Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Σουτέρ από Τουρκία για ΠΑΟ - "Εκτέλεσε" πέρυσι με 3ποντα τον Αταμάν - Ταχυδακτυλουργικά για την 5αδα (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-11-09 10:00:00

Σουτέρ από Τουρκία για ΠΑΟ - "Εκτέλεσε" πέρυσι με 3ποντα τον Αταμάν - Ταχυδακτυλουργικά για την 5αδα (Vid)

του Νίκου Στεργίου

Πώς να τον ξεχάσει ο κόουτς μετά από αυτό το παιχνίδι; Οι Πράσινοι έχουν βγει στην αγορά για έναν παίκτη που θα αντικαταστήσει, έστω και προσωρινά τους Παπαπέτρου και Χουάντσο και ο Εργκίν Αταμάν έχει προτείνει μία εξαιρετική περίπτωση. Τον ξέρει άλλωστε πολύ καλά...

Το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει στον Παναθηναϊκό με τον Χουάντσο, αλλά και η έτσι κι αλλιώς επιθυμία των Πράσινων για να πάρουν παίκτη στη θέση 3 λόγω της απουσίας τού Ιωάννη Παπαπέτρου, έχει κάνει τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να ξεσκονίζουν τη λίστα τους για να φέρουν παίκτη μέσα στον Νοέμβριο.

Πόσο εύκολο είναι αυτό; Ίσως αυτή η περίοδος να μην είναι τόσο δύσκολη, δεδομένου ότι τώρα υπάρχουν οι free agent στο ΝΒΑ και, φυσικά, υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις επιπέδου. Το ζήτημα, βέβαια, είναι το πώς πείθεις αυτές τις λύσεις να αφήσουν τον μαγικό κόσμο του μπάσκετ, να μην περιμένουν μήπως βρεθεί κάποιο συμβόλαιο εκεί (για παράδειγμα η G-League είναι μια πρώτης τάξης λύση), και να έρθουν στην Ευρωλίγκα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την περίπτωση του Κέντρικ Ναν απέδειξε ότι έχει τον τρόπο για να το κάνει, καθώς με τα 2 εκατ. ευρώ που του έδωσε τον έπεισε να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάσκετ 7 μήνες.

Λύσεις για τη θέση 3 από ΝΒΑ

Υπάρχουν λύσεις που βρίσκονται στις ΗΠΑ και αν έρθουν στην ομάδα μπορούν να κάνουν τη διαφορά; Πρώτη και καλύτερη εκείνη του Θανάση Αντετοκούνμπο, που είναι Έλληνας, και ήδη έχετε διαβάσει στο sportdog το ρεπορτάζ. Μπορεί να έχει συμβόλαιο με τους Μπακς για μια ακόμα σεζόν, μάλιστα με αποδοχές κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αλλά δεν είναι δύσκολο να το λύσει και να έρθει ξανά στην Ελλάδα.

Πλην του Θανάση υπάρχει κι άλλος Αντετοκούνμπο από τις ΗΠΑ που είναι διαθέσιμος: Ο Άλεξ! Μόνο που στα 22 του χρόνια δεν είναι ο game changer που θέλει για την 5άδα του ο Αταμάν. Άλλες λύσεις με ενδιαφέρον, που κοιτάζουν οι Πράσινοι, είναι ο Τζάστιν Άααρον Τζάκσον, ο Στάνλεϊ Τζόνσον αλλά και ο Γουόρεν Τζούνιορ. Γράφουμε ξανά, για να είναι κατανοητό, ότι καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι εύκολη και, φυσικά, χρειάζονται πολλά χρήματα για να έρθουν στην Ελλάδα.

Η λύση από την Τουρκία!

Η αλήθεια είναι ότι, με δεδομένο ότι στις αρχές τού χρόνου οι Παπαπέτρου και Χουάντσο θα επιστρέψουν, έτσι κι αλλιώς η ομάδα μπορεί να ψάξει για μια πιο... λάιτ λύση, για να κάνει τη δουλειά της. Για παράδειγμα κάποιον από την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά και όχι, για παράδειγμα, τον Τζόρνταν Άσερ (τον γράφουν ξανά τα ρεπορτάζ) που πέρσι έπαιζε στη Μπεσίκτας, καλύπτει τις θέσεις 2 και 3, και τώρα είναι στην Αυστραλία με τη φανέλα των Περθ Γουάιλντκατς.

Χρειάζεται να βρεθεί παίκτης που "να κάνει τη δουλειά" για δύο-τρεις μήνες, που να βρίσκεται σε ομάδα που δεν συμμετέχει σε Euroleague, Basketball Champions League ή EuroCup και να τον βγάλει ο Παναθηναϊκός από το συμβόλαιό του. Τέτοια λύση μπορεί να προκύψει από την Τουρκία, το πρωτάθλημα της οποίας γνωρίζει άριστα ο Αταμάν - Όπως είναι, για παράδειγμα, ο Άξελ Μπουτέιγ, της Μπαχτσεσεχίρ, που θα μπορούσε να αποδειχθεί λίρα 100.

 

Τα ταχυδακτυλουργικά του Αταμάν

Το ζήτημα, βέβαια, είναι τι θα κάνει ο Αταμάν για να βρεθεί λύση στην 5άδα άμεσα. Είτε μέχρι να γίνει μεταγραφή είτε με... ταχυδακτυλουργικά εκ των έσω. Γιατί αυτό που θα γίνει, τώρα, είναι να "ανέβει" οριστικά στη θέση "3" ο Γκριγκόνις και θα "κατέβει" στην ίδια θέση ο Μαντζούκας - Κάτι που είχε συζητηθεί από το περασμένο καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς, για να βρει χρόνο στην 5άδα ο Έλληνας άσος. Έτσι θα πορευτεί μέσα στο επόμενο διάστημα ο Αταμάν και, ανάλογα αν θα προκύψει λύση τύπου Μπουτέιγ ή όχι, θα συνεχίσει η ομάδα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουλ για… Πετρούσεφ ο Ολυμπιακός, ανακοινώνει παίκτη ο ΠΑΟ - Αυτόν θέλει ο Αταμάν στο ΟΑΚΑ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags