Στο φινάλε του αγώνα, ο Ολυμπιακός γλίτωσε το αρνητικό ρεκόρ πόντων του σε ένα παιχνίδι στην Euroleague, όπου ήταν και πάλι στην Ιταλία απέναντι στη Μιλάνο, όπου είχε σταματήσει στους 51 πόντους.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν 53 στην τρίτη αγωνιστική της φετινής διοργάνωσης και δείχνουν να έχουν αρκετά προβλήματα επιθετικά, αφού έχασαν τον MVP τους Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στο NBA με τους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά στερήθηκαν και πολλά στο δημιουργικό κομμάτι από την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα.

Οι απουσίες

Οι Πειραιώτες έχουν ως δικαιολογία τις απουσίες (Ουίλιαμ Γκος, ΜακΚίσικ), αλλά και παλαιότερα τους Φαλ, Σίκμα, Μπραζντέικις ενώ στην Ιταλία αποβλήθηκε νωρίς και ο Κάνααν που δίνει λύσεις επιθετικά.

Πάντως, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Ολυμπιακός ήταν κάτω του μετρίου πετυχαίνοντας σε 40 λεπτά μόλις 53 πόντους και χαρακτηριστικό είναι πως στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε σημειώνοντας μόνο 21 πόντους.

Οι 66,9 πόντοι και η Μονακό

Στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν 88 πόντους σε 45 λεπτά (οδηγήθηκε το ματς στην παράταση) και πριν μια εβδομάδα σημείωσαν 68 πόντους στο ΣΕΦ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ολα αυτά κατατάσσουν τον Ολυμπιακό στην προτελευταία θέση της φετινής Euroleague στο μέσο όρο πόντων ανά 40 λεπτά έχει 66.9, αφού σε 3 αγώνες έχει βάλει 209 πόντους και από κάτω του βρίσκεται η Μονακό με 62 πόντους μέσο όρο, αλλά αγωνίζεται απόψε στη Σερβία κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού στην Ιταλία ήταν: 14/34 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 10/12 βολές και την 4η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Παρτίζαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (19/10 στις 21:15) θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Δείτε στην κεντρική οθόνη το βίντεο με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συρίγος για Ολυμπιακό: Το "μπλακ άουτ", τα δυσλειτουργικά rotation και η χειροβομβίδα που λέγεται Κάνααν (Vid)