Facebook Pixel Ο πιο δύσκολος αγώνας
| 2014-09-18 23:58:00

Ο πιο δύσκολος αγώνας

Ο πιο δύσκολος αγώνας

Είναι από τα κλισέ που είναι αληθινά. Η υγεία πάνω από όλα. Και το έμαθε καλά αυτό ο Χoνάς Γκουτιέρες, ο ποδοσφαιριστής που κυρίως γνωρίσαμε από τους πανηγυρισμούς του με την μάσκα του σπάιντερμαν.

Μετά από την παρουσία του στην Μαγιόρκα ο Γκουτιέρες μετακόμισε στην Αγγλία όπου από το 2008 έπαιζε στη Νιουκάστλ και αγαπήθηκε πολύ από το φανατικό κοινό εκεί. Η καριέρα του έφτασε στην κορύφωσή της με την παρουσία του στην εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2010 και πρόσφατα στο χειρότερο σημείο όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο.

Παρά το γεγονός ότι ο Γκουτιέρες είχε συμβόλαιο με τη Νιουκάστλ ανέλαβε ο ίδιος τα έξοδα της χημειοθεραπείας. «Τα λεφτά δεν έχουν σημασία. Η υγεία είναι το σημαντικό» δήλωσε χωρίς να κρατάει κακία για τον σύλλογο που πέρασε αρκετές σεζόν. Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2013 όταν σε ένα ματς κόντρα στην Άρσεναλ ο Γκουτιέρες είχε μια σύγκρουση με έναν αντίπαλο. Η σύγκρουση τού προκάλεσε έντονους πόνους και μετά από διάφορες εξετάσεις ανακαλύφθηκε η άσχημη αλήθεια. Τον Οκτώβριο πήγε στην Αργεντινή όπου του αφαιρέθηκε ο αριστερός όρχις. Η επιστροφή στην Αγγλία δεν ήταν και η καλύτερη. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα αγγλικά σάιτ δεν το αναφέρουν (γεγονός λίγο άσχημο για τη δημοσιογραφία εκεί), ο Γκουτιέρες στην συνέντευξη που έδωσε αυτές τις μέρες σε σταθμό της πατρίδας του αποκάλυψε ότι όταν γύρισε στην Αγγλία τού ζητήθηκε να φύγει από την ομάδα. «Γύρισα πίσω το Νοέμβριο και άρχισα να προπονούμαι κανονικά, αλλά ο προπονητής μου είπε ότι το καλύτερο θα ήταν να έβρισκα μια άλλη ομάδα. Μου έκανε εντύπωση γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήμουν βασικός».

Ο παίκτης πήγε στη Νόριτς δανεικός όπου και έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια και στη συνέχεια τραυματίστηκε, ενώ η Νιουκάστλ καθ” όλη τη διάρκεια της απουσίας του στην Αργεντινή ζητούσε από τους τοπικούς δημοσιογράφους να μην κάνουν πιεστικές ερωτήσεις για το γεγονός ότι ο Γκουτιέρες έλειπε από τις προπονήσεις της ομάδας. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν όμως, καθώς σε νέες εξετάσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές βρέθηκαν κάποιες μεταστάσεις. Έτσι ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε χημειοθεραπεία. Όλα αυτά μόλις στα 31 του. Χωρίς ιδιαίτερη στήριξη από την ομάδα του, βασίστηκε σε συγγενείς και φίλους όπως ο Χάιντσε και ο Κολοτσίνι. Ο Γκουτιέρες με την πλούσια αργεντίνικη κόμη που δεν ήθελε να κόψει τα μαλλιά του, βρέθηκε να τα χάνει. «Ήθελα να τα κρατήσω όσο μπορώ, αλλά από την τρίτη εβδομάδα άρχισαν να πέφτουν«. Οι δικοί του άνθρωποι όμως ήταν και πάλι μαζί του. Δεκαεπτά από τους φίλους του τον επισκέφτηκαν στο δωμάτιο που βρισκόταν, κουρεμένοι γουλί σε μια ένδειξη συμπαράστασης. Ο Χονάς που κρατούσε κρυφό το πρόβλημά του αποφάσισε να μιλήσει και όπως δήλωσε το κάνει για να δώσει κουράγιο στους ανθρώπους που περνούν το ίδιο πρόβλημα. Ο ίδιος δεν χάνει το κουράγιο του. «Η μάχη με τον καρκίνο είναι κάτι που κάνει όλα τα άλλα προβλήματα ασήμαντα. Είναι ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω παίξει ποτέ«. Ας ελπίσουμε να είναι νικητής.

Πηγή: sombrero.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags