγησαν την ελληνική ομάδα σε πέντε ασίστ για πέντε λάθη. Η νευρικότητα στον Ολυμπιακό ξεχείλιζε και η πρώτη περίοδος έληξε με 16-23. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν μόλις 6/12 δίποντα και 1/5 τρίποντα!

Η δεύτερη περίοδος ήταν καταλυτική και άπαντες στο κόκκινο στρατόπεδο ήξεραν ότι αν δεν προσέξουν, θα κινδυνεύσουν να βρεθούν πίσω με μεγάλη διαφορά. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κλήθηκε να βγει μπροστά και να πάρει επ'ώμου την επίθεση της ομάδας, αλλά ήταν άστοχος. Το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως η άμυνα άρχισε να λειτουργεί στα...συνηθισμένα στάνταρ της και η Μπάρτσα που βασιζόταν στο περιφερειακό σουτ, τα βρήκε σκούρα μιας και η ρακέτα ήταν απλησίαστο πεδίο. 

Καθοριστικό ρόλο και στις δύο πλευρές του παρκέ έπαιξε ο Κώστας Παπανικολάου, που έβγαλε τα ηγετικά του χαρακτηριστικά εκ νέου. Χάρη στη βοήθεια του ανέτοιμου Μπραζντέικις και την μεγάλη μάχη του Μιλουτίνοφ κόντρα στον Ερνανγκόμεθ, το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 34-40.

Έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά δεν...ήπιε νερό!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Παρά τα πολλά εμπόδια λόγω απουσιών, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλαν αντίδραση. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες κατόρθωσαν να εξισορροπήσουν το παιχνίδι και με οδηγό τον Άλεκ Πίτερς πλησίασαν κοντά. Η άμυνα σκλήρυνε ακόμη περισσότερο, το ματς πήγε στο δυναμισμό και η Μπάρτσα αποδιοργανώθηκε. Ο Κάνααν, μάλιστα, έβαλε και μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους με 44-42 αλλά με τρίποντες ''μαχαιριές'' η Μπάρτσα ανέκτησε το προβάδισμα και η τρίτη περίοδος έληξε με 54-56. Οι Ισπανοί εκμεταλλεύονταν τους αιφνιδιασμούς, ενώ είχαν πρόβλημα στην αξιοποίηση των λαθών που έκαναν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Στην τέταρτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να ολοκληρώσουν τη δουλειά και να μπορέσουν να κάνουν την νικηφόρα ανατροπή. Ο Άλεκ Πίτερς έκανε όργια αμυντικά, η καλοκουρδισμένη επιθετική μηχανή του Ολυμπιακού πήρε μπρος χάρη και στον Τόμας Γουόκαπ και το 64-59 πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα έδινε πλεονέκτημα στους Πειραιώτες. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα έβαλαν κάτω και με πρωταγωνιστή τον Λαπροβίτολα το γύρισαν και έφτασαν στο 66-69 δύο λεπτά πριν το τέλος. Τη διαφορά η Μπάρτσα δεν την έχασε και κέρδισε τελικά με 77-68!