Facebook Pixel Προσοχή, ποδοσφαιρικοί τρομοκράτες
| 2012-09-08 14:39:00

Προσοχή, ποδοσφαιρικοί τρομοκράτες

Προσοχή, ποδοσφαιρικοί τρομοκράτες

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το νικηφόρο ξεκίνημα της Εθνικής κόντρα στην Λετονία στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.

Να βρεθεί ένας και να μου πει ότι η επική νίκη της εθνικής ομάδας ήταν  αποτέλεσμα συστήματος και τρόπου παιχνιδιού... Σε τέτοιες ανατροπές  με τέτοιες συνθήκες τα συστήματα και οι τακτικές πάνε περίπατο. Εδώ ή το λέει η καρδιά σου ή μένεις με τις χαμένες ευκαιρίες να καταριέσαι τη μοίρα σου και το άτσαλο μαρκάρισμα του Κυργιάκου στον Βισνακόφς.

Εκείνο που καταλάβαμε από την εμφάνιση της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο είναι ότι θέλει πολύ να πάει στην Βραζιλία. Από τον Ορέστη Καρνέζη μέχρι τον Χοσέ Χολέβα έκανε μπαμ. Η πίστη πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει από τους Λετονούς. Οσα είδαμε στο δεύτερο  ημίχρονο πιστοποιούν ότι η Εθνική ομάδα είναι φτιαγμένη από το μέταλλο του νικητή. Οι παίκτες τους έχουν συνειδητοποιήσει ότι συγκροτούν μια σπουδαία ομάδα που βρίσκεται  ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου.
 Θα μου πείτε πως αυτό είναι θεωρεία. Θα σας πω ότι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που  πετυχαίνουν επικές ανατροπές.

Πέρυσι τέτοιο καιρό οι Λετονοί μας αιφνιδίασαν και αυτό που καταφέραμε ήταν να τους  ισοφαρίσουμε λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι. Φέτος προηγήθηκαν κόντρα στην ροή του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν προλάβαιναν να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Η εθνική με έναν καταιγισμό πυρός πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής και θα μπορούσε να είχε βάλει τουλάχιστον άλλα δύο. Το να νικάς τους Λετονούς στην έδρα τους δεν  είναι δα και κάνα σπουδαίο κατόρθωμα θα μπορούσαμε να πούμε απλά ότι οι διεθνείς έκαναν το καθήκον τους, όταν βρίσκεσαι όμως απρόσμενα πίσω στο σκορ και την έχουν ξαναπατήσει πριν από ένα χρόνο βλέπεις φαντάσματα και φοβάσαι τον ίσκιο σου.

Η εθνική με την εμφάνιση του β' ημιχρόνου έδειξε πως όταν πιάνει το μάξιμουμ της απόδοση της μπορεί να αντεπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το 4-4-2 του Σάντος μάλλον δεν διευκόλυνε τις προσπάθειες των διεθνών με τους αμυντικούς χαφ πίσω και τους Μανιάτη και Φορτούνη πολύ  ψηλά οι Λετονοί βρήκαν χώρο για αντεπιθέσεις και δημιούργησαν  προβλήματα. Με την είσοδο του Γιώργου Σαμαρά η εθνική κέρδισε σε ποιότητα.

Τρομοκράτησε τον αντίπαλο της. Την Τρίτη το βράδυ πρέπει να επιβάλει συνθήκες  τρομοκρατίας από την αρχή του ματς στους Λιθουανούς. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δείχνουν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή την αξία τους και να επιβάλουν την θέληση τους...

Πηγή: Sday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags