Στον ρυθμό όσων έγιναν στο ντέρμπι τού Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και αφορούν τον τραυματισμό τού Χουάνκαρ και όλα τα συνεπακόλουθα (αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο, διακοπή του αγώνα κ.λπ.), κινείται ακόμα η επικαιρότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα - Άσχετα δηλαδή από τις ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.

Το sportdog επικοινώνησε με τον γνωστό αθλητίατρο-ορθοπαιδικό χειρουργό dr. Σταύρο Αλευρογιάννη, διευθυντή κλινικής ρομποτικής ορθοπεδικής χειρουργικής γόνατος και ισχίου, στο Metropolitan General, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον τραυματισμό τού Ισπανού άσου και τις σημαντικές παραμέτρους γύρω από την υπόθεσή του.

"Έσκασε μακριά από τον Χουανκάρ - Γιατί δεν τραυματίστηκε ο Μπρινιόλι - Συμφωνώ με τον χειρισμό Γώγου, δεν έπρεπε να το διακόψει"

"Από την κάμερα που είδα, το ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί, έχει σκάσει μακριά η κροτίδα. Αλλά κάποιος παίκτης μπορεί να τραυματιστεί από το ωστικό κύμα", ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε γιατί δεν τραυματίστηκε άλλος ποδοσφαιριστής στο τύμπανο αλλά το έπαθε μόνο ο Χουάνκαρ:

"Γιατί το ωστικό κύμα περνάει διαφορετικά από αυτί σε αυτί. Πέρσι, για παράδειγμα, έσκασε κροτίδα δίπλα από τον Μπρινιόλι, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλά δεν επηρεάστηκε και συνέχισε".

Συμφωνείτε με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα ο κύριος Γώγος;

"Συμφωνώ με τον Γώγο με τον τρόπο που το χειρίστηκε: Δεν είχε τα μέσα για να κάνει τυμπανογραφία. Από την στιγμή που ο ασθενής κάνει ίλιγγο, αυτό που έκανε έπρεπε να κάνει. Όταν μιλάμε για τραυματισμό και διακοπή, σημαίνει έχω εκδορές, θλάση, έπεσε κροτίδα στο πόδι και με τραυμάτισε κ.λπ. Δεν είχε εξωτερικό τραυματισμό ο Χουανκάρ, ήταν έμμεσος τραυματισμός. Πώς θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής είναι άλλο, αλλά δεν έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι για αυτόν τον λόγο".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντρομος Τζούρισιτς, "θα μου έκοβε την μπάλα ο Ντόι" - Για βασικό 6-8αρι ο Ολυμπιακός - "Παραμύθι" για Σωκράτη