Facebook Pixel Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: Οι πρώτες αλλαγές Σπανούλη στην Εθνική - "Επιθετική άμυνα, παγίδες και Γιάννης - Κεφάλαιο ο Σλούκας αλλά..."
Μπάσκετ
| 2023-11-02 18:11:00

Οι πρώτες αλλαγές Σπανούλη στην Εθνική - "Επιθετική άμυνα και Γιάννης - Κεφάλαιο ο Σλούκας, έκπληξη με τον..."

του Γιώργου Κτενά
Οι πρώτες αλλαγές Σπανούλη στην Εθνική - "Επιθετική άμυνα και Γιάννης - Κεφάλαιο ο Σλούκας, έκπληξη με τον..."

Επιστροφή Αντετοκούνμπο και η νέα φιλοσοφία του V-Span! Ποια θα είναι η νέα ομάδα της Ελλάδας, γιατί το ΠροΟλυμπιακό θα είναι κύκνειο άσμα για πολλούς και τι συμβαίνει με τους Αντετοκούνμπο και Σλούκα.

Βασίλης Σπανούλης: Την έλευση του παλαίμαχου άσου στο τιμόνι τής Εθνικής ομάδας σχολίασε μέσω του sportdog ο Σωτήρη Γεωργίου, δημοσιογράφος που ασχολείται με το μπασκετικό ρεπορτάζ για πολλά χρόνια.

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο V-Span στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τι θα αλλάξει και ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να βρεθούν στις κλήσεις της Εθνικής, με τον Σπανούλη στην άκρη του πάγκου;

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο που έχει ως προπονητής με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί καλύτερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Πολύ καλή εξέλιξη για την Εθνική ομάδα η έλευση του Σπανούλη, αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε αναλάβει την Εθνική προ Ιτούδη - Όταν είχε ακουστεί ξανά, όπως ο Γιαννάκης όταν είχε τελειώσει την καριέρα του", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Μπορεί να εμπνεύσει ομάδα και νέα παιδιά, μπορεί να συσπειρώσει την Εθνική, οπότε θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα. Αλλά προφανώς είχε κριθεί άπειρος".

Τι μπορεί να αλλάξει στην Εθνική ο Βασίλης Σπανούλης;

"Μετά από τις εξελίξεις με τον Ιτούδη, που πήγε καλά φέτος αλλά δεν πήγε καλά πέρσι, για εμένα είναι σημαντικό να καταλάβουμε κάποια στιγμή ποιες είναι οι δυνατοτητες της ομάδας. Γιατί δεν έχουμε σούπερ ταλέντο, αν βγάλεις τον Γιάννη. Δεν έχουμε παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές. Καλούς ρολίστες έχουμε, άρα δεν μπορείς να λες ότι έχεις μια ομάδα που θα πηγαίνει για μετάλλιο".

Θα μπορούσε, ίσως, με την παρουσία του να "ψήσει" κάποιους παίκτες να δώσουν το παρών στην Εθνική;

"Θα προσπαθήσει να φέρει παίκτες αλλά όταν ο άλλος είναι εκατομμυριούχος, όταν το συμβόλαιό του κοστίζει μια περιουσία, τι να του πει; Αναφέρομαι στον Γιάννη. Και ο Σλούκας είναι κεφάλαιο, αλλά κι εδώ έχουμε επαγγελματικό μπάσκετ. Αν η ομάδα του ζητήσει να προσέξει, τι πρέπει να κάνει; Οι εθνικές ομάδες, άλλωστε, δεν είναι το μεγάλο ραντεβού πια στον αθλητισμό".

Τι θα δούμε στην Εθνική του Σπανούλη;

"Το μπάσκετ θα αρχίζει από την άμυνα αλλά έχει μεγάλη σημασία πώς παίζει άμυνα: Ο Μπαρτζώκας για παράδειγμα παιζει εξαιρετική άμυνα με πόντους στον φαινδσιαμό, όχι στατική. Υπάρχει διαφορά στη φιλοσοφία όταν μιλάμε για άμυνα. Ο Σπανούλης έχει επιθετική άμυνα, με πολλές παγίδες, συστήματα που σκοπό έχουν να τρέξει η ομάδα στον αιφνιδιασμό".

Τι περιμένει να κάνει τώρα;

"Αυτό που θα κάνει, τώρα, είναι να χτίσει νέο κορμό γιατί το προολυμπιακό θα είναι κύκνειο άσμα για πολλούς".

Υπάρχουν παίκτες που περιμένεις να δούμε στην Εθνική και μέχρι τώρα δεν ήταν εκεί;

"Τον Ρογκαβόπουλο, για παράδειγμα, που τον πιστεύω πολύ. Και από εκεί και πέρα αν έρχεται ο Γιάννης να χτίσει μια εθνική σκληρή και μετά να έχει πρωταγωνιστεί  τον Γιάννη. Μπορεί να αξιοποιήσει τον Γιάννη πολύ καλύτερα βέβαια. Αλλά το λάθος είναι ότι πήγαμε να κερδίσουμε πέρσι με τον Γιάννη από την επίθεση. Η φιλοσοφία του Σπανούλη είναι μια ομάδα, μια εθνική που θα εκμεταλλευτεί τον τρανζίσιον, που θα φτιάξει 20-25 πόντους για τον Γιάννη".  

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός για Πετρούσεφ - Το πήρε απόφαση ο Μπαρτζώκας για Σίκμα - Ποτέ τα λεφτά Γιαννακόπουλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags