Άνετη επικράτηση της Φενέρ επί του Παναθηναϊκού με . Από το Τριφύλλι σε μεγάλη μέρα ήταν ο Κάιλ Γκάι και καλός ο Λεσόρ, απογοητευτικός ξανά ο Βιλντόζα, δε βοήθησε καθόλου ο Κώστας Σλούκας. Επόμενο ματς για την ομάδα του Αταμάν κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την ερχόμενη Παρασκευή (20/10) στο ΟΑΚΑ.

Με προβλήματα και οι δύο

Φενέρ και Παναθηναϊκός μπήκαν στο ματς έχοντας αμφότεροι από μια νίκη και μια ήττα στη διοργάνωση. Προβλήματα πριν την έναρξη της αναμέτρησης είχαν και οι δύο, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Τάιλερ Ντόρσεϊ ο οποίος τραυματίστηκε και θα απουσιάσει για δύο μήνες. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διαθέσιμους τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνο Μήτογλου, με τον πρώτο να έχει σταθερά ενοχλήσεις στο γόνατο και τον δεύτερο να μην έχει ξεπεράσει τη θλάση στη γάμπα.

Το παιχνίδι ήταν sold out και η ενέρ ξεκινάει με Καλάθη, Γκούντουριτς, Πιερ, Χέιζ-Ντέιβις και Μότλι. Σλούκας, Γκραντ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ οι πέντε πρώτοι για τον Παναθηναϊκό. 

Πλήρωσε την ''αιμορραγία'' στην αρχή του ματς

Οι πράσινοι παρότι το ήθελαν, δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Φενέρ πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και έχτισε μια διαφορά που ήταν σταθερά σε διψήφιο νούμερο. Ο Νικ Καλάθης, που στα προηγούμενα ματς έπαιξε μόνο 12 λεπτά, κουβάλησε επιθετικά την τουρκική μηχανή και δίνοντας ασίστ και σκοράροντας έπαιξε κομβικό ρόλο στην πρώτη περίοδο. Ο Μότλει ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 27-9 και τους παίκτες του Αταμάν να βρίσκονται στο κυνήγι.

Για να μην τελειώσει το παιχνίδι προτού καλά καλά αρχίσει, έπρεπε κάποιος από τον Παναθηναϊκό να βγει μπροστά και να αντιδράσει. Αυτός ήταν ο Κάιλ Γκάι. Με 13 δικούς του πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Τριφύλλι προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά εμφανίστηκε ένα άλλο πλήγμα από το πουθενά. Το επιθετικό ριμπάουντ ήταν το πρόβλημα, το οποίο σημάδευε η Φενέρ και παρά το 1 λάθος για 5 ασίστ του Παναθηναϊκού το ημίχρονο έκλεισε με 43-28.

Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε με φόρα στην τρίτη περίοδο και αύξησε τη διαφορά αμέσως, στέλνοντας το μήνυμα πως θέλει να ''καθαρίσει'' το ματς. Με πρωταγωνιστή τον Γκούντουριτς και έχοντας αποδιοργανώσει την ελληνική ομάδα, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 67-45. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος ήταν σε εκπληκτική κατάσταση τόσο στο ζωγραφιστό όσο και στην περιφέρεια, όπου ήταν εύστοχος.

Από τον Παναθηναϊκό ούτε ο Σλούκας, ούτε ο Βιλντόζα ούτε ο Χουάντσο μπήκαν στο κλίμα του παιχνιδιού και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στο ελάχιστο την ομάδα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο εμφανίστηκε ο μέτριος Λεσόρ και συνέβαλε στο σκοράρισμα, όπως και ο Λευτέρης Μαντζούκας που επιστρατεύτηκε από τον πάγκο. 

Η διαφορά μειώθηκε κι άλλο χάρη στους πόντους του Λούκα Βιλντόζα, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και η διαφορά παρέμενε σε διψήφια επίπεδα. Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε τη νίκη με σκορ 83-69. Eπόμενος αγώνας για τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.