Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Σέντερ μετά τον Ναν ο Παναθηναϊκός - Γι’ αυτό τον έχασε ο Ολυμπιακός - Σύγκρουση Βιλντόσα με Σλούκα"
| 2023-11-01 11:30:00

"Σέντερ μετά τον Ναν ο Παναθηναϊκός - Γι’ αυτό τον έχασε ο Ολυμπιακός - Σύγκρουση Βιλντόσα με Σλούκα"

του Γιώργου Κτενά
"Σέντερ μετά τον Ναν ο Παναθηναϊκός - Γι’ αυτό τον έχασε ο Ολυμπιακός - Σύγκρουση Βιλντόσα με Σλούκα"

Ο λόγος που δεν πήγε στον Πειραιά και η επόμενη μεταγραφή. Πώς έγινε... πράσινος ο Αμερικανός σταρ, γιατί καθυστέρησαν οι Πειραιώτες, ποια πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση στο Τριφύλλι και το μέλλον του Αργεντινού γκαρντ.

Τη μεταγραφή τού Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό σχολίασε μέσω του sportdog o Kώστας Παταβούκας, παλαίμαχος άσος τού συλλόγου που έχει σηκώσει την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα τού Παναθηναϊκού και ήταν συμπαίκτη με κορυφαίους αθλητές, όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς.

Τι σχολίασε για τον ΝΒΑer που θα έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αν και το όνομά του είχε βρεθεί για μεγάλο διάστημα στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τη νικη των Πράσινων στο ΣΕΦ.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην παρουσία τού Βιλντόζα στο Τριφύλλι, καθώς η συνύπαρξή του στην 5άδα τού Παναθηναϊκού με τον Σλούκα, δημιουργεί τελικα πρόβλημα στην ομάδα.

"Αυτά θα δώσει ο Ναν στον Παναθηναϊκό - Δύσκολη εξίσωση για Ολυμπιακό - Μετά τον Ναν βάζει όγκο στη ρακέτα"

"Ο Παναθηναϊκός σχετικά νωρίς θεωρεί ότι έχει δύο κενά, σε δύο θέσεις: Μια στην περιφέρεια, που έφερε τώρα ένα πιο συνεπή σκόρερ. Αλλά ταυτόχρονα και έναν παίκτη που θα δώσει δύναμη στην περιφερεια. Γιατί εκεί έχει μια αδυναμία. Νομίζω ότι το επόμενο που κοιτάζει είναι να βάλει όγκο  μέσα στην ρακέτα. Πιστεύω ότι εκεί θα έχει ένα θέμα μέσα στη χρονιά", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Κ.Παταβούκας και συμπλήρωσε για το γεγονος ότι ο Ναν ήταν κεντρικός στόχος τού Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι:

"Τον ήθελε ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι αλλά εμφανίστηκε διστακτικός όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις. Θεωρούσε ότι έχει χρόνο να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη. Ο Ολυμπιακός παλεύει να καταλάβει πώς θα καλύψει το κενό του Βεζενκοφ και του Σλούκα χωρίς να χαλάσει το παιχνιδι του. Πράγμα που οδηγεί σε μια δύσκολη εξίσωση. Πρόσθεσε ένα γρανάζι που του δίνει υπεροπλία στη θέση 5, τον Μιλουτίνοφ, αλλά από την περιφέρεια μέχρι το 5 έχει κενά και πρεπει να δει τι θα κάνει, σε μια μεγάλη σεζόν".

"Για αυτο ήρθε ο Νανα στον Παναθηναϊκό - Αυτό  είδαμε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ - Δύσκολα μαζί Σλούκας και Βιλντόζα"

Ο Ναν, τελικά, επέλεξε τον Παναθηναϊκό.

"Ήταν περισσότερο θέμα του Ναν το πού ήθελε να παίξει, Αμερική ή Ευρώπη, παρά των ομάδων. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε κάποιον εκεί για να απελευθερώσει τα πόιντ γκαρντ, τον Σλούκα δηλαδή, θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικός ώστε να αποκτήσει πολλαπλές απειλές ο Παναθηναϊκός απέξω".

Πώς σχολιάζετε τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ;

"Η νίκη ήταν βαθμολογικά δεν λέει κάτι, αλλά ψυχολογικά θα σημαίνει περισσότερο για τον Παναθηναϊκό μια τόνωση αυτοπεποίθησης, ότι είναι ικανοί για αυτά που σχεδιάζουν. Ο Ολυμπιακός έμεινε με τα προβλήματα που είχε, όταν κάτι δεν πηγαίνει δεν μπορεί να το αλλάξει".

Τι διαφορετικό είδαμε στη νίκη επί του Ολυμπιακού;

"Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένα καινούργιο στοιχείο, την άμυνα του, με Χουάντσο και Μήτογλου - Που έλειπε αυτά τα χρόνια από τον Παναθηναϊκό η παρουσία του, γιατί είναι πολύτιμο εργαλείο. Η άμυνα χθες ήταν κάτι που δεν περίμενα και δεν είχε δείξει ιδιαίτερα μέχρι τωρα".

Λόγω θέσης, μια και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά της, ο Βιλντόζα ήταν η πρώτη μεταγραφή τής νέας εποχής στον Παναθηναϊκό αλλά δεν φαίνεται να μπορεί να βρει χρονο.

"Ήταν η πρώτη μεταγραφή αλλά κατά την άποψή μου υπάρχει σύγκρουση ρόλων, δεν μπορεί να συνυπάρχει με τον Σλούκα πάνω στο παρκέ. Είναι παίκτες που θέλουν την μπάλα για να δημιουργήσουν ή να εκτελέσουν αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν λειτουργεί γιατί κάνει τους υπόλοιπους παίκτες στατικούς και προβλέψιμους. Είναι δύσκολο να πάρουν πολύ χρόνο και οι δύο".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "χουνέρι" Γιαννακόπουλου σε Ολυμπιακό μετά τον Ναν - Φέρνει και 2ο NBAer, δεν θα είναι όμως το 3αρι! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags