Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μεταγραφή για F4 ο Παναθηναϊκός - Εξετάζεται και παίκτης από την Κίνα - Απόφαση Αταμάν για Μίχαϊλιουκ
Μπάσκετ
| 2024-01-12 13:48:00

Μεταγραφή για F4 ο Παναθηναϊκός - Εξετάζεται και παίκτης από την Κίνα - Απόφαση Αταμάν για Μίχαϊλιουκ

του Νίκου Στεργίου

Οι πιθανότητες να φέρουν παίκτη οι "αιώνιοι" ακόμα και τώρα! Γιατί στο Τριφύλλι θέλουν έναν ακόμα ψηλό στο ρόστερ, τα ονόματα που εξετάζονται και οι πιθανότητες για τον Ουκρανό άσο του NBA
 

Στην πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή τής φετινής Ευρωλίγκας βρίσκονται όλες οι ομάδες της διοργάνωσης, καθώς βρισκόμαστε μετά τη λήξη τής προθεσμίας για να αποκτήσει ένα κλαμπ παίκτη από άλλο κλαμπ της Ευρωλίγκας. Μάλιστα, στις αρχές Φεβρουαρίου λήγει οριστικά και η περίοδος που μπορεί ευρύτερα να ενισχύσει το ρόστερ της μια ομάδα στη διοργάνωση.

Για αυτό μαζέψαμε λίγο το ρεπορτάζ που υπάρχει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και την πιθανότητα να γίνει κι άλλη προσθήκη στο ρόστερ τους. Αλλά και την καλοκαιρινή τους καψούρα, τον Μίχαλιουκ, που σήμερα δεν θα χωρούσε στην ομάδα, αλλά θα ήταν ενδεδειγμένη λύση για την άλλη!

ΠΑΟ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΨΗΛΟΣ: Η τελική προθεσμία τής Euroleague για προσθήκη σε κάποια ομάδα είναι στις αρχές Φλεβάρη, μέχρι τις 07/02. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ψηλό; Εμείς θα λέγαμε ότι, υπό προϋποθέσεις, και ο Ολυμπιακός χρειάζεται προσθήκη στη θέση 5, παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη διάθεσή του τα υπερόπλα Μιλουτίνοφ και Φαλ.

 Αν, όμως, τραυματιστεί ο ένας από τους δύο, τι θα γίνει θα παίζει για 35 λεπτά ο άλλος; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε τέτοιο επίπεδο, με τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις και, κυρίως, με τέτοια κορμιά - Άλλο πράγμα να παίζει ένας γκαρντ 35 λεπτά και άλλος ένας σέντερ.

Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, καθώς ναι μεν ο Λεσόρ είναι σούπερ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει αναδειχθεί σε πολύτιμη μονάδα πίσω του (οι Πράσινοι δεν έχουν δύο Νο1 λύσεις, όπως οι Πειραιώτες), αλλά από εκεί και μετά ο Μπαλτσερόφσκι έχει μείνει πολύ πίσω. Και δεν υπολογίζεται όχι ως Νο2, που ήταν όταν ήρθε. Αλλά ούτε και ως Νο3! Σαφώς και μπορεί ο Μήτογλου να δώσει λύσεις κάτω από τα καλάθια αλλά, ας μην γελιόμαστε, γιατί να πάρεις ένα από τα καλύτερα 4άρια τής Ευρωλίγκας και να του αλλάξεις θέση;

Το Τριφύλλι έχει κάνει τεράστια επένδυση φέτος, θέλει να πάει Final 4, οπότε ας μην αποκλείσουμε να γίνει κάποια κίνηση. Πού θα βρει παίκτη; Κομμένοι του ΝΒΑ (που είναι αρκετοί και καλοί, για παράδειγμα ο Kιμ Μπριτς), EuroCup (π.χ. Στίβεν Ένοχ) αλλά και η αγορά της Κίνας και της Αυστραλίας. Και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ολυμπιακό, κρατήστε κι αυτό σε μια άκρη τού μυαλού σας. Προφανώς, όμως, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η ομάδα του Αταμάν να κάνει τέτοια κίνηση.

ΜΙΧΑΛΙΟΥΚ: Ο Γιαννακόπουλος περίμενε τον Σβι όλο το καλοκαίρι (το είχε χαρακτηρίσει, μάλιστα, ως το "γλυκό") αλλά, τελικά, τα παρακισμένα λεφτά του τα έδωσε στον Κέντρικ Ναν και δικαιώθηκε! Οι Μπόστον Σέλτικς μπορεί να μετέτρεψαν σε εγγυημένο το συμβόλαιο του Μίχαλιουκ, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Ουκρανός παίκτης θα… βγάλει τη σεζόν στους Κέλτες. 

Θα μπορούσε να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός; Εδώ είναι ξεκάθαρη η άποψη που έχει ο Αταμάν, ότι ο παίκτης αυτή τη στιγμή δεν χωράει στην ομάδα του. Όχι γιατί δεν είναι πανάξιος, παιχταράς, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην 5άδα. Αλλά γιατί δεν μπορεί να βρει τον χρόνο που θέλει στο Τριφύλλι.

Ισχύει το ίδιο και για τον Ολυμπιακό, που ήταν η πρώτη ομάδα που είχε μαρκάρει το όνομά του το περασμένο καλοκαίρι; Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στο Λιμάνι, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που να μην έχει σκεφτεί πώς θα ήταν οι Πειραιώτες αν βρισκόταν ο Ουκρανός άσος στο ρόστερ...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή Τζέιμς για τη διαιτησία με ΠΑΟ: "Αηδιασμένος από την ασέβεια" - Ανέβασε μέχρι και ΦΩΤΟ από φάση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags