Facebook Pixel «Ερυθρόλευκο» νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-06-21 17:59:00

«Ερυθρόλευκο» νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ερυθρόλευκο» νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 21 Ιουνίου του 1981 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντιούνται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ξανά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, επτά χρόνια μετά το τελευταίο τους ραντεβού στον τελικό του θεσμού.

Οι παίκτες των δύο ομάδων εμφανίστηκαν στο γήπεδο φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, οι μεν του Ολυμπιακού πενθώντας τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 και οι δε του ΠΑΟΚ εις μνήμην του προπονητή της ομάδας Γκιούλα Λόραντ που ξεψύχησε από ανακοπή στον πάγκο της ομάδας 3 εβδομάδες νωρίτερα.

Το σκορ άνοιξε ο Γιάννης Δαμανάκης στο 18΄, όμως σε βάρος της ομάδας του. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται, ενώ στο 61΄ ο Ορφανός έκανε το 2-0 για τους Πειραιώτες. Στη συνέχεια ο παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» μετά το αυτογκόλ θέλησε να διορθώσει το λάθος του και κατάφερε να μειώσει ένα λεπτό αργότερα σε 2-1. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια από τους οπαδούς και των δύο ομάδων και επιβεβαιώθηκε πως ο χουλιγκανισμός είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Κυπέλλου έφτασε στο νταμπλ ενώ για να το καταφέρει ξανά θα έπρεπε να περιμένει 18 χρόνια.

1980-1981 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ: 3-1 (1-0)

Γήπεδο Ν.Φιλαδέλφειας, 21- Ιουνίου 1981
Σκόρερς: 18΄Δαμανάκης (αυτ), 61΄Ορφανός, 62΄Δαμανάκης, 92΄Κουσουλάκης.
Θεατές: 30.512

ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: Σαργκάνης, Κυράστας, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Ορφανός (80' Άλστρομ), Νικολούδης (69΄ Μίχος), Λεμονής, Γαλάκος, Περσίας.
Προπονητής: Κάζιμιρ Γκόρσκι


ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Σίγγας, Δαμανάκης, Κερμανίδης (68΄ Τριανταφυλλίδης), Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Κούδας (75΄ Βασιλάκος), Κωστίκος.
Προπονητής: Αρίσταρχος Φουντουκίδης

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags