Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τον "έκοψε" ο Αταμάν, τον παίρνει ο Μπαρτζώκας - Σίκμα και συμβόλαιο 1 μήνα μετά το νέο ΣΟΚ με Μιλουτίνοφ!
Μπάσκετ
| 2024-01-23 15:45:00

Τον "έκοψε" ο Αταμάν, τον παίρνει ο Μπαρτζώκας - Σίκμα και συμβόλαιο 1 μήνα μετά το διπλό ΣΟΚ με Μιλουτίνοφ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τον "έκοψε" ο Αταμάν, τον παίρνει ο Μπαρτζώκας - Σίκμα και συμβόλαιο 1 μήνα μετά το διπλό ΣΟΚ με Μιλουτίνοφ!

Το ντέρμπι έφερε τα πάνω-κάτω στον μεταγραφικό σχεδιασμό. "Παγωμάρα" επικρατεί στο Λιμάνι όχι τόσο για την ήττα στο ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως για το μέγεθος της ζημιάς του Σέρβου σέντερ. Οι Πειραιώτες ψάχνουν πλέον άμεσα να φέρουν, ενώ ανατροπή ίσως υπάρξει και στο Τριφύλλι...

Τραυματισμένους άφησε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό το ντέρμπι για τη Basket League στο ΟΑΚΑ, αν και δεδομένα το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι Ερυθρόλευκοι. Γιατί είναι εκείνοι που έχουν ξεμείνει από ψηλούς, καθώς ο Φαλ θα λείψει τουλάχιστον για έναν μήνα, ενώ τα νέα για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι πολύ άσχημα, αφού τελικά θα λείψει τουλάχιστον δύο μήνες και υπάρχει κίνδυνος να κάνει και επέμβαση (διαβάστε για τα Τα 19 ματς που χάνει ο Μιλουτίνοφ - «Τρέχει» να προλάβει τα παιχνίδια στη Σερβία).

 

Και το Τριφύλλι έχει πρόβλημα με τον τραυματισμό τού Κώστα Σλούκα, ενώ είχε ήδη εκτός τους Μπαλτσερόφσκι και Βιλντόζα. Αλλά σαφώς είναι καλύτερα διαχειρίσιμη η κατάσταση από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν λύσεις και επιστρέφει/ενσωματώνεται αυτό το διάστημα ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Συμβόλαιο για έναν μήνα στον Ολυμπιακό - 5άρι ο Σίκμα!

Για να επιστρέψουμε στα των Πειραιωτών, υπάρχει φημολογία που θέλει την ομάδα να ψάχνει για παίκτη. Ακόμα και με συμβόλαιο ενός μήνα! Γιατί ακόμα κι αν επιστρέψει άμεσα ο Φαλ, η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει για τους επόμενους δύο μήνες με ένα μόνο 5άρι. Και ο Πετρούσεφ μπορεί να τα πήγε εξαιρετικά εναντίον τού Παναθηναϊκού κάτω από το καλάθι, καθώς διαθέτει το ύψος για να το κάνει, αλλά η θέση του δεν είναι ακριβώς αυτή.

Οπότε ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για μια λύση που θα του κάνει τη δουλειά, γράφουμε ξανά έστω και με συμβόλαιο ενός μήνα (κι έπειτα βλέποντας και κάνοντας!), ενώ στον σχεδιασμό του Μπαρτζώκα είναι να δώσει χρόνο συμμετοχής στη θέση 5 και στον Λουκ Σίκμα. Που δεν έχει καταφέρει να πείσει στις θέσεις 3 και 4, αλλά θα μπορούσε να δώσει κάποια ποιοτικά λεπτά (ας πούμε 7+ λεπτά) κάτω από τα καλάθια. Ή τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν κάποιοι στο Λιμάνι.

Ο Αταμάν "κόβει" τη μεταγραφή στη θέση 5 - Αυτούς βάζει κάτω από το καλάθι!

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Αταμάν δεν είναι αποφασισμένος να φέρει παίκτη στη θέση 5. Μπορεί η ομάδα να φωνάζει ότι θέλει ένα 5άρι στη θέση του Μπαλτσερόφσκι, που έχει ταλέντο αλλά έχει μείνει πίσω (και ίσως ο τραυματισμός να τον πάει ακόμα πιο πίσω), αλλά η κατάσταση δεν είναι εύκολη. 

Γιατί στην ομάδα, τώρα, υπάρχουν ισορροπίες που κανείς δεν θέλει να διαταραχθούν - Για παράδειγμα ο Κώστας Αντετοκούνμπο θεωρείται Νο2 σε μια περίοδο που η ομάδα τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Ευρωλίγκα. Πώς θα έρθει κάποιος, τώρα, για να του πει ότι θα είναι ξανά Νο3; Αλλά και, για να είμαστε σοβαροί, ποιον παίκτη μπορείς να προσεγγίσεις με αρχικό ερέθισμα να παίζει το πολύ 5 λεπτά για αρχή και να δίνει το κάτι παραπάνω;

Το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει με τους Λεσόρ, Κώστα Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός (σύμφωνα, πάντα, με όσα έχει τώρα στο μυαλό του ο Αταμάν) και υπό προϋποθέσεις να πάρει κάποια ποιοτικά λεπτά στη θέση 5 από τον Χουάντσο ή τον Μήτογλου, τώρα που επιστρέφει και ο Παπαπέτρου.

Βέβαια όσο κυκλοφορούν καλοί ψηλοί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αφού για παράδειγμα ένα 5άρι με όγκο (όπως ο Μπιρτς και ο Τέρικ Μπλακ, που είναι ελεύθεροι, και μπορούν να δώσουν άλλα στοιχεία σε σχέση με αυτά που υπάρχουν τώρα), πάντα είναι ευπρόσδεκτο σε ομάδα που θέλει να φτάσει στο Final 4. Αυτό που ισχύει για την ώρα, πάντως, είναι ότι ο Αταμάν θα δώσει νέα ευκαιρία στον Μπαλτσερόφσκι για να πάρει πράγματα από εκείνον. Και βλέπουμε...

Πληρώνει (και) τα λάθη του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στον Ολυμπιακό μετά από την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ με έναν ακόμα ψηλό. Παρόλα αυτά η αγορά δεν έχει πολλές επιλογές και, κυρίως, ο σχεδιασμός δεν γίνεται να βγαίνει με μπαλώματα - Έτσι κι αλλιώς αρκετές φορές χάλασαν τα σχέδια των Πειραιωτών το περασμένο καλοκαίρι και έγιναν τέτοια, δηλαδή μπαλώματα, στο ρόστερ.

Γιατί η αποχώρηση των Βεζένκοφ και Σλούκα δεν ήταν μόνο μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα, αλλά και ένα ζήτημα που αφορούσε τα ελληνικά διαβατήρια. Με αποτέλεσμα στην προσπάθεια που έκανε για να βρει λύσεις στα γκαρντ ο Μπαρτζώκας, να φέρει στην Ελλάδα τον Μήτρου Λονγκ.

Και μπαίνει το ερώτημα, χωρίς καθόλου να αφορά την αξία του παίκτη αλλά το ρεαλιστικό επίπεδο της ομάδας: Αν ο Μήτρου Λονγκ δεν έβγαζε ελληνικό διαβατήριο, υπήρχε περίπτωση ποτέ ως ξένος να έρθει στον Ολυμπιακό; Την απάντηση την καταλαβαίνουν όλοι. Και δεν χρειάζεται να μπει αντιπαραθετικά με την παρουσία του Σίκμα ή του Μπραζντέικις. Γιατί αυτοί οι δύο παίκτες ήρθαν με περγαμηνές υψηλότερες από εκείνες του Μήτρου Λονγκ, άσχετα να δεν έχουν "βγει" στους Πειραιώτες μέχρι στιγμής.

Ο Μπραζντέικις, άλλωστε, είχε επιλεχθεί για άλλη θέση αρχικά και για άλλη θέση ήρθε, ακριβώς επειδή ο προγραμματισμός είναι ρευστός σε μια ομάδα - Για παράδειγμα, πώς θα ήταν ο Ολυμπιακός αν ο Κέντρικ Ναν είχε αποδεχτεί την πρότασή του στις αρχές του καλοκαιριού;

Για να δώσουμε κι ένα ερέθισμα παραπάνω, πώς θα ήταν ο Παναθηναϊκός σήμερα αν είχε πει το "ναι" ο Μίχαλιουκ και έπαιρνε αυτός το τεράστιο συμβόλαιο (σε άλλη θέση από αυτή του Ναν!), με αποτέλεσμα να μην ερχόταν ποτέ ο Αμερικανός γκαρντ στο Τριφύλλι; Θέλουμε να πούμε ότι ο σχεδιασμός είναι μια δυναμική κατάσταση, αλλάζει, διαφοροποιείται, και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα σχέδια ενός προπονητή.

Ο Μπαρτζώκας ήθελε στο Λιμάνι τον Γουίλιαμ Γκος το καλοκαίρι του 2022, δεν κατάφερε να τον πάρει και έφερε στη θέση του τον Τόμας Γουόκαπ. Με αποτέλεσμα να βγει κερδισμένο το κλαμπ! Όπως όταν ο Λάιτι δεν είχε έρθει στο Λιμάνι και στη θέση του ήρθε ο Ντόρσεϊ ή όταν ο Τζοκ Λαντέιλ ήθελε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ και ο Ολυμπιακός είχε φέρει, τελικά, τον Φαλ.

Θέλουμε να πούμε ότι σαφώς ο σχεδιασμός γίνεται για να ακολουθηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τηρηθεί με ευλάβεια. Και για αυτό υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι. Ούτε ο Μπαρτζώκας ήθελε να μείνει με 5άρι τον Πετρούσεφ και επόμενη λύση τον Σίκμα (όχι τον Παπανικολάου). Αλλά αυτό είναι το μπάσκετ...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιαννακόπουλος σε Μπαρτζώκα: "Πες πού αδικήθηκε ο Ολυμπιακός, να τρώνε 40άρες - Έχασα 10 ευρώ στον Ιτούδη"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags