Απίστευτη ματσάρα στην Ulker Sports Arena, με τη Φενέρ να επικρατεί στις λεπτομέρειες του Ολυμπιακού με σκορ 79-77 . ''Δήμιος'' των Πειραιωτών ο Γιώργος Παπαγιάννης, σε μεγάλη ημέρα Κάνααν και Πίτερς για την ελληνική ομάδα. Φοβερή αντίδραση των ερυθρόλευκων, αλλά δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την τεράστια ανατροπή.

Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός, χωρίς θέματα η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Πόλη έχοντας δύο θέματα με παίκτες. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο ακόμα και ο Λουκ Σίκμα έμεινε στην Αθήνα για να δουλέψει ατομικά μετά από την τενοντίτιδα στον αχίλλειο που τον ταλαιπώρησε. Και σαν να μην έφταναν αυτά τα δύο ζητήματα, έσκασε και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.Αυτό ήταν η τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ αν και πονούσε, με φαρμακευτική αγωγή και με μπόλικο πείσμα αγωνίστηκε εν τέλει όσο μπορούσε.

Η Φενέρ ήταν καθαρή και δεν ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς και οι φίλοι της γέμισαν την Ulker Sports Arena, κάνοντας ένα ακόμη sold out. Οι Τούρκοι ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από τους ερυθρόλευκους για τον αποκλεισμό τους από το Final 4 της περασμένης σεζόν.

Αιμορραγία δίχως τέλος στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς αποπροσανατολισμένος στην εκκίνηση του αγώνα και ήταν ξεκάθαρη η επίδραση των νέων για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Η Φενέρ δεν έχασε χρόνο και άρχισε από νωρίς το... πυροβολητό. Ο Πιέρ έκανε όργια έξω από τα 6,75 μέτρα και το σκορ διαμορφώθηκε στο 13-1. Η άμυνα των Πειραιωτών δεν έβρισκε τρόπο αντιμετώπισης και η επίθεση δυσλειτουργούσε. Ο Κάνααν με ατομικές ενέργειες κατόρθωσε να βάλει τους φιλοξενούμενους στο σκοράρισμα και παρότι η διαφορά δε μειωνόταν, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να ξυπνά από το σοκ. Η περίοδος έληξε με το σκορ στο 29-14 και τους ερυθρόλευκους να είναι καταδικασμένοι να κυνηγούν.

Ο Πιέρ τραυματίστηκε και βγήκε από τον αγώνα, όμως ακόμα και χωρίς αυτόν η Φενέρμπαχτσε δεν έχασε την επαφή της με το καλάθι. Ο Μπαρτζώκας ''επιστράτευσε'' τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για να βάλει πίεση στην αντίπαλη ρακέτα και δοκίμασε σχήμα με τον Λαρεντζάκη μέσα. Ο Σέρβος σέντερ στάθηκε αξιοπρεπώς και συνεισέφερε παραγωγικά, με τον Έλληνα να μην είναι στο γήπεδο και να αποσύρεται. Το ανακουφιστικό για τον Ολυμπιακό είναι πως πήγε στα αποδυτήρια ευρισκόμενος πίσω, όχι όμως με διαφορά που θα τον καταδίκασε ενόψει δεύτερου ημιχρόνου. Το σκορ ήταν 46-33.

Άγγιξε την ανατροπή με στιλ... Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί είναι ακόμα ελίτ ομάδα Ευρωλίγκας στο δεύτερο μέρος και ξαναμπήκε στο ματς, με τον δικό του τρόπο. Αμέσως η ελληνική πλευρά βγήκε αγριεμένη και αποφασισμένη να γυρίσει το τσιπάκι στην αναμέτρηση. Και το κατάφερε. Η αυτοπεποίθηση της ομάδας χτυπούσε κόκκινο και στις δύο μεριές του παρκέ και η διαφορά ψαλιδίστηκε αμέσως. Από το -13 οι ερυθρόλευκοι το έκαναν ματς του σουτ μόλις σε 5 λεπτά και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι για... γερά νεύρα. Ο Άλεκ Πίτερς τράβηξε κουπί και η τρίτη περίοδος έληξε με 58-57 υπέρ των Τούρκων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας έγινε ''χιτσκοκικός''. Τα καλάθια έδιναν και έπαιρναν, χωρίς να μπορεί ουδείς εκ των δύο να ξεφύγει. Στα τελευταία δευτερόλετπα έγινε χαμός. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε το 79-74 με τρίποντο, το δεύτερο στο ματς για τον Έλληνα σέντερ, όμως ο Πίτερς ευστόχησε και έγραψε το 79-77! Η Φενέρ είχε επίθεση μισό λεπτό πριν το τέλος και με 16.5 δευτερόλεπτα στο ταμπλό, έγινε μια αμφισβητούμενη φάση. Ο Παπαγιάννης στην προσπάθειά του να μαζέψει την μπάλα τη διεκδίκησε με παίκτες του Ολυμπιακού. Η αρχική απόφαση των διαιτητών ήταν η μπάλα να πάει στους Τούρκους και τελικά την ανέτρεψαν, δίνοντας κατοχή στους ερυθρόλευκους!

Ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε τάιμ-άουτ και την επίθεση πήρε ο Γκος, ο οποίος βρήκε σίδερο και η Φενέρ επικράτησε στο θρίλερ!