Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βίρτους: Θυμίζει NBA ο Μήτογλου, όμως άλλοι γύρισαν το ματς - Θέλει δουλειά ο Ναν - Ανατροπή με τη μεταγραφή!
Μπάσκετ
| 2023-11-17 23:32:00

Θυμίζει NBA ο Μήτογλου, όμως άλλοι γύρισαν το ματς - Θέλει δουλειά ο Ναν - Ανατροπή με τη μεταγραφή!

του Pick n' Scroll

Γιατί οι νίκες με Ζαλγκίρις και Βίρτους αλλάζουν τα δεδομένα στον ΠΑΟ! Πώς έγινε η ανατροπή κόντρα στους Ιταλούς, πού θέλει βελτίωση ο Ναν και ποιος είναι πολλά υποσχόμενος για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία ακόμη μεγάλη νίκη, αξιοποιώντας και πάλι την έδρα του (90-76). Στην τέταρτη περίοδο βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την επικίνδυνη και εύστοχη Βίρτους Μπολόνια, αλλά σε λιγότερο από τρία λεπτά κατέγραψε σερί 13-0 και κλείδωσε τον στόχο του. Ο Ντίνος Μήτογλου για μία ακόμη φορά έκανε την διαφορά, έχοντας 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και θυμίζοντας παίκτη ΝΒΑ.

Ο Σλούκας με τον Γκριγκόνις και τον Λεσόρ, όμως, ήταν εκείνοι, που πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή στο τέλος.

Πλέον το «τριφύλλι» έχει μπροστά του εντός έδρας την Βαλένθια και μπορεί να κάνει ένα ακόμη βήμα για να κλειδώσει την θέση στην οκτάδα.

Ετσι μάλιστα όπως παίζει δεν αναμένεται να κάνει μεταγραφή, αν και ποτέ δεν ξέρεις, εξαρτάται, δηλαδή, και από το τι κάθε στιγμή σου δίνει η αγορά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του πρώτα ημίχρονα, αλλά δεν μπόρεσε να το εξαργυρώσει. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν εξαιρετική, πλην, όμως, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα μόλις 3 πόντων (45-42). Και έγινε αυτό, γιατί η Βίρτους Μπολόνια απέδειξε γιατί πηγαίνει τόσο καλά μέχρι στιγμής. Στα περισσότερα πράγματα του Παναθηναϊκού είχε απαντήσεις και παρότι είδε τον αντίπαλό της κάποια στιγμή να προηγείται με 8 πόντους, δεν την πήρε η κάτω βόλτα. Υπήρξε αντίδραση και για αυτό στο πρώτο αυτό μέρος έμεινε πίσω μόλις με 45-42.

Ο Αταμάν ξεκίνησε Ναν και Μπαλτσερόφσκι, κάτι πολύ λογικό, αφού θέλει να τους κερδίσει. Και ο ένας και ο άλλος στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν επιθετικές λύσεις, αλλά κυρίως ο Πολωνός έχασε φάσεις στην άμυνα, πράγμα, που είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Βελτιώνεται η κατάσταση με δουλειά, αλλά χρειάζεται και εμπειρία. Ο Μπαλτσερόφσκι είναι 23 ετών και είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Πάντως, και σε αυτό το πρώτο ημίχρονο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Μήτογλου, ο οποίος έφυγε για τα αποδυτήρια με 12 πόντους.

Από την Βίρτους ο Μάρκο Μπελινέλι ήταν εκείνος, που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό στις δύο πρώτες περιόδους. Σημείωσε 11 πόντους και φανέρωσε γιατί τόσα χρόνια βρισκόταν στο ΝΒΑ και στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μπελινέλι και στην τρίτη περίοδο συνέχισε τα δικά του βάζοντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Την ίδια ώρα ο Σενγκέλια ανέβασε πολύ την απόδοσή του και αυτός ο συνδυασμός είχε αποτέλεσμα η Βίρτους να πάρει το πάνω χέρι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον τις ίδιες, πολλές λύσεις και πάλι καλά που ήταν ο Βιλντόζα να ορθώσει το ανάστημά του. Ο Αργεντίνος βρήκε το χέρι του και οι «πράσινοι» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο, μένοντας αυτοί πίσω τρεις πόντους (62-65).

Η Βίρτους προηγήθηκε μέχρι και με 67-62, αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και δυναμική, καθώς έγραψε σερί 13-0. Και πήγε στο 75-67, κάνοντας σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Η Βίρτους ήθελε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε πλέον. Ο Παναθηναϊκός την χτύπησε δυναμικά και γρήγορα, θέτοντάς τη νοκ-άουτ. Πήρε έτσι η ομάδα του Αταμάν μία ακόμη μεγάλη νίκη και πλέον μπορεί να ονειρεύεται ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: "Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ΟΜΑΔΑ - Δεν... κωλώνει ο Αταμάν - Πλήρης μετάλλαξη Γκριγκόνις"! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags