Facebook Pixel Το «καφενείο» του Πλατανιά
| 2014-08-31 23:48:00

Το «καφενείο» του Πλατανιά

Το «καφενείο» του Πλατανιά

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που βάζει από τώρα τις σωστές βάσεις, αλλά και για τις δύσκολες βραδιές που θα έρθουν, ενώ σχολιάζει και τις φωνές του Ολυμπιακού για διαιτησία.

Ξέρουμε.. ξέρουμε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 4-0 και το συμπέρασμα θα είναι ότι… «ο αντίπαλος ήταν για τα πανηγύρια». Ξέρουμε… «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα και τυχαία κέρδισε απόψε στα Χανιά…».
 
Είναι η άποψη που… «πουλάει» και κυριαρχεί εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει τις αναμενόμενες μεταγραφές, έχουν απαξιωθεί τα πάντα! Κανείς δεν βλέπει τίποτα…
 
Γράφουμε εδώ και τόσο καιρό ότι κενά υπάρχουν, ποιότητα λείπει, αλλαγές έχουν γίνει πολλές, αλλά… «Αυτή η ομάδα του Αναστασιάδη κάτι παίζει. Είναι αθλητική. Πιέζει (για να κλέψει μπάλες) συνέχεια και σε όλο το γήπεδο. Πέρα από την παράλληλη και σχετικά αργή ανάπτυξη, έχει μερικές στιγμές κάθετου παιχνιδιού. Είναι ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία. Όχι ένα απείθαρχο σύνολο (όπως αυτό που πέρυσι πήγε στον Πλατανιά) που επιτίθεται με 8-9 παίκτες και όταν χάνει την μπάλα, πρέπει να γυρίσει πίσω ο.. Θεός για να μαρκάρει.
 
Έτσι και σήμερα…
 
Ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε φάση παρά μόνο στο 1΄ και στο 0-4! Από εκεί και πέρα έβγαλε καταστάσεις παίζοντας υπομονετικά και με κάθε πιθανό τρόπο. Δεν έδειξε διόλου κουρασμένος από τα ματς που προηγήθηκαν. Παρά τις απουσίες Περέιρα, Γκολάσα, Μάρτενς, Κίτσιου (σε ένα όχι και τόσο μεγάλο ποιοτικά ρόστερ) αναδείχθηκαν άλλοι παίκτες όπως ο Σκόνδρας, ο Κάτσε, ο Ρατ και ο Μακ εκ νέου!
 
Και αναρωτιόμαστε πάλι: Ποιος και γιατί δεν θέλει να βλέπει ότι αυτή η ταλαιπωρημένη ομάδα με την απίστευτη γκρίνια γύρω της, έχει κάποια στοιχεία;Ποιος δεν βλέπει ότι ο Αναστασιάδης παρουσιάζει ένα πειθαρχημένο σύνολο και μάλιστα γρήγορα;
 
Ποιος και γιατί δεν αναγνωρίζει ότι μόλις τον Αύγουστο, όπου κανείς δεν μπορεί να φθάσει ψηλά σε απόδοση (ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη), ο ΠΑΟΚ με τόσες πολλές αλλαγές σε φιλοσοφία και παίκτες (αλλά και σε προπονητή) έχει βάλει τις βάσεις γι’ αυτό που θέλει να παίξει;    

Ακόμη και τώρα είναι βέβαιο ότι: Θα έρθουν δύσκολες βραδιές στο Πέμπτη-Κυριακή που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Εκεί επάνω πρέπει ο Αναστασιάδης να δείξει ψυχραιμία, γιατί στην διαχείριση κρίσεων (και στην πίεση που του ασκείται) έχει ένα θέμα...  

* Το καλύτερο και απαραίτητο θα ήταν αυτό το οργανωμένο σύνολο, να ενισχύονταν ποιοτικά με έναν τουλάχιστο ακραίο. Είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα λείψει ένας ψηλός και ποιοτικός κεντρικός αμυντικός. Όλων η δουλειά θα είναι πιο εύκολη.           
 
* Πήγε ο Ολυμπιακός και φέτος στο Αγρίνιο και έφερε ισοπαλία. «Αίσχος-αίσχος…» φώναζαν οι Αγρινιώτες για τον Παππά, που δεν τους έδωσε ούτε πλάγιο! Αγκύλωση έπαθε το χέρι του να δείχνει Ολυμπιακό! Πάνω από 15-20 ανάποδα σφυρίγματα, με την γνωστή μέθοδο των φάουλ-κόρνερ, πλαγίων, πλεονεκτημάτων κτλ..
Λήγει το ματς 1-1 και μετά δεν χρειάζεται να δεις τι θα ακολουθήσει… Είναι τόσο πολύπαιγμένο το έργο, όπου μπορείς να προβλέψεις μέχρι και τι θα αποκαλυφθεί σε 2-3 χρόνια στα νέα απομαγνητοφωνημένα που θα έρθουν!
Καλή τύχη στον Παππά που το πάλεψε αλλά… τώρα θα πάρει, όπως και οι άλλοι το μήνυμα. Γιατί οι καλές δουλειές γίνονται πάντα στο ξεκίνημα: 
Ο Καρατζίκας το 2009 στο Ολυμπιακός- Καβάλα 0-0. Ο Σταθόπουλος το 2010 στο Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1. Την ίδια χρονιά ο Δαλούκας που… έφυγε νωρίς.
Ο Σιδηρόπουλος πέρυσι για τον αγώνα στο Αγρίνιο, και τώρα ο Παππάς…
 
* Για να προλάβουμε τα άσκοπα σχόλια: «Ξέρουμε όλοι ότι: 1) Ο Ολυμπιακός έχει την ακριβότερη-καλύτερη ομάδα (αν και με τόσες αλλαγές θέλει χρόνο) 2) Ο ΠΑΟΚ των 6 εκατομμυρίων δεν μπορεί να έχει τους ίδιους στόχους με τον Ολυμπιακό.
Τα «είπαμε» τα ξεκαθαρίσαμε…
 
* Αν στον Ολυμπιακό δέχονταν αυτά που έκαναν σήμερα Τέτε και Μαχαμάτ σε Σαλπιγγίδη και Κάτσε θα φώναζαν επί χρόνια. Αν στον ΠΑΟΚ κάποιος αθλητής του είχε πάθει διάσειση, δεν θα τολμούσαν να μιλήσουν για αντιπάλους «τσεκούρια».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags