Facebook Pixel Ενδεκάδα Ιουλίου VS ενδεκάδα Αυγούστου!
| 2014-07-19 18:30:00

Ενδεκάδα Ιουλίου VS ενδεκάδα Αυγούστου!

 Ενδεκάδα Ιουλίου VS ενδεκάδα Αυγούστου!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις ήττες του ΠΑΟΚ στα φιλικά, το πλεονέκτημα και το μειονέκτημα Αναστασιάδη, αλλά και για τον δανεικό του Ολυμπιακού που έπαιξε κόντρα στον Δικέφαλο.

Ποτέ στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να ξεκίνησε με τρεις ήττες στα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού! Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός! Να ήταν και το μόνο…

Το πρόβλημα του Δικεφάλου είναι ότι για πέμπτο διαδοχικό καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ αναγκάζει τον… εαυτό του, να ξεκινάει την προσπάθεια χτισίματος μίας νέας ομάδας! Για διάφορους λόγους από το 2010 που έφυγε ο Σάντος και μετά, η κάθε χρονιά που τελειώνει αφήνει ελάχιστη προίκα στην επόμενη ομάδα και έτσι κάθε Ιούλιο, ο κάθε νέος προπονητής, ξεκινάει κάθε φορά (σχεδόν πάντα από το μηδέν) με στόχο να φτιάξει κάτι καινούριο!
Το πλεονέκτημα του Αναστασιάδη φέτος είναι ότι δεν παίζει κρίσιμα Ευρωπαϊκά ματς κατά τα τέλη Ιουλίου, αλλά θα αγωνιστεί τέλη Αυγούστου, ενώ το μειονέκτημά του είναι ότι άλλη ομάδα προσπαθεί να δουλέψει τον Ιούλιο και με άλλη ομάδα θα πορευθεί και θα παίξει τον Αύγουστο!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ξαναέχασε, από την 11η και μέτρια ποιοτικά κυπελλούχο Ολλανδίας, Ζβόλε. (Το ότι αυτή η ομάδα πήρε το κύπελλο σε αυτή την χώρα, αποδεικνύει γι’ ακόμη μία φορά ότι αυτός ο θεσμός, είναι γεμάτος από συγκυρίες και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζει μεγάλες, τις ομάδες που τον κατακτούν. Όταν βέβαια έχεις να πάρεις κύπελλο 11-12 χρόνια…).
Σε αυτό το φιλικό ο Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι στο πρώτο ημίχρονο χρησιμοποίησε μία πιο δυνατή ενδεκάδα. Ίσως και να ήταν οι σημερινοί… βασικοί του.
Προσέξτε τους βασικούς… Ιουλίου και δείτε μία άλλη πιθανή βασική ενδεκάδα… Αυγούστου:
Ιούλιος: Γιακουμής, Βίτορ, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Σαββίδης, Μάρτενς, Γκολάσα, Κουλούρης, Αθανασιάδης.
Αύγουστος: Γλύκος, Βίτορ, Τζαβέλλας ή μεταγραφή, Σκόνδρας, Ρατ, Κάτσε, Τζιόλης, Περέιρα, μεταγραφή, Σαλπιγγίδης ή Μακ, Αθανασιάδης!
Που αλλού μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, σε ομάδα που… θέλει να κάνει αγωνιστική επανεκκίνηση, σε ομάδα που έχει και μεγάλο άμεσο στόχο να κερδίσει πρόκριση σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης;
Υπομονή όμως… Ας μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις και με λίγο χιούμορ!
Με χιούμορ (για παράδειγμα) αντιμετωπίζουμε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στα δύο πρώτα του φετινά φιλικά παιχνίδια, έχασε με πέναλτι των αντιπάλων.
Με χιούμορ αντιμετωπίζουμε ότι στο τρίτο φιλικό παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ έχασε από μία ακόμη ομάδα που χρησιμοποιεί δανεικό παίκτη του Ολυμπιακού (Ιωαννίδης…)

Με χιούμορ αντιμετωπίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει για πρώτη φορά προετοιμασία στην Ολλανδία, με θερμοκρασίες 32-33-34 βαθμών!
Με χιούμορ αντιμετωπίζονται όσοι στον ΠΑΟΚ δεν κατάλαβαν τι είδους μεταγραφές θα γίνουν φέτος και… περιμένουν Πιάτι, Νάτχο, Κουαρέσμα, Στοχ και λοιπούς…
Χωρίς χιούμορ, αλλά πολύ σοβαρά αντιμετωπίζουμε την ανακοίνωση Μπέου. Κρύβει πολλές αλήθειες για ότι έγινε το 2011 και ότι ΔΕΝ γίνεται τώρα!
Αλήθεια ακόμη σκέφτονται σοβαρά να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα; Πλάκα-πλάκα η μόνη περίπτωση να μην έχουμε… θέματα, θα είναι να ορίζονται Πακιστανοί διαιτητές! Έτσι, θα υπάρχει και καλύτερη χημεία!!
Τέλος… μεγάλη πλάκα έχουν οι αλλαγές που ετοιμάζει η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην χώρα. Αυτοί νομίζουν ότι αν αλλάξουν τον Σαρρή, ξεπλένονται όλες οι αμαρτίες…

(Με αφορμή και την Ευρώπη… Για γέλια και για κλάματα είναι κάθε καλοκαίρι, οι τίτλοι τύπου… «περνάει», μετά από ευρωπαϊκές κληρώσεις. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ότι είναι ελάχιστες οι φορές που Ελληνικές ομάδες είναι πραγματικά φαβορί σε οποιεσδήποτε κληρώσεις, οποιασδήποτε διοργάνωσης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags