Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Για ένα δεκάλεπτο άντεξε ο ΠΑΟ στη Βαρκελώνη - Έβγαλε μάτια η απουσία του Σλούκα! (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-11-03 23:21:00

Για ένα δεκάλεπτο άντεξε ο ΠΑΟ στη Βαρκελώνη - Έβγαλε μάτια η απουσία του Σλούκα! - Βοήθησε ο πάγκος (Vid)

Sportdog Team

Το Τριφύλλι ''λύγισε'' από τις απουσίες του και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με σκορ 80-72.

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη και ηττήθηκε με σκορ 80-72. Δεν άντεξαν οι πράσινοι στην Ισπανία, καταπληκτικός για τους γηπεδούχους ο ΝΒΑερ Πάρκερ. Επόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για το Τριφύλλι, που βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα και πρέπει να ''ξεκολλήσει'' σύντομα. Έβγαλε μάτια η απουσία του αρχηγού Κώστα Σλούκα, με τον ΠΑΟ να μην έχει δημιουργία και εκτέλεση. Ο πάγκος της ομάδας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μείωση της διαφοράς σε μονοψήφια επίπεδα, με τους Έλληνες να βγαίνουν μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο Παλαού Μπλαουγκράνα με γεμάτο απουσιολόγιο

Οι πράσινοι πήγαν στην Ισπανία με αρκετά προβλήματα και συγκεκριμένα στη θέση ''1''. Ο Λούκα Βιλντόσα δεν ξεπέρασε το ζήτημα που τον κράτησε εκτός του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έμεινε στην Ελλάδα, ενώ η γαστρεντερίτιδα ''χτύπησε'' τον Κώστα Σλούκα ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ για τον αγώνα με τους Καταλανούς. Ο Εργκίν Αταμάν είχε προαναγγείλει στον Τζέριαν Γκραντ ότι αυτός θα τραβήξει κουπί στο ρόλο και αν χρειαστεί, θα επιστρατευτεί και ο Δημήτρης Μωραΐτης. Εκτός έμεινε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξαιτίας του θέματος στο γόνατο.

Από την πλευρά τους οι Ισπανοί είχαν κι αυτοί τα θέματά τους. Ο Νίκολα Λαπροβίτολα δεν μπόρεσε να συμπεριληφθεί στην αποστολή και έμεινε εκτός, όπως και ο Γιοκουμπάιτις με το Λιθουανό. Αυτές ήταν οι δύο απουσίες των γηπεδούχων στο Παλαού Μπλαουγκράνα, που θύμιζε... ΟΑΚΑ μιας και 300 οπαδοί του ΠΑΟ βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Ανθεκτικός για ένα δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε ότι χρειάζεται μια υπέρβαση, ώστε να δραπετεύσει με το διπλό από την έδρα της Μπαρτσελόνα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Απαιτούνταν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και προσοχή στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτά τα στοιχεία είχε το Τριφύλλι στην πρώτη περίοδο, μένοντας κοντά στο σκορ. Ο Τζέριαν Γκραντ κουβάλησε στο επιθετικό κομμάτι και σε συνδυασμό με τη σκληρή άμυνα, οι πράσινοι ήταν μέσα στο ματς. Η Μπάρτσα είχε ως πηγή σκοραρίσματος τον Γιαν Βέσελι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 21-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν προς το χειρότερο για τον ΠΑΟ. Η Μπάρτσα κατόρθωσε να πάρει μεγάλο αριθμό επιθέσεων χάρη στα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ της και η ευστοχία της έκρινε τα πάντα. Ο Οριόλ Παουλί έγινε διψήφιος νωρίς στην περίοδο και με συμπαραστάτη τον ασυγκράτητο Πάρκερ η ισπανική ομάδα έχτισε διαφορά. Ο Παναθηναϊκός ήταν δυσλειτουργικός στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Χουάντσο και τον Μήτογλου να μην μπορούν να απειλήσουν και τον Γκραντ να είναι εξουθενωμένος. Παρά την προσπάθεια των παικτών του Αταμάν, η ψαλίδα άνοιξε και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 45-33.

Δεν μπόρεσε να βάλει αντίσταση

Το Τριφύλλι δεν κατάφερε να επανέλθει ποτέ στον αγώνα εξαιτίας των απουσιών του και στην ουσία το ματς είχε διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Η Μπάρτσα έλεγχε πλήρως το ρυθμό και είχε χτίσει απόρθητο φρούριο στο καλάθι της, με τους πράσινους να μη βρίσκουν κάποιο σημείο αναφοράς στην επίθεση. Αλλά και στην άμυνα η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Ο Τζαμπάρι Πάρκερ συνέχισε να πληγώνει τον ΠΑΟ και η τρίτη περίοδος έληξε με 71-47 και την ελληνική ομάδα να βρίσκεται στο καναβάτσο.

Ο Παναθηναϊκός είχε παραδοθεί, όμως όφειλε να βγάλει αντίδραση για να αποφύγει μια ήττα με βαρύτατο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αταμάν έκανε αλλαγές, έβαλε τον Μωραΐτη και τον Μπαλτσερόφσκι και με αυτούς έγινε το...damage control. Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν επιθετικά, ενώ ο Πολωνός σέντερ βρήκε πόντους κάτω από τη ρακέτα και η διαφορά έπεσε με το Τριφύλλι να φεύγει ακόμη μία φορά ηττημένο από το Παλαού Μπλαουγκράνα. Το τελικό σκορ ήταν 80-72 και πλέον η ελληνική ομάδα στρέφει την προσοχή της στα επόμενα παιχνίδια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags