Παναθηναϊκός βγαλμένος από όνειρο και ''φτιαγμένος'' για Βερολίνο έκανε ό,τι ήθελε την Μονακό και την κέρδισε με 88-63! Ασύλληπτη ματσάρα από Λεσόρ, φοβερός Ναν και οι πράσινοι έχουν πιάσει... στασίδι στην 4άδα της Ευρωλίγκας.

Γνωστές απουσίες για ΠΑΟ - Χειροκρότημα για Τζέιμς!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην κρίσιμη αναμέτρηση με τις γνωστές απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου, Λευτέρη Μαντζούκα και Λούκα Βιλντόζα ενώ η Μονακό δεν είχε στη διάθεσή της τον Λόιντ ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τους Γάλλους. Ο Μάικ Τζέιμς γύρισε στο ΟΑΚΑ και καταχειροκροτήθηκε για την προσφορά του στο Τριφύλλι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν:

Παναθηναϊκός: Καλαιτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφκσι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Μονακό:  Μπλόσομγκεϊμ, Μπράουν, Ντιαλό, Κορνελιέ, Τζαϊτέ, Ουόκερ, Μοτιεγιούνας, Ταρπέι, Ουαταρά, Στράζελ, Χολ, Τζέιμς.

Καταπράσινο πρώτο ημίχρονο!

Το πρώτο καλάθι του ματς έβαλε ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο με τον Στράζελ να σκοράρει τους πρώτους πόντους της Μονακό. Ο Ναν έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι και έκανε το 9-5, με τον Μάριους Γκριγκόνις με τρίποντό του να στέλνει τη διαφορά στους 7 αναγκάζοντας τον Σάσα Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ! Το σερί των πράσινων συνεχίστηκε, με διαδοχικά τρίποντα από Μήτογλου και Ναν. Οι Μονεγάσκοι μείωσαν σε 18-9, όμως ο Μήτογλου ήταν ''καυτός'' έξω από τα 6,75 μέτρα.  άμυνα του Τριφυλλιού ήταν αδιανόητη, ο ηγέτης Σλούκας δήλωσε παρών και έκανε το 24-9. Ο Μοτιεγούνας απάντησε και το 27-12, που ήταν σκορ 1ου δεκαλέπτου, σημείωσε ο Γκραντ.

Το πρώτο καλάθι της 2ης περιόδου πέτυχε ο Μοτιεγούνας, με τον Σλούκα να απαντάει. Ο ψηλός της Μονακό είχε πάρει φωτιά και μόνος του μείωσε σε 32-20 με ωραία σουτ. Ο Μήτογλου σκόραρε για το 34-20, όμως οι Κορνελιέ και Ντιαλό μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά. Την ανάσα για την ελληνική ομάδα έδωσε ο Κέντρικ Ναν με τρίποντο, ενώ και ο Ερνανγκόμεθ πήρε μπρος με καρφωματάρα! Ο Ματίας Λεσόρ με 2/2 βολές έκανε το 43-28 και το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου ήταν από τον Ουατάρα για το 43-30 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια τα δύο κλαμπ.

Ο Λεσόρ άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μέρος, με τον Γάλλο να μπαίνει αποφασιστικά και κάνοντας το 49-33 αύξησε τη διαφορά ξανά. Ο Μάικ Τζέιμς έσπασε το ρόδι για το 49-36, με τον Κέντρικ Ναν να συνδέεται και πάλι με το καλάθι. Ο Αμερικανός σκόραρε και αμέσως μετά, με τον Τζέιμς να έχει αντίδραση. Ο Λεσόρ έκανε φοβερή περίοδο και με δικούς του πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στο +23, για το 62-39. Ο Ουατάρα μείωσε στους 21 και το σκορ του 3ου δεκαλέπτου ήταν 64-44 με τον Χουάντσο να βρίσκει στόχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μονακό μπήκε για να... παίξει τα ρέστα της και ο Ντιαλό αποβλήθηκε από το ματς με δεύτερη τεχνική ποινή σε λίγα λεπτά! Οι Γάλλοι γρήγορα μείωσαν στο -12 με τρίποντα από Τζέιμς και Στράζελ, όμως ο Ναν απάντησε για το 66-52. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιτέλους βρήκε εύστοχο τρίποντο και κράτησε σε υψηλά επίπεδα το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας. Ο Λεσόρ σημείωσε το 71-54 και ο Γάλλος σέντερ πέτυχε στην επόμενη φάση καλάθι και φάουλ. Ο Ναν έστειλε τη διαφορά ξανά στους 20 πόντους, με τον Κορνελιέ να καρφώνει για το 74-56.

Ο Γκραντ έκανε το 78-58 ενώ το ΟΑΚΑ ζητούσε επιτακτικά το 7ο αστέρι και ο Λεσόρ συνέχισε το... βιολί του. Ο Αταμάν τον έβγαλε για να εντάξει τον Αντετοκούνμπο, με τους φίλους του Τριφυλλιού να τον αποθεώνουν. Οι Μονεγάσκοι μείωσαν, αλλά ο Μωραΐτης έκανε το 85-63 με τον Χουάντσο να στέλνει τη διαφορά στους 25 πόντους! Το τελικό σκορ ήταν το 88-63 και το Τριφύλλι μοιάζει πανίσχυρο αυτή την περίοδο.