Ο Ολυμπιακός τρόμαξε τον κόσμο του το βράδυ της Παρασκευής στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη φόρεσε την κανονική του περιβολή και δεν είχε προβλήματα με την Αλμπα. Κέρδισε στο Βερολίνο όσο εύκολα δείχνει το 94-67, έφτασε στο 9-8 και ελπίζει το 2024 να του φέρει ακόμη καλύτερα πράγματα.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός… πέταγε αετό και οι της Αλμπα το αξιοποίησαν αυτό, βάζοντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Οι Γερμανοί άλλαζαν την μπάλα σαν να μην υπάρχει αντίπαλος και κάποια στιγμή η υπέρ τους διαφορά έφτασε στους 11 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» κάπου εκεί αφυπνίστηκαν και προφανώς σκέφτηκαν ότι θα θέλουν να κάνουν χαρούμενο ρεβεγιόν. Ετσι μείωσαν στο ημίχρονο την διαφορά στους 3 πόντους, ενώ στην επανάληψη το πήγαν πολύ παραπέρα, έκρυψαν την μπάλα, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους τους. Κάτι, που δείχνει η τελική διαφορά των 27 πόντων.

Ο Αλεκ Πίτερς πιστοποίησε για μία ακόμη φορά τόσο την αξία του, όσο και την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το συμβόλαιο του Αμερικάνου, όπως έχουμε ξανατονίσει, λήγει το καλοκαίρι του 2024 και ο Ολυμπιακός κάνει προσπάθειες, ώστε να γίνει επέκταση. Λήγει επίσης το καλοκαίρι και το συμβόλαιο του Αιζάια Κάνααν, ο οποίος κόντρα στην Αλμπα δεν ήταν από αυτούς, που φάνηκαν πολύ. Μία διαφορά του Κάνααν με τον Πίτερς είναι ότι ο πρώτος είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος. Το καλοκαίρι, δηλαδή, θα είναι 33 ετών, με ό, τι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μπραζντέικις με τον Πετρούσεφ. Προφανώς το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν του επέτρεψε να ανοίξει μέχρι τέλους το ροτέισιον της ομάδας. Ο Μπαρτζώκας θεωρεί ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός, που πρέπει να είναι.

Μένει να φανεί αν θα γίνει μία ακόμη αλλαγή στο ρόστερ των Πειραιωτών ή θα πορευτούν ως έχουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Εννοείται ότι όταν γίνεται λόγος για μία ακόμη μεταγραφή αυτό θα σημάνει και αποχώρηση κάποιου εκ των υπαρχόντων, καθώς έχουν ήδη μαζευτεί πάρα πολλοί παίκτες. Από το επόμενο ματς της Ευρωλίγκας με την Αρμάνι μπορεί να παίξει κανονικά ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ενώ ο Λούντζης ήταν σήμερα εκτός 12άδας.