Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86: "Αυτοκτονία" ΠΑΟ, έχασε δικό του ματς στην παράταση - Μοιραίος ο Σλούκας, συγκλονιστικός ο Μήτογλου (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-10-20 23:53:00

"Αυτοκτονία" ΠΑΟ, έχασε δικό του ματς στην παράταση - Μοιραίος ο Σλούκας, συγκλονιστικός ο Μήτογλου (Vid)

Sportdog Team

Οι Πράσινοι με μία επική ανατροπή και χωρίς Αταμάν που αποβλήθηκε, άξιζαν να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια κόντρα στη Μακάμπι, δέχθηκαν όμως καλάθι στη λήξη και το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου κι εκεί κυνηγούσαν συνεχώς το σκορ και εν τέλει ηττήθηκαν με 81-84.

Ματσάρα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να επικρατεί με 86-81 και να βυθίζει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Αταμάν στη βαθμολογία. Μοιραίος ο Κώστας Σλούκας που έχασε κρίσιμη βολή, ματσάρα Μήτογλου για έναν ασυνεπή Παναθηναϊκό που επιβάλλεται να ξυπνήσει αμέσως. Επόμενος αγώνας στη διοργάνωση κόντρα στην Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ.

Λίγος ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, με προβλήματα οι ομάδες

Ο φόβος για τυχόν έκτροπα σε συνδυασμό με την παρουσία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψαν τους φίλους του Τριφυλλιού να δουν την ομάδα τους στο τρίτο εντός έδρας παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Αμφότεροι είχαν από μια νίκη πριν τον αγώνα, με τους πράσινους να μετρούν δύο ήττες.

Για τον Εργκίν Αταμάν υπήρχαν καλά μαντάτα και δυσάρεστα νέα. Ο Ντίνος Μήτογλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δωδεκάδα και...έφτιαξε τον κόσμο, όμως ο Ιωάννης Παπαπέτρου ταλαιπωρείται από το γνωστό πρόβλημα και πρόκειται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Η 12άδα του Παναθηναϊκού ήταν: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας.

Ο Κάτας από την άλλη ταξίδεψε στην Ελλάδα με 11μελή αποστολή, με την πιο βαρβάτη απουσία να είναι αυτή του Μπόλντουιν. Αναλυτικά οι παίκτες της Μακάμπι: Κλίβελαντ, Ουέμπ, Μπράουν, Μένκο, Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον.

Το γλίτωσε στην πρώτη και την ''έπαθε'' στη δεύτερη περίοδο

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αποσοβήσουν ένα ντεζά βι της Πόλης, δηλαδή το να βρεθούν πίσω στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και να κυνηγούν από νωρίς. Και πράγματι το σχέδιο βγήκε. Σλούκας και Γκριγκόνις μπήκαν ''ζεστοί'' και έδωσαν ελαφρύ προβάδισμα στους πράσινους, όμως μες τη διάρκεια του ματς πήρε φωτιά ο Κόλσον. Σκόραρε και ταυτόχρονα αποτελούσε μόνιμο μπελά, με τα προβλήματα να μη σταματούν εκεί. Τα λάθη και η αστοχία πίσω από τα 6,75 μέτρα κόστισαν στον ΠΑΟ, ο οποίος έκλεισε την πρώτη περίοδο στο -5 με το σκορ να βρίσκεται στο 15-20.

Και επειδή δεύτερη προειδοποίηση δεν υπάρχει στην Ευρωλίγκα, η τιμωρία για την προβληματική εικόνα ήρθε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έδωσε ώθηση στην επίθεση, έκανε 3(!) μπλοκ σε διάστημα 5 λεπτών όμως δεν μπόρεσε να αφυπνίσει και τους συμπαίκτες του. Η εκνευριστική δυστοκία στο τρίποντο μετατράπηκε σε...αιμορραγία διαρκείας και η άμυνα σταμάτησε να λειτουργεί. Η ομάδα του Λαού με οδηγό το εύστοχο τρίποντο και τον Ντι Μπαρτολομέο σε κέφια κράτησε την υπέρ της διαφορά και την αύξανε μες το δεκάλεπτο. Το ημίχρονο έκλεισε στο 23-38 και στο ΟΑΚΑ υπήρχε βουβαμάρα.

Ο Αταμάν έγινε...Τούρκος και το ματς πήγε στην παράταση!

Στο ημίχρονο οι παίκτες του ΠΑΟ τα άκουσαν από την τεχνική ηγεσία και παρουσίασαν ένα βελτιωμένο πρόσωπο. Με τον Ντίνο Μήτογλου να δίνει την απαιτούμενη ενέργεια και τον Μάριους Γκριγκόνις να εκτελεί αποτελεσματικά, το Τριφύλλι άρχισε να μειώνει. 6 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου έγινε το απόλυτο χάος! Ο Ντίνος Μήτογλου κόπηκε αντικανονικά και οι διαιτητές έκριναν ότι δεν τίθεται ζήτημα για αντιαθλητικό φάουλ. Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε έλεγχο και αυτός επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση.

Αυτό ήταν, λοιπόν. Ο Τούρκος εξοργίστηκε, τα έχωσε στη διαιτητική τριάδα, χρεώθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε. Κατά την αποχώρησή του μονολογούσε και το γήπεδο τον χειροκρότησε. Το ΟΑΚΑ όπως είναι λογικό, έβραζε αλλά η απόφαση ήταν μη αναστρέψιμη. Στο τιμόνι μπήκε ο Χρήστος Σερέλης. Παρά την αποβολή, ο Ντι Μπαρτολομέο δεν πτοήθηκε και συνέχισε να ''βομβαρδίζει'' με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι 49-57.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ χρειαζόταν κάποιον παίκτη να βγει μπροστά και να αλλάξει τις ισορροπίες. Αυτός ήταν ο Λούκα Βιλντόζα! Ο Αργεντινός μπήκε με ορμή στην crunch time, σκόραρε περιφερειακά σουτ με επιτυχία και κουβάλησε τους πράσινους με τη Μακάμπι να χάνει τη μεγάλη της διαφορά. Τα τελευταία πέντε λεπτά το ματς πήγαινε πόντο - πόντο.

Ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε να βοηθάει και στις δύο πλευρές του παρκέ και το τελευταίο δίλεπτο ήταν...γκρανγκινιολικό! Ο Λούκα Βιλντόζα έκανε το 70-68, όμως ο Κόλσον ισοφάρισε 100' πριν το φινάλε. Οι ομάδες έβγαλαν από μια άμυνα και 43 δεύτερα πριν τη λήξη, ο Λεσόρ πήγε στις βολές. Ο Γάλλος έκανε το 1/2 και έκανε το 71-70. Οι πράσινοι έβγαλαν μια δύσκολη άμυνα και ο Ντίνος Μήτογλου με 7' πήγε να εκτελέσει δύο βολές. Ο Έλληνας άσος δεν έκανε το πολυπόθητο 2/2 και το σκορ έγραψε 72-70. Η δεύτερη βολή ήταν άστοχη και ο Λεσόρ έκανε επιθετικό φάουλ!

Ο Σόρκιν δεν πέτυχε καμία βολή, όμως ο Νίμπο με επιθετικό ριμπάουντ ισοφάρισε σε 72-72. 4.8 δεύτερα απέμειναν και η μπάλα πήγε στα χέρια του Βιλντόζα μετά το τάιμ-άουτ. Ο Αργεντινός δεν τα κατάφερε και ο αγώνας κατέληξε στην παράταση.

Όπως με τον Ολυμπιακό, έχασε στην παράταση!

Ο Κλίβελαντ άνοιξε το σκορ στον έξτρα χρόνο και ο Σλούκας απάντησε αμέσως, κάνοντας το 73-74. Ο Νίμπο κάρφωσε για το 73-76 και οι Ισραηλινοί έφτασαν στο 73-78 στο τρανζίσιον. Ο Λεσόρ μείωσε σε 75-78, όμως ο Μπράουν πέτυχε το 75-80. Ο Λεσόρ έκανε το 77-80 με 50' στο ταμπλό και ο Γκριγκόνις έγραψε το 79-80. Ο Μπλατ με 14' εκτέλεσε βολές και σημείωσε το 79-82. Ο Σερέλης πήρε τάιμ - άουτ και η μπάλα πήγε που αλλού; Στον Κώστα Σλούκα! Ο αρχηγός του Τριφυλλιού κέρδισε 3 βολές και έκανε 2/3. Μείωσε σε 81-82 με 6 δευτερόλεπτα! Ο Μπράουν έγραψε το 81-84, ο Βιλντόζα έκανε λάθος και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 81-86.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags