Facebook Pixel Fifa 2014 World Cup preview
| 2014-04-03 18:19:00

Fifa 2014 World Cup preview

Fifa 2014 World Cup preview

Παίξαμε το demo στο PlayStation 3 και σας το παρουσιάζουμε. Διαβάστε την στήλη «Στον Πάγκο» του sportdog!

Το φετινό παγκόσμιο κύπελλο έχει ιδιαίτερη σημασία για την αγορά των games, καθώς μετά το προπέρσινο “στραπάτσο” της EA Sports με την τότε κυκλοφορία του Euro 2012 που με 20 ευρώ θεωρήθηκε ως DLC πεταμένα λεφτά, η αμερικάνικη εταιρεία επιστρέφει με μια έκδοση παιχνιδιού που κυκλοφορεί στα καταστήματα και όσο να ‘ναι ως ακριβό expansion οφείλει να δικαιολογήσει το κόστος της.

Το 2014 Fifa World Cup περιέχει τα περισσότερα modes που έχουμε δει ποτέ σε πακέτο επέκτασης της σειράς Fifa. Ασφαλώς διαθέτει μόνο τις εθνικές ομάδες (πάνω από 200 στο σύνολο), όμως όπως σας ενημερώσαμε στο προηγούμενο άρθρο, αναλαμβάνετε όποια ομάδα θέλετε, ακόμα και μία από τις αποκλεισμένες, με στόχο να κατακτήσετε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πριν από λίγες ώρες ανέβηκε η demo έκδοση του παιχνιδιού στο PlayStation Store επομένως όλοι οι κάτοχοι PS3 μπορείτε να την κατεβάσετε. Οι έχοντες Xbox 360 θα την προμηθεύτηκαν από την Τρίτη. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να παίξουμε το demo και σας το παρουσιάζουμε στο παρόν preview. Σε αυτό θα δείτε το user interface και τα μενού όπου κυριαρχούν τα χρώματα της Βραζιλίας, ενώ υπάρχει κλασικά επιλογή μόνο για φιλικό. Παρατήρησα επίσης ότι σε ένα mode υπάρχει φωτογραφία της Εθνικής Ελλάδας, υποθέτω επειδή συνδεόμαστε από την Ελλάδα ή ότι ισχύει…σε όλο τον κόσμο; Όποιος παίζει το παιχνίδι απ’ το εξωτερικό ας το επιβεβαιώσει.

Στο φιλικό οι διαθέσιμες ομάδες είναι οι Βραζιλία, Μεξικό, Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Ακτή Ελεφαντοστού. Το intro του αγώνα σας παρουσιάζει το γήπεδο από έξω ενώ η κάμερα εισέρχεται προς τα μέσα και σας στέλνει πλάνα από τις κερκίδες, ενίοτε με όμορφες παρουσίες ή κοντινά πλάνα στους πάγκους με τους διεθνείς προπονητές. Ακολουθούν οι εθνικοί ύμνοι πριν από την σέντρα.

Στον τομέα του gameplay δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με την έκδοση του PS4. Επέλεξα Αγγλία και κοντραρίστηκα με την Βραζιλία ενώ έπαιξα 4-2-3-1 αλλάζοντας την βασική ενδεκάδα με καλύτερους παίκτες. Οι αρχικές συνθέσεις άλλωστε έχουν οριστεί με βάση τις επιλογές προπονητών κι όχι το ποιος είναι καλύτερος.

Τα animations φαντάζουν πλέον ξεπερασμένα αλλά το A.I. είναι όπως πάντα το ίδιο προσεγμένο όπως πριν. Οι πανηγυρισμοί και τα γιουχαρίσματα είναι πιο έντονα αυτή τη φορά στις εξέδρες, ενώ ύστερα από κάθε γκολ το γήπεδο ξεσηκώνεται και το ίδιο κι οι προπονητές από τους οποίους θα παρακολουθήσετε αντιδράσεις. Μία ακόμη σημαντική διαφορά που παρατήρησα είναι οι συχνές αλλαγές. Υπάρχει η λογική “Έλα μωρέ παγκόσμιο κύπελλο είναι, ας παίξουν όλοι” οπότε θα δείτε την CPU να κάνει αλλαγές ακόμα κι αν προηγείται. Κάπου εκεί μετά το ’60 γίνονται και οι τρεις αλλαγές οπότε ανοίγει ο δρόμος για να παίξετε βρώμικα.

Περισσότερα για το 2014 Fifa World Cup θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε στην τελική έκδοση με όλα τα modes. Προς το παρόν κατεβάστε και παίξτε το demo σε PS3 και Xbox 360 και μείνετε συντονισμένοι για το review. Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου μόνο για τις δύο αυτές κονσόλες.


Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags