Facebook Pixel Φυλάκιση για πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ!
| 2014-09-26 18:38:00

Φυλάκιση για πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ!

Φυλάκιση για πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ!

Σοβαρά προβλήματα με τη δικαιοσύνη αντιμετωπίζει και πάλι ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ...

Συγκεκριμένα ένοχο έκρινε το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο για τη αποπληρωμή χρεών της «ασπρόμαυρης» εταιρείας.

Χαρακτηριστικά, του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή για χρέος, το οποίο περνάει τα 13 εκατ. ευρώ, όπως βεβαίωσε η αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία. Χρέη τα οποία αφορούν το διάστημα 2001 με 2006, συμπεριλαμβάνοντας και χρέη τα οποία ο Γιάννης Γούμενος ανέλαβε από προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην απολογία του ο πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, στη δυσχερή οικονομική κατάσταση, υποστηρίζοντας πως η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή.

Τελικά το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό, μειώνοντας την ποινή του κατά δυο χρόνια σε σχέση με την πρωτόδικη. Παράλληλα διέταξε να του αποδοθεί η εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ που είχε καταβάλει μετά την πρωτοβάθμια ετυμηγορία για να μην μπει στη φυλακή μέχρι το Εφετείο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Γούμενος είχε καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επτά ετών για φοροδιαφυγή. Υπόθεση η οποία επίσης αφορούσε υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την Εφορία από την εποχή που ήταν ισχυρός άνδρας στον Δικέφαλο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags