Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας: Ο νόμος του ΟΑΚΑ μίλησε - Σλούκας, Μήτογλου και... άμυνα στο τέλος "καθάρισαν" για ΠΑΟ σε ματς-ψυχοβγάλτη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-11-15 23:21:00

Ο νόμος του ΟΑΚΑ μίλησε - Σλούκας, Μήτογλου και... άμυνα στο τέλος "καθάρισαν" για ΠΑΟ σε ματς-ψυχοβγάλτη! (Vid)

Sportdog Team

Οριακή επικράτηση για τους πράσινους στο αγωνιώδες παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας σε μια σκληρή αναμέτρηση με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 73-71. Ασύλληπτη ματσάρα από Μήτογλου, σταθερός ο Γκραντ και πολύτιμη βοήθεια από τον αρχηγό Σλούκα για την 4η νίκη του Τριφυλλιού στη διοργάνωση. Επόμενος αγώνας εντός έδρας την Παρασκευή (17/11) κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια.

Πριν την έναρξη του ματς, έγινε χαμός έξω από το κλειστό με κάποιους κουκουλοφόρους να προσπαθούν να ''μπουκάρουν'' χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο και αυτό έκανε έξαλλο το Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση. Για την ελληνική ομάδα δεν ήταν διαθέσιμοι οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου, αμφότεροι τραυματίες όντες.

Ισορροπία στο κακό πρώτο μέρος

Οι πράσινοι ξεκίνησαν με μπόλικο άγχος το παιχνίδι και γι' αυτό βρήκαν τους πρώτους τους πόντους 3 λεπτά μετά την εκκίνηση του ματς με τρίποντο του Μήτογλου. Οι δύο άμυνες ήταν δυσκολοκατάβλητες και τα καλάθια λίγα ενώ τα λάθη έδιναν κι έπαιρναν. Μήτογλου και Γκριγκόνις δήλωσαν ''παρών'' για τους γηπεδούχους, όμως ο Έβανς κουβάλησε τη Ζαλγκίρις και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 13-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βοήθησε καταλυτικά ο δημιουργικός Λούκα Βιλντόζα που χάρισε και μια σπουδαία φάση με τον Ματίας Λεσόρ. Κι ο Ναν μπήκε με τον Αταμάν να στοχεύει στη σταδιακή ένταξή του, όμως η δυστοκία του σε συνδυασμό με λάθος αποφάσεις τον οδήγησαν εσπευσμένα στον πάγκο.

Ο ΠΑΟ έβρισκε σκορ από τον αξιόλογο Κώστα Σλούκα με συμπαραστάτη του τον Μάριους Γκριγκόνις, που ήθελε να... πληγώσει την παλιά του ομάδα. Ο Μπαλτσερόφσκι αντικατέστησε το Λεσόρ, όμως ο Γάλλος επανήλθε στο παρκέ. Ο Γκραντ συνέβαλε στις δύο μεριές του αγωνιστικού χώρου, με τον Γκάι να μη χρησιμοποιείται καθόλου. Με τούτα και με εκείνα οι δυο μονομάχοι μπήκαν στη φυσούνα με το σκορ στο 36-39.

Ο ΠΑΟ κέρδισε το ματς για σκληρά νεύρα!

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν άρχισαν το δεύτερο μέρος με ορμή και ξεκάθαρο στόχο να μην γκελάρει ξανά εντός ΟΑΚΑ. Ο Ντίνος Μήτογλου πήρε το... όπλο του, αλλά η Ζαλγκίρις με Μάνεκ και Χέιζ έβγαλαν αντίσταση και δεν επέτρεψαν στους πράσινους να πάρουν κεφάλι. Για την ελληνική ομάδα ο Τζέριαν Γκραντ έκανε τα απλά που τόσο καλά κάνει, ο Λεσόρ υπέπεσε σε κάμποσα ατοπήματα όμως δεν αντικαταστάθηκε. Με τον Ντίμσα να σκοράρει η τρίτη περίοδος έληξε με 53-52. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε θρίλερ! 

Τα τελευταία 100 δευτερόλεπτα έσπασαν καρδιές! Ο Έβανς έβαλε μπροστά τη Ζαλγκίρις με 68-67, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟ πήγε στη γραμμή της φιλανθρωπίας με τον Ματίας Λεσόρ, ενώ το ΟΑΚΑ ζητούσε επιτακτικά καλάθι και φάουλ. Ο Γάλλος σέντερ ήταν άστοχος καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως στην κρίσιμη στιγμή δε λάθεψε και έγραψε το 69-68. Ο ίδιος κέρδισε και το επιθετικό φάουλ με 1:02 στο ρολόι, με τον Σμιτς να αποβάλλεται και τα δεδομένα έγερναν υπέρ του ΠΑΟ!

Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την κατοχή τους και ο Λεσόρ έκανε επιθετικό με 42,5 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Μακσβίτις ζήτησε αντιαθλητικό, δεν το πήρε και τελικά οι Λιθουανοί πήραν απλή κατοχή. Εκεί είχε... στάση Κώστα Σλούκα ο οποίος έκλεψε την μπάλα και κέρδισε το φάουλ. Ο ηγέτης των πράσινων δε λάθεψε από τη γραμμή των βολών και έκανε το 71-68. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στη διάθεσή τους 21 δευτερόλεπτα για να ισοφαρίσουν ή να μειώσουν και να πάρουν κι άλλη επίθεση. 

Η Ζαλγκίρις διάλεξε το τρίποντο με τον Μανέκ και έτσι έκανε το 71-71. Ο ΠΑΟ είχε 14 δευτερόλεπτα και αμέσως κέρδισε βολές. Ο Σλούκας πήρε το φάουλ από τον Μπουτκέβιτσιους. Ο Έλληνας άσος έβαλε τη μία και έγραψε το 72-71. Ο Γκριγκόνις έβγαλε επιτυχώς την άμυνα και πήγε στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Λιθουανός ευστόχησε στην πρώτη, κατ' εντολή του Αταμάν έχασε τη δεύτερη και το θρίλερ βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags