Facebook Pixel Ολυμπιακός των άκρων - Γι’ αυτό επέμενε για τον Σίκμα ο Μπαρτζώκας - Έρχεται άμεσα και η μεταγραφή!
Μπάσκετ
| 2023-11-14 23:41:00

Ολυμπιακός των άκρων - Γι’ αυτό επέμενε για τον Σίκμα ο Μπαρτζώκας - Έρχεται άμεσα και η μεταγραφή!

Sportdog Team

Ο χαρακτήρας των Πειραιωτών και τρομερή αστοχία της Μακάμπι. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μία σημαντική νίκη κόντρα στους Ισραηλινούς και... ρέφεραν την ήττα από την Μπασκόνια. Η επιστροφή του ανεβασμένου Αμερικανού και η προσθήκη που δεν θα αργήσει...

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και γυρίζει από το Βελιγράδι με μία πολύ σπουδαία νίκη στις αποσκευές του. Κατάφερε να κερδίσει την Μακάμπι με 79-74 και έτσι κάποιος μπορεί να πει ότι ρέφαρε την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Πλέον οι Πειραιώτες πήγαν στο 4-4 και θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι αν πάνε στο 5-4 με νίκη στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ολυμπιακός, όπως με την Φενέρ, έτσι και με την Μακάμπι, είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Κόντρα στην Μακάμπι είχε εξαιρετικό πρώτο μέρος, εκεί, όπου κατάφερε να βάλει 51 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, πήγε περίπου στο αντίθετο άκρο και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν η Μακάμπι δεν ήταν τόσο άστοχη έξω από το τρίποντο. Η ομάδα του Οντετ Κάτας είχε 20% έξω από την σχετική γραμμή.

Το χειρότερο για την Μακάμπι είναι ότι είχε στην χειρότερή του βραδιά τον Λορέντζο Μπράουν. Ο σπουδαίος Αμερικάνος γκαρντ ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας 5 πόντους και 0/7 τρίποντα. Και μάλιστα τα τρίποντα, που δεν έβαλε τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του ήταν αμαρκάριστα, τουλάχιστον τα περισσότερα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχτισε διαφορά νίκης στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο κόντεψε να δει να γίνεται ανατροπή, αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ, που πήραν οι παίκτες του, του έσωσαν την ζωή. Και έτσι κατέκτησε μία νίκη, που τον ανεβάζει και βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Ψυχολογικά ανεβαίνει και ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος στην επιστροφή του στην δράση ήταν πολύτιμος. Ο έμπειρος Αμερικάνος πάουερ-φόργουορντ είχε 8 πόντους και 4 ριμπάουντ και γενικά η παρουσία του ήταν θετική.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, χρειάζεται έναν ψηλό ακόμη και ίσως δεν αργήσει να τον πάρει. Ακούγεται το όνομα του Φιλίπ Πετρούσεφ των Σακραμέντο Κινγκς, του συμπαίκτη, δηλαδή, του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά ίσως ο στόχος του Μπαρτζώκα να είναι άλλος παίκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαύρα σύννεφα" για top όνομα Ολυμπιακού - Μέχρι διακοπή συμβολαίου τον Γενάρη - "Φταίει και ο Μαρτίνεθ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags