Ο 66χρονος προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας δεν δίστασε να "κόψει" από την τελική 23άδα μεγάλα αστέρια, όπως είναι ο Κακά της Μίλαν, ο Ροναλντίνιο της Ατλέτικο Μινέιρο, οι πρωταγωνιστές της μεγάλης φετινής πορείας της Ατλέτικο Μαδρίτης Μιράντα και Φιλίπε Λουίς, ο εξαιρετικός Λούκας Μόουρα της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ δεν χώρεσαν ούτε οι Κουτίνιο και Λούκας της Λίβερπουλ.

Η απουσία του Ροναλντίνιο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση παγκοσμίως, καθώς το αστέρι της Ατλέτικο Μινέιρο περίμενε πως και πως την κλήση του στην Εθνική ομάδα, αλλά τελικά δεν έπεισε τον Σκολάρι, ο οποίος προτίμησε για τη γραμμή κρούσης τον συμπαίκτη του "Ρόνι", Τζο.

Οι 23 "εκλεκτοί" για το Μουντιάλ:
Τερματοφύλακες: Ζούλιο Σέζαρ (Τορόντο), Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Βίκτορ (Ατλέτικο Μινέιρο).

Αμυντικοί: Ντάνιελ Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μαϊκόν (Ρόμα), Μαρτσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Ντάντε (Μπάγερν Μονάχου), Ενρίκε (Νάπολι).

Μέσοι: Λουίς Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Ερνάνες (Ίντερ), Παουλίνιο (Τότεναμ), Ραμίρες, Όσκαρ, Γουίλιαν (Τσέλσι), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι).

Επιθετικοί: Χουλκ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Φρεντ (Φλουμινένσε), Τζο (Ατλέτικο Μινέιρο), Μπέρναρντ (Σαχτάρ Ντόνιετσκ).