Ο ασύλληπτος Νίκολα Μιλουτίνοφ με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ κουβάλησε τον Ολυμπιακό στην άνετη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-72, που ανεβάζει βαθμολογικά τους Πειραιώτες. Επόμενο ματς για την ομάδα του Μπαρτζώκα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Οι απουσίες των ομάδων

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στον αγώνα αυτό, με τον Μουσταφά Φαλ να μην είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κόβει από τη 12άδα τους Τανούλη και Λούντζη. Η Μακάμπι από την άλλη, δεν είχε τον Λορένζο Μπράουν εξαιτίας προβλήματος του Αμερικανού στην πλάτη του. Πριν την εκκίνηση του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια!

Το πρώτο καλάθι του ματς σημείωσε ο Σόρκιν, μετά από αρκετές άστοχες προσπάθειες του Ολυμπιακού και ο Πίτερς ισοφάρισε σε 2-2. Ο ίδιος έδωσε και προβάδισμα στους Πειραιώτες, με τους Μιλουτίνοφ και Κάνααν να στέλνουν τη διαφορά στους 7 αμέσως! Η Μακάμπι αντέδρασε, όμως ο Μιλουτίνοφ ήταν ''καυτός'' και έκανε το 16-7 με προσωπικούς του πόντους. Ο Κάνααν το πήρε πάνω του και εκτόξευσε το σκορ στο 20-7, με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα και αναγκάζοντας τους Ισραηλινούς να υποπέσουν σε διαδοχικά λάθη. Ο Ντι Μπαρτολομέο ψαλίδισε τη διαφορά, επαναφέροντάς την σε μονοψήφιο νούμερο. Το δεκάλεπτο έληξε με 26-18 χάρη στον Ριβέρο, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να έχει σαφή ανωτερότητα.

Η Μακάμπι μπήκε αποφασισμένη στη δεύτερη περίοδο, ο Μπαρτζώκας έβαλε μέσα τους Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκη, Σίκμα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έκανε το 26-22, με τον Γκος να στέλνει τη διαφορά ξανά στους 6. Ο Μπόλντουιν ισοφάρισε σε 28-28, όμως ο Μήτρου-Λονγκ σκόραρε για το +3 του Ολυμπιακού. Λαρεντζάκης και Μιλουτίνοφ σημείωσαν το 34-28 και οι Πειραιώτες ανέκτησαν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Με τον Γκος να παίρνει μπρος πίσω από τα 6,75 οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 39-34, με τον Ριβέρο να μειώνει σε απόσταση καλαθιού. Ο Μιλουτίνοφ με 2/2 βολές έκανε το 41-36 και η μία ακόμη βολή του Παπανικολάου διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 42-36.

Ερυθρόλευκη ''λαίλαπα'' διέσυρε τη Μακάμπι με τρομερό Μιλουτίνοφ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καταιγιστικά το δεύτερο μέρος και παρότι ο Σόρκιν πέτυχε γρήγορο καλάθι, οι τρίποντες ''βόμβες'' από Πίτερς, Κάνααν και Γουόκαπ εκτόξευσαν το σκορ στο 51-38! Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε τα... όργιά του και έκανε το 54-38, εξαναγκάζοντας τον Κάτας να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Mπλατ και Γουόκαπ πέτυχαν τρίποντα για το 57-41 και ο ''καυτός'' Πίτερς κράτησε το +16. Ο Μιλουτίνοφ ήταν ασύλληπτος, παίρνοντας ριμπάουντ ασταμάτητα. O Κόλσον μείωσε σε 59-47 με δύο δικά του καλάθια, όμως ο Πίτερς σημείωσε το 64-49. Ο αρχηγός Παπανικολάου έγραψε το 67-50, η Μακάμπι έκανε σερί 4-0, ο Κάνααν έκανε το 69-54 και το σκορ δεκαλέπτου ήταν το 69-57.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με τον Κάνααν και τον Πετρούσεφ να ''πυροβολούν'' για το 73-57. Ο Αμερικανός ήταν ασυγκράτητος και δε σταμάτησε το χορό των τριπόντων και η διαφορά ξέφυγε στους 21 πόντους!  Η Μακάμπι έκανε το 78-59, ο Λαρεντζάκης σκόραρε εκ νέου από έξω και σημείωσε το 81-64. Ο Μπόλντουιν το πήρε προσωπικά και μείωσε, όμως οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι και να επιστρέψουν στον αγώνα. Ο Μιλουτίνοφ αρνούταν να βγάλει το πόδι από το γκάζι και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 89-72.